Main Content

Hokejbal: Prehra prvého, výhra posledného

utorok, 6. november 2012 12:43 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Prehra prvého, výhra posledného
Hokejbal: Prehra prvého, výhra posledného | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračovala svojím 12.kolom. Štyri remízy len potvrdili, že tento ročník patrí medzi najvyrovnanejšie vo svojej histórii. Vyrovnané výsledky opäť zamiešali aj poradím v tabuľke.

SOBOTA – 12.kolo


Jokerit Petržalka - HBC Žirafa Žilina 4:5 sn (1:2,1:1,2:1)

Góly: Rampáček, Válek, Šúrek, Augustín - Čičala, Miške, Ondrúšek, Gamboš, rozh. nájazd M. Dubovec

Tabuľkovo najjednoznačnejšie stretnutie sa hralo dopoludnia v Bratislave. Žilina však potvrdila stúpajúcu formu a aj kvôli tomu mohli diváci vidieť vyrovnané, strelecky zaujímavé stretnutie. Vstup do stretnutia vyšiel hosťom, zaspatý domáci ich svojou ležérnou hrou pustili do dvojgólového vedenia. Až po tejto facke začal favorit hrať, na 1:2 znižoval ešte v prvej časti Válek. Druhá tretina priniesla vyrovnanie z hokejky Šureka, ktorý bombou ukončil presilovú hru Jokeritu. Domáci prevzali iniciatívu do svojich rúk, no hostia išli opäť do vedenia po rýchlom protiútoku a pohotovej dorážke Ondrúšeka. V tretej tretine tlak domácich stúpal, no brankár hostí bol vždy na správnom mieste. Po chybe domácich v strednom pásme a následnom góle na 2:4 sa zdalo byť rozhodnuté. Už o chvíľu znížil Augustín a vykresal drámu – 3:4. Vyrovnanie prišlo hneď o minútku, keď Rampáček poslal zápas do predĺženia. Tam mohli rozhodnúť oba celky, no svoje príležitosti nevyužili. V lotérii samostatných nájazdov bol jediným strelcom Dubovec, ktorý rozhodol o cenných 2 bodoch pre Žilinu. 



ŠHBK Ružinov - HBK hokejmarket Skalica 5:4 pp (0:3,2:1,2:0 - 1:0)

Góly: Behúl 2, Križan, Danko, Blahút - Vadík, Sobol, Petrovič, Kajba

Aj druhý zápas v Bratislave sa nerozhodol po 45.minútach. Domáci boli favoritom, no ich prvá tretina naznačila, prečo sa momentálne nachádzajú na miestach mimo postupovej osmičky. Hostia trestali každú chybu domácich, najprv sa presadil Petrovič, neskôr z prečíslenia v oslabení Vadík a po naskočení z trestnej lavice zvýšil už na 0:3 Sobol. Druhá tretina priniesla zníženie v 20.min, keď Behúl v presilovke znížil. V 25.min to bolo už len o gól, Behúl dorážkou znížil na rozdiel jedného gólu. Záver predsa len patril hosťom, ktorý zásluhou Kajbu odskočili domácim na rozdiel dvoch gólov. Záverečná časť sa niesla v réžii domácich, hostí dostali pod tlak aj vďaka presilovkám. V 35.min znížili medvede z prečíslenia 2 na 1. O 3 minúty bolo vyrovnané Danko svojou typickou strelou vyrovnal na 4:4. Následne mali viac z hry domáci, no stretnutie sa napokon spravodlivo dostalo až do predĺženia. V ňom rozhodol Blahút, ktorý strelou na lapačku zabezpečil domácim dôležitý bod na viac.    



Kometa Vrútky - N-Sport trend Pohronie 4:3 pp (0:1,0:1,3:1-1:0)

Góly: Jakubčo 2, Javor, Pastorek – Takáč 2, Kostka

Aj ďalší zápas priniesol vyrovnaný hokejbal, hoci aj vo Vrútkach boli pred zápasom favoritom domáci hokejbalisti. Hostia mali čo Vrútočanom vracať, v prvom kole vyhrali na ihrisku v Žiari 2:3. Aj tentoraz boli aktívnejší hráči Pohronia, ktorý dôslednou obranou nepúšťali domácich do vyložených šancí. Prvá tretina skončila tesným vedením Pohronia. Aj druhá časť pokračovala v podobnej hre, hostia sa sústredili na defenzívu, podporoval ich Náter a dokonca zásluhou Takáča zvýšili svoj náskok už na 0:2. Tretia tretina konečne prebudila domácich strelcov, ktorý sa prebrali. Domáci na začiatku znížili na 1:2, no hostia okamžite odpovedali a znova sa dostali do dvojgólového trháku. Komeťaci sa však nevzdali a bojovnosťou si vybojovali aspoň predĺženie. V ňom rozhodol reprezentant Jakubčo, ktorý tak dvoma gólmi patril medzi najlepších domácich hráčov.



ŠK 98 Pruské - Nitrianski rytieri Nitra 3:2 pp (1:1,0:0,1:1-1:0)

Góly: Doskočil, Kučera, Vozár - Thron, Titka

Nitrania odohrali v sobotu prvý zápas na ihriskách súperov. Domáci chceli majstrovi vrátiť prehru z prvého kola, keď mu podľahli až po predĺžení. Začalo sa opatrne, úvodné presilovky oboch tímov ostali nevyužité. V 11.min išli domáci do vedenia, Doskočil nedal Petríkovi šancu – 1:0. Hostia však odpovedali, keď si Mišovec zrazil Thronovu strelu lapačkou do siete. Druhá časť patrila hosťom, no Pruské, známe svojou defenzívou, odolávalo. Presilovky ostali na oboch stranách nevyužité. Posledné dejstvo prinieslo vedenie najprv domácim, ktorý zásluhou Kučeru išli opäť do vedenia. Následne sa pritvrdilo a často sa hralo v nerovnovážnom stave. V 41.min v hre 4 proti 4 vyrovnal aj so šťastím Titka. Nitrania mali v závere možnosť rozhodnúť, no svoju presilovku nevyužili. V predĺžení padol gól hneď v druhej minúte, bojovní domáci si pripísali cenné 2 body vďaka Vozárovi, ktorý pohotovo vystrelil.




KKF Double Team PB - LG Bratislava 

Gól: Axamit

Súboj na Považí priniesol kvalitný, taktický hokejbal. Očakával sa súboj brankárov, čo potvrdil jediný strelený gól. LG, ktoré je momentálne vo veľkej pohode začalo aktívne a domácich do veľa šancí nepustilo. Jasnými oporami boli na domácej strane Bratina, na strane hostí Kalis, ktorí svoje svätyne vzorne bránili. V prvej tretine mali viac z hry hostia aj vďaka nedisciplinovanosti domácich. Bratina však podržal. V druhej tretine padol napokon jediný gól stretnutia, keď Maier pekne nahral pred bránku Axamitovi a ten pomedzi nohy poslal hostí do vedenia. Hostia aj v oklieštenej zostave udávali tempo zápasu, no Bratina držal domácich v hre o body. Na druhej strane bola obrana Bratislavčanov skalopevná, Kalis riešil šance domácich s prehľadom. Nakoniec sa tak zrodilo futbalové víťazstvo LG, ktoré tak v tabuľke stúpa čoraz vyššie.



Imperial Vitamins Martin - MŠK Kežmarok 4:1 (1:1,0:0,3:0)

Góly: Žulko, Kollár, Wagner, Michnáč - Oravec

Šláger kola priniesol divácky atraktívny hokejbal s množstvom šancí. Aktívnejšie začali hostia, ktorí prišli do Turca len na dve útočné päťky. Po buly si nedali domáci pozor na Oravca a ten z uhla otváral skóre - 0:1. Domáci tlačili, no obrana hostí odolávala. Kežmarok sa sústredil na rýchle brejky, ktoré robili domácim obrancom problém. V polovici prvej tretiny hneď po buly vystrelil Žulko a vyrovnal. Domáci mali viac z hry, no vyložené šance Michnáča, či Bieleného sa gólom neskončili. Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu, vďaka viacerým faulom sa hra kúskovala. Hostia pohrozili v presilovkách, no gól nepadol ani na jednej strane. Teplický trafil z uhla len do tyčky. Tretia tretina začala opatrne. Agilný Oravec si vypýtal presilovku, v ktorej však obrana hostí urobila chybu a Kollár ju pohotovo potrestal. Tento gól nakopol domácich, ktorý boli od tohto momentu aktívnejší. Z protiútoku mohol Teplický vyrovnať, no netrafil. Nedáš – dostaneš sa opäť raz potvrdilo, Wagner dôrazom zvýšil na 3:1. O chvíľu mohlo byť rozhodnuté, no Pristaš svoj tím pri tutovke Borsíka podržal. Následne sa priostrilo, hostia tlačili, no 67 sekúnd pred koncom Michnáč do prázdnej brány upravil na konečných 4:1.