Main Content

Slovákom sa včera darilo v KHL, AHL aj českej lige. Nazbierali 16 bodov!

pondelok, 19. november 2012 11:59 | Autor: Dávid Lech

Slovákom sa včera darilo v KHL, AHL aj českej lige. Nazbierali 16 bodov!
Slovákom sa včera darilo v KHL, AHL aj českej lige. Nazbierali 16 bodov! | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

Slovenským hokejistom sa v nedeľu v KHL darilo. Bodov sa dokázali presadiť šiesti korčuliari, ktorí dohromady nazbierali osem kanadských bodov. Najvýraznejšie sa presadil útočník Slovana Bratislava Roman Kukumberg, ktorý zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu. Gól si na svoje konto dokázal pripísať aj jeho spoluhráč Michel Miklík. Po asistencii si pripísali Slovanisti Dravecký a Višňovský. Jednou asistenciou prispel k víťazstvu svojho tímu 3:0 nad Jekaterinburgom aj Tomáš Záborský. Dve asistencie si pripísal kapitán Spartaka Moskva Branko Radivojevič pri víťazstve svojho tímu nad Nižnekamskom 2:1.

Do zápasov nastúpili aj traja slovenskí gólmani. Len jeden z nich však dokázal vychytať pres svoj tím výhru. Ján Laco pustil za svoj chrbát len dva góly a jeho Donbass zvíťazil s Kazaňou 3:2 po predĺžení. Jeden bod pre svoj tím vydoloval Jaroslav Janus, ktorý „belasých“ doviedol až do samostatných nájazdov v zápase s Novgorodom. Najmenej sa darilo Rastislavovi Staňovi, ktorý z jedenástich striel pustil za svoj chrbát až tri a moskovské CSKA tak prehralo na ľade Lokomotivu Jaroslavľ 3:2.

Roman Kukumberg (Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Michel Miklík (Slovan Bratislava) – 1 gól
Vladimír Dravecký (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Ľubomír Višňovský (Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 asistencia
Branko Radivojevič (Spartak Moskva) – 2 asistencie

Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) – 28 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 93,3% úspešnosť zásahov
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 28 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 93,3% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 8 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 72,7% úspešnosť zásahov

AHL


V zámorských zápasoch AHL sa dokázal presadiť len jeden Slovák a to Richard Pánik, ktorý prispel k víťazstvu svojho Syracuse nad Adirondackom (5:2) jedným gólom. Pánik si však spravil aj sobotňajšie „repete,“ keď sa rovnako ako v sobotu zúčastnil bitky.

Richard Pánik (Syracuse) – 1 gól, 1 bitka

Česká Tipsport extraliga

V nedeľu pokračovala česká Tipsport extraliga ďalším kolom. Ako zvyčajne bodovo sa dokázali presadiť aj slovenskí hokejisti. Trio Juraj Majdan, Martin Bartek a Marek Hovorka skórovali. Martin Čakajík, Richard Rapáč, Jozef Kováčik a Rastislav Dej si do štatistík pripísali jednu asistenciu. Juraj Majdan si na svoje konto pripísal víťazný gól v zápase svojej Vervy na ľade Liberca, keď mu pri tomto góle asistoval ďalší Slovák v službách Litvínova Richard Rapáč. Bartekov gól nestačil na zisk bodov Pardubiciam, ktoré podľahli na svojom ľade Vítkoviciam 1:2. Ani gól Mareka Hovorku nepriniesol body jeho Sparte Praha, ktorá prehrala v mestskom derby so Slaviou 2:4.

Martin Čakajík (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 1 gól
Richard Rapáč (HC Verva Litvínov) – 1 asistencia
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
Marek Hovorka (HC Sparta Praha) – 1 gól
Jozef Kováčik (HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Rastislav Dej (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia