Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (26.11.–2.12.)

pondelok, 3. december 2012 13:17 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (26.11.–2.12.)
Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (26.11.–2.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Po predchádzajúcim týždni bez slovenského obsadenia kraľoval tentokrát v bráne náš Rasťo Staňa.

Brankár

Rastislav Staňa (CSKA Moskva)
Bilancia týždňa: 2 zápasy 2 víťazstvá, 20+35, 55 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1,5 inkasované gólu za zápas, 94,8% úspešnosť zásahov

Slovenskému gólmanovi v štatistikách patria vrchné priečky. To, že patrí medzi najlepších gólmanov KHL potvrdil aj minulý týždeň, keď sa do brány postavil dvakrát a pre svojmu tímu vychytal päť bodov do tabuľky. V stredu zaznamenal 20 úspešných zákrokov a pomohol tak moskovskému CSKA k pohodlnému víťazstvu 1:4 na ľade Novokuznecku. Darilo sa mu aj v nedeľu, keď nastúpil do svojho prvého decembrového zápasu. Predstavil sa na ľade Novosibirsku a 35 úspešnými zákrokmi sa podpísal pod víťazstvo 2:3 po samostatných nájazdoch. Udržal si skvelú 94,8% úspešnosť zásahov a inkasoval len 1,5 gólu na zápas. Stal sa tak brankárom číslo jeden našej Elitnej zostavy.

Obrancovia

Ilja Nikulin (AK Bars Kazaň) Bilancia týždňa: 1+2

„Bombardér“ Nikulin sa do našej Elitnej zostavy dostal po tom, čo si do štatistík zapísal tri body za jeden gól a dve prihrávky. V stredu prispel jednou asistenciou k nesmierne cennému víťazstvu Kazane na ľade Jaroslavle a v nedeľňajšom stretnutí v Mytišči sa podieľal bilanciou 1+1 na víťazstve 2:3 v riadnom hracom čase. Navyše si pripísal asistenciu na víťazný gól.

Brian Fahey (Viťaz Čechov) Bilancia týždňa: 2+1

Nikulina v obrane dopĺňa bek Brian Fahey, ktorý v zámorskej NHL odohral 7 stretnutí v drese Washingtonu Capitals. Americký zadák si v stredajšom dueli Čechova s Magnitogorskom pripísal víťazný gól, keď v 64. minúte zabezpečil svojmu celku zisk dvoch bodov po výsledku 4:3 po predĺžení. Skórovať sa mu podarilo aj v stretnutí s Čeľjabinskom, ku presnému zásahu pridal aj jednu gólovú prihrávku, no ani jeho dva kanadské body nestačili na výhru a Čechov podľahol na vlastnom ľade Čeľjabinsku 2:3.

Útočníci

Nikolaj Žerdev (Atlant Mytišči)
Bilancia týždňa: 5+2

Ruský krídelník sa do našej Elitnej zostavy doslova „prestrieľal.“ Stal sa najproduktívnejším mužom uplynulých siedmich dní, keď bol ťahúňom svojho družstva. V štyroch zápasoch sa mu podarilo skórovať päťkrát a k tomuto skvelému gólovému účtu pridal ešte dve asistencie. V pondelok Dynamo Moskva, najlepší celok KHL, hostil Žerdevove Mytišči. To dokázalo zvíťaziť pomerne jednoznačne 2:5 a ruský krídelník patril medzi najlepších hráčov na ľade, keď vstrelil jeden gól a na ďalší jeden prihral. O ďalšie dva dni Žerdev pokračoval vo svojich skvelých výkonoch, keď sa dvomi gólmi postaral o víťazstvo svojho tímu 2:0 nad Ufou. Ďalší víťazný zásah si pripísal v piatkovom meraní síl s Nižnekamskom, keď v 22. minúte zaznamenal víťazný gól duelu a Atlant si poradil s Nižnekamskom 3:1. V tomto zápase získal Žerdev dva body, keď asistoval aj pri prvom góle svojho tímu. Úspešný týždeň zakončil tento 28-ročný hokejista v nedeľňajšom stretnutí s Kazaňou pohľadnou akciou, ktorú zakončil gólom, no ani jeho krásna akcia nestačila Mytišči na body. Kazaň zvíťazila 2:3.

Alexej Morozov (AK Bars Kazaň) Bilancia týždňa: 1+4

Skúsený matador Alexej Morozov je jedným z dôvodov prečo AK Bars získal v uplynulom týždni šesť bodov z troch zápasov. Morozov najprv zaznamenal gól a víťaznú asistenciu v stredajšom dueli na ľade Jaroslavle, ktorú Kazaň porazila 2:3. V piatok Kazaň nezvládla meranie síl s Novgorodom a kapitulovala 3:1, no aj v tomto zápase sa Morozov dokázal presadiť, keď mu do štatistík pribudol bod za prihrávku. Vydarené obdobie potvrdil 35-ročný harcovník v nedeľu, keď sa jeho tím predstavil na ľade Mytišči – pripísal si dve gólové prihrávky z toho jedna znamenalo víťazstvo 3:2.

Alexander Ovečkin (Dynamo Moskva) Bilancia týždňa: 3+3

Ostrostrelec Ovečkin sa derie štatistikami dopredu, keď má za sebou veľmi vydarené tri zápasy. Najprv dvomi asistenciami neodvrátil prehru svojho celku 2:5 s Mytišči, o tri dni vo štvrtok sa na víťazstve svojho Dynama v bieloruskom Minsku 1:3 podieľal jednou gólovou prihrávkou a najlepší výkon týždňa podal v sobotu, keď hattrickom sfúkol domáci Donbass Doneck a zabezpečil tak zisk troch bodov pre Dynamo po výsledku 2:4.