Main Content

Bitka o Prahu: Hovorkov gól na výhru Sparty nestačil

pondelok, 19. november 2012 11:05 | Autor: Branislav Lipták

Bitka o Prahu: Hovorkov gól na výhru Sparty nestačil
Bitka o Prahu: Hovorkov gól na výhru Sparty nestačil | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk

Včera sa v holešovickej aréne odohrala bitka o Prahu medzi domácou Spartou a hosťujúcou Slaviou. Oba pražské kluby prišli podporiť početné fanúšikovské tábory. Išlo predsa o najväčšie hokejové derby a odvekú rivalitu oboch tímov.

Miernu prevahu, ale predsa len mali sparťanskí fanúšikovia, ktorí vytvárali skvelú hokejovú atmosféru.

Zápas sa začal v rýchlom tempe a domáci sa ujali rýchleho vedenia 1:0, keď už v 2. minúte premenil Přibyl svoj únik gólovým blafákom. V 13. minúte dostala Sparta možnosť presilovej hry a počas presilovky prišiel gólový moment slovenského útočníka Mareka Hovorku. Ten sa presadil v druhej polovici presilovej hry, keď vypálil z ľavého kruhu a hosťujúci brankár nemal šancu – 2:0. Bol to jeho piaty gól v sezóne, ktorú začal v neďalekom Kladne. Avšak kvôli výluke NHL sa hokejové Kladno začalo zbrojiť svojimi odchovancami z NHL. Popri hviezdach ako Jágr, Tlustý, Plekanc nedostával náš útočník na ľade toľko priestoru, koľko by chcel. Preto sa tohtoročný vicemajster sveta rozhodol Kladno opustiť a zamieril do pražskej Sparty, ktorej sa snaží pomôcť prekonať hernú krízu. Legendárny klub prežíva zlé obdobie a v tabuľke mu patrí až predposledná 13. priečka. A svoje tabuľkové postavenie si nevylepšil ani po nedeľňajšom derby. Slavia totiž nepriaznivý vývoj zápasu zvrátila a vyhrala 4:2.

Sparta Praha  - Slavia Praha 2:4 ( 2:0, 0:2, 0:2 )

Góly:  2. Přibyl (I. Rachůnek, Hanzlík), 14. Hovorka (Hlinka, Milam) - 22. Hertl (Skokan, Kuboš), 33. Tomica (Hertl), 59. Hertl (Tomica), 60. Sobotka (Kučný, Kadlec). Presilovky: 3:3. Využitie: 1:1. Diváci: 8173.