Main Content

V KHL 5 bodov Slovákov, v Čechách tri

štvrtok, 6. december 2012 12:45 | Autor: Dávid Lech

V KHL 5 bodov Slovákov, v Čechách tri
V KHL 5 bodov Slovákov, v Čechách tri | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V stredu sa bodovo presadili štyria slovenskí hokejisti. Dovedna pozbierali päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie. Víťazné góly zaznamenali Ľuboš Bartečko s Rastislavom Špirkom, keď prvý menovaný svojím gólom pomohol Levu k víťazstvu 4:2 nad Novgorodom, zatiaľ čo Špirko sa stal jediným strelcom v dueli Jekaterinburg – Spartak Moskva 1:0. Tomáš Záborský si pripísal víťaznú asistenciu na svoje konto v zápase Avangard Omsk – Dinamo Minsk 5:3. Darilo sa aj bekovi Tomášovi Starostovi, ktorý zaznamenal dve asistencie, ani to však jeho klubu nepomohlo k bodom, keď Jugra podľahla na svojom ľade Čechovu 4:5. Gólman Ján Laco sa postaral o víťazstvo svojho celku v Čeľjabinsku 1:2 24 úspešnými zákrokmi.

Ľuboš Bartečko (HC Lev Praha) – 1 gól
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól
Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 asistencia
Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk) – 2 asistencie
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 24 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V stredu si v českej Tipsport extralige skrížili hokejky hokejisti Pardubíc a Chomutova. Domáci hokejisti si do tabuľky pripísali tri body po bezproblémovom víťazstve 5:0. K víťazstvu „pernikárov“ prispeli asistenciami aj slovenskí hokejisti Martin Bartek a Marek Ďaloga. Prvý menovaný si pripísal do štatistík dve asistencie, bek Ďaloga zaznamenal jednu asistenciu.

Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 2 asistencie
Marek Ďaloga (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia