Main Content

Koči zložil veterána Petrovického, ten následne rozhodol

sobota, 1. december 2012 13:00 | Autor: TASR

Slovenský útočník Róbert Petrovický sa stal hrdinom piatkového duelu 26. kola najvyššej českej hokejovej súťaže medzi Kometou Brno a Spartou Praha.

Skúseného 39-ročného centra v 45. min spomenutého stretnutia nechutne "zložil" pri mantineli bek hostí David Kočí, z čoho sa Róbert Petrovický prekvapujúco rýchlo pozbieral a o dve striedania neskôr strelil rozhodujúci gól.

Český hokejový obranca David Kočí zo Sparty Praha dostal za zákrok na Petrovického dištanc na päť stretnutí.

"Našťastie som v poriadku, ale jeho náraz som musel poriadne rozdýchať," cituje český denník Sport slovenského útočníka, ktorého vzápätí 'pomstil' spoluhráč a krajan Boris Valábik. Ten vyzval Kočího na pästný súboj.

"Boris urobil to, čo by spravil každý náš hráč na jeho mieste. Vie, čo je potrebné," poznamenal Róbert Petrovický.

Z ataku súperovho obrancu sa hokejista so skúsenosťami z NHL rýchlo otriasol a o štyri minúty neskôr prekonal brankára hostí Schwarza a poslal Brno do vedenia 3:2. V závere duelu Hořava upravil na konečných 4:2.

"Trochu som sa oklepal, rozdýchal sa. Vytvorili sme si tlak, brankár možno až veľmi rýchlo zareagoval. Každý gól poteší a je úplne jedno, kto ho dosiahne. Duel sme otočili v správnom okamihu. Získali sme krásne tri body," dodal pre Sport Róbert Petrovický.

© WEBNOVINY