Main Content

Po repre prestávke bodovalo v zahraničí 13 Slovákov

štvrtok, 20. december 2012 12:13 | Autor: Dávid Lech

Po repre prestávke bodovalo v zahraničí 13 Slovákov
Po repre prestávke bodovalo v zahraničí 13 Slovákov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V desiatich zápasoch KHL bodovali traja Slováci a do zápasov nastúpili aj dvaja gólmani. Tým sa darilo, keď Ján Laco, brankár ukrajinského nováčika z Donecku, prispel k víťazstvu svojho tímu 4:2 nad Jugrou Chanty-Mansijsk. Víťazný gól tohto zápasu vsietil sekundu pred koncom druhej tretiny slovenský obranca Peter Podhradský. Darilo sa aj druhému slovenskému brankárovi, ktorý včera vykorčuľoval na ľad. Jaroslav Janus zaznamenal shutout po 38 úspešných zákrokov a v rozhodujúcich samostatných nájazdoch vychytal strelcov Ufy a výraznou mierou sa podpísal pod dvojbodový zisk svojho celku. Bodovo sa dokázal presadiť bek Novosibirsku Kristián Kudroč, ktorý sa blysol dvomi asistenciami vďaka ktorým jeho tím porazil najlepší celok KHL z moskovského Dynama 4:3 po shootoutoch. Posledný „ruský“ bod Slováka zaznamenal Rastislav Špirko, ktorý si do štatistík pripísal jeden bod za prihrávku. Ten však nestačil Jekaterinburgu na víťazstvo a Špirko so svojimi spoluhráčmi odchádzal z ľadu Torpeda Nižnij Novgorod so zvesenými hlavami, keď Avtomobilist prehral 2:1.

Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk) – 2 asistencie
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Peter Podhradský (HC Donbass Doneck) – 1 gól
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 35 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,5% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 38 úspešných zákrokov, 0 inkasovaných gólov, 1 shutout, 100% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V Česku sa Slovákom darilo. Miroslav Zálešák si pripísal jednu asistenciu v zápase Třinec – Chomutov, jeho bod však jeho tímu nestačil na zisk bodov a domáci klub vyhral 6:4. Viac sa darilo Sparte Praha, ktorá vďaka jednému gólu Mareka Hovorku zvíťazila na ľade Českých Budějovic 2:3. Bohaté na slovenské body bolo stretnutie Kladna s Pardubicami (5:4). Na strane domácich si bod za gólové prihrávky do štatistík pripísali Ivan Majeský s Michalom Lukáčom. Za „pernikárov“ sa gólovo presadil Martin Bartek, ktorému „nabíjal“ Radovan Somík. V divokej prestrelke Plzne s Libercom 6:5 po nájazdoch sa bodovo presadil Jozef Balej, útočník Plzne, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Čestný úspech Karlových Varov vsietil Jiří Bicek, ktorý však svojim gólom len zmiernil prehru svojho tímu s pražskou Slaviou 4:1. Ani strelecké zásahy Róberta Petrovického a Jozefa Kováčika nepomohli Brnu k zisku bodov a Kometa prehrala v Zlíne 6:3.

Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 asistencia
Marek Hovorka (HC Sparta Praha) – 1 gól
Ivan Majeský (HC Rytíři Kladno) – 1 asistencia
Michal Lukáč (HC Rytíři Kladno) – 1 asistencia
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Jiří Bicek (HC Energie Karlovy Vary) – 1 gól
Róbert Petrovický (HC Kometa Brno) – 1 gól
Jozef Kováčik (HC Kometa Brno) – 1 gól