Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (3.– 9.12.)

pondelok, 10. december 2012 13:29 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (3.– 9.12.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (3.– 9.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Posledný hrací týždeň pred reprezentačnou prestávkou priniesol v KHL ďalšiu porciu výborných zápasov. Prinášame vám elitnú zostavu tohto obdobia podľa Sport7.sk.

Brankár

Ján Laco (HC Donbass Doneck) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 74 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 93,6% úspešnosť zásahov

Slovenský brankár v službách Donbassu Doneck sa výraznou mierou podpísal pod skvelý týždeň ukrajinského nováčika. V troch zápasoch dokázal vychytať svojmu tímu výhru, keď najprv v pondelok kryl 20 striel Jekaterinburgu a jeho tím zvíťazil 3:4. Pokračoval v stredu, keď Doneck získal tri body na ľade Čeľjabinsku po výsledku 1:2. Laco chytil 24 z 25 streleckých pokusov. Podarený týždeň vyšperkoval Laco skvelým výkonom v Magnitogorsku, keď sa Donbass postaral o prekvapenie a zvíťazil 1:2 v riadnom hracom čase po 30 úspešných zákrokoch 31-ročného slovenského brankára.  Ukrajinský celok tak vďaka liptovskému rodákovi získal z troch duelov plný počet 9 bodov.

Obrancovia

Sergej Gončar (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 1+5

Skúsený obranca patrí medzi špičku bekov v NHL a svoje renomé zo zámoria potvrdzuje aj v druhej najprestížnejšej hokejovej súťaži. Najprv v pondelok zaznamenal dve asistencie, z toho jednu na víťazný gól v zápase so Spartakom Moskva 7:4 a skvelú bilanciu 1+2 si odniesol zo zápasu s Rigou, ktorý jeho tím vyhral 7:2 a rodák z Čeľjabinsku sa stal najproduktívnejším zadákom týždňa.

Ilja Gorochov (Dynamo Moskva) Bilancia týždňa: 1+2

Skvelého Gončara doplňuje bek moskovského Dynama Gorochov, ktorý v stredu prispel jedným gólom svojmu klubu k víťazstvu 3:1 nad Jaroslavľom a o dva dni zaznamenal dve asistencie v moskovskom derby, kde CSKA hostilo Dynamo. Najlepší celok KHL zvíťazil v gólovej prestrelke 4:6 a Gorochov v tomto dueli k zisku troch bodov prispel dvomi prihrávkami.

Útočníci

Joe Pavelski (Dinamo Minsk) Bilancia týždňa: 3+2

Nestáva sa často, že by sa do našej Elitnej zostavy prebojoval hokejista hrajúci v nie príliš výraznom klube. Podarilo sa to však Joeovi Pavelskemu, útočníkovi San Jose Sharks, ktorý počas výluky háji farby bieloruského Minsku. Pavelski je od jeho príchodu do Dinama vodcovskou osobnosťou svojho klubu a odráža sa to aj na štatistikách. V pondelok si do štatistík pripísal dva presné zásahy, keď pomohol svojmu tímu k cennému víťazstvu v Jugre Chanty-Mansijsk po prestrelke 5:7. V stredu sa Pavelski predstavil na ľade Omsku. Domáci favorit zvíťazil 5:3, no skvelého Pavelskeho nedokázal zastaviť, keď 28-ročný stredný útočník si pripísal svoj tretí gól týždňa. Americký hokejista si napravil chuť po nevydarenom zápase v poslednom dueli KHL pred reprezentačnou prestávkou – Minsk porazil na domácom ľade Rigu 2:1 a Pavelski mal prsty v oboch góloch svojho celku.

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 2+5

Hviezdny center pokračuje vo svojich vynikajúcich, no predovšetkým stabilných výkonoch. Tentoraz zaznamenal v troch zápasoch sedem bodov. Gólom a dvomi asistenciami prispel svojmu tímu k zisku troch bodov po jednostrannom dueli s moskovským Spartakom (7:4). Stredajší duel v ktorom Magnitogorsk deklasoval lotyšskú Rigu 7:2 opanoval opäť „tučniak“ Malkin, ktorý pomohol svojmu tímu k víťazstvu jedným úspešným streleckým pokusom a tromi „áčkami.“

Sergej Kosticyn (Avangard Omsk) Bilancia týždňa: 1+5

Bieloruský krídelník sa prezentoval v posledných siedmich hracích dňoch pred reprezentačnou prestávkou šiestimi kanadskými bodmi. V pondelok si pripísal jednu asistenciu, no jeho bod pomohol Omsku len k zisku jedného bodu do tabuľky po prehre 1:2 po predĺžení s Čerepovcom. Ďalšie dve gólové prihrávky získal v stredu, keď si jeho Omsk poradil s Minskom 5:3. Svoje výborné výkony potvrdil v piatok, keď po bilancii 1+2 sa tešil z víťazstva po zápase s Čechovom 4:2.