Main Content

Po reprezentačnej pauze bolo Slovákov v zahraničí vidieť

štvrtok, 15. november 2012 12:19 | Autor: Dávid Lech

Po reprezentačnej pauze bolo Slovákov v zahraničí vidieť
Po reprezentačnej pauze bolo Slovákov v zahraničí vidieť | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

Po reprezentačnej prestávke sa dnešným dňom začal opäť kolotoč zápasov KHL. Vo včerajších jedenástich dueloch najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže sa bodovo presadili len traja Slováci. Tomáš Záborský zaznamenal dve asistencie. Peter Podhradský strelil jeden gól a Zdeno Chára pomohol HC Lev k veľmi cennému víťazstvu na ľade Novgorodu 2:3.

Do akcie zasiahli aj traja slovenskí ochrancovia svätýň. Najmenej sa darilo Branislavovi Konrádovi, ktorý nedokázal zabrániť prehre svojho Slovana na ľade Jaroslavľu 4:0. Úspešných comebackom po zranení sa prezentoval Ján Laco, ktorý vychytal svojmu Donbassu víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch s Nižnekamskom. Shutout si na svoje konto pripísal Rastislav Staňa, ktorý v zápase Atlant Mytišči – CSKA Moskva 0:2 čelil len štrnástim streleckým pokusom.

Tomáš Záborský
(Avangard Omsk) – 2 asistencie
Peter Podhradský (HC Donbass Doneck) – 1 gól
Zdeno Chára (HC Lev Praha) – 1 gól
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 33 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,2% úspešnosť zásahov
Branislav Konrád (Slovan Bratislava) – 27 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 87% úspešnosť zásahov
Rastislav Staňa (CSKA Moskva) – 14 úspešných zákrokov, 0 inkasovaných gólov, 100% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V dvadsiatom kole českej najvyššej hokejovej súťaži sa gólovo presadili štyria slovenskí hokejisti. Traja z nich si pripísali do štatistiky bod za gól, René Vydarený bod za asistenciu. Skórovali Patrik Lušňák z Chomutova, Jozef Balej z Plzne a jedna z najväčších opôr Pardubíc Martin Bartek.

Patrik Lušňák (HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 gól
Martin Bartek (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia

AHL

V troch zápasoch AHL sa dokázal bodovo presadiť Michal Marinčin, ktorý si pripísal jednu asistenciu v dueli Oklahomy s Torontom. Jeho bodový zápis však domácim na víťazstvo nestačil, keď prehrali 5:6 po predĺžení.

Michal Marinčin (Oklahoma City) – 1 asistencia