Main Content

V KHL bodovali Podhrarský a Starosta, v Čechách 5 slovenských gólov

sobota, 8. december 2012 02:45 | Autor: Dávid Lech

V KHL bodovali Podhrarský a Starosta, v Čechách 5 slovenských gólov
V KHL bodovali Podhrarský a Starosta, v Čechách 5 slovenských gólov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V jedenástich dueloch KHL sa presadili len dvaja slovenskí hokejisti, keď Tomáš Starosta raz asistoval pri víťazstve svojej Jugry s Čerepovcom 3:2 a Peter Podhradský vsietil veľmi cenný gól na ľade Magnitogorsku, keď zaznamenal víťazný presný zásah a jeho tím tak zvíťazil 1:2. V bráne ukrajinského nováčika sa predstavil Ján Laco, ktorý k zisku troch bodov svojho tímu prispel 30 úspešnými zákrokmi. Najmenej sa darilo Rastislavovi Staňovi, ktorý predviedol jeden z menej vydarených výkonov, keď z 18 striel pustil za svoj chrbát štyri, keď neodolal ofenzívnemu náporu Dynama Moskva v moskovskom derby CSKA – Dynamo 4:6.

Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk) – 1 asistencia
Peter Podhradský (HC Donbass Doneck) – 1 gól
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 30 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,7% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 14 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 77,7% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V Česku sa presadilo päť slovenských hokejistov. Všetci si do štatistík pripísali jeden gól, keď obranca Jozef Malec iba zmiernil svojím presným zásahom prehru svojho Brna na ľade Třinca 5:2. Skóroval aj Rudolf Huna, ktorého gól bol veľmi dôležitý – svojím Vítkoviciam pomohol zdolať Kladno 4:3. Aj strela Rastislava Deja skončila v sieti v dueli Českých Budějovíc s Libercom 2:1 po predĺžení. Dej sa tak mohol radovať zo zisku dvoch bodov. Gól Miroslava Zálešáka iba zmiernil prehru Chomutova so Spartou 1:5. A posledným hokejistom, ktorý sa v Česku presadil bol Martin Bartek, ktorý v 60. minúte stretnutia Plzne s Pardubicami pečatil víťazstvo hostí 1:3.

Jozef Malec (HC Kometa Brno) – 1 gól
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) – 1 gól
Rastislav Dej (HC Mountfield České Budějovice) – 1 gól
Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól

Švajčiarska NLA

Vo Švajčiarsku sa prezentoval jednou úspešnou prihrávkou Peter Sejna, útočník Rapperswilu, ktorý sa presadil v dueli svojho Rapperswilu na ľade Bielu, keď jeho tím kapituloval 5:3 a kanadský bod slovenského útočníka tak na body nestačil. 

Peter Sejna (Rapperswil) – 1 asistencia