Main Content

V KHL, Čechách a AHL 10 slovenských bodov

pondelok, 24. december 2012 12:11 | Autor: Dávid Lech

V KHL, Čechách a AHL 10 slovenských bodov
V KHL, Čechách a AHL 10 slovenských bodov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V deviatich zápasoch KHL sa do štatistík zapísali piati Slováci, z toho štyria hráči v poli. Gól sa podarilo streliť trom našim hokejistom. Gól a asistenciu zaznamenal Rastislav Špirko, útočník Jekaterinburgu, ktorý prispel k prekvapujúcemu víťazstvu svojho celku na ľade Mytišči 2:6. K tejto výhre prispel jedným presným zásahom aj bek Branislav Mezei. Gól zaznamenal aj Tomáš Záborský, ktorý v osemnástej minúte prekonal slovenského gólmana Jána Laca a stanovil tak konečný výsledok zápasu Doneck – Omsk 0:2. Ján Laco si v tomto zápase pripísal na svoje konto 24 úspešných zákrokov. Bod za asistenciu zaznamenal Marcel Hossa, ktorého HC Lev Praha získala bod do tabuľky po prehre 2:3 po predĺžení s Nižnekamskom.

Marcel Hossa (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól, 1 asistencia
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól
Tomáš Záborský (Avangard Omsk) - 1 gól
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 24 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 92,3% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

Deň pred Vianocami sa odohral aj jeden zápas českej najvyššej hokejovej súťaže. V ňom České Budějovice hostili Kladno. Domáci zvíťazili 5:1 aj s prispením dvoch slovenských hokejistov, keď Jakub Suja skóroval dvakrát a na jeden z jeho gólov prihrával Rastislav Dej. Jeden z gólov prešovského odchovanca bol víťazný.

Jakub Suja (
HC Mountfield České Budějovice) – 2 góly
Rastislav Dej (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia

AHL

V AHL sa presadili dvaja Slováci. Marek Hrivík si pripísal bod za asistenciu v dueli Connecticut – Providence 1:3. Jeho asistencia tak k bodom jeho tímu nepomohla. Hrivíka napodobnil aj ďalší slovenský talent Tomáš Tatar. Ten si pripísal prihrávku na víťazný gól v dueli Grand Rapids – Chicago 2:1 po predĺžení.

Tomáš Tatar (Grand Rapid) – 1 asistencia
Marek Hrivík (Connecticut) – 1 asistencia