Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (29.10.–4.11.)

pondelok, 5. november 2012 12:55 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (29.10.–4.11.)
Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (29.10.–4.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. V tomto týždni nechýbalo v našom výbere ani slovenské meno.

Brankár

Jaroslav Janus (Slovan Bratislava) - Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 3 inkasované góly, 1,5 inkasovaného gólu na zápas, 65 úspešných zákrokov, 95,5% úspešnosť zásahov

Slovenský gólman sa v uplynulom týždni prezentoval výbornými výkonmi, keď jeho tím odohral  tri zápasy a všetky boli víťazné. Do dvoch duelov nastúpil práve tento prešovský rodák a skvelými výkonmi podržal svoje mužstvo a doviedol ho k trom bodom. Najprv v domácom utorkovom zápase vychytal víťazstvo nad Novosibirskom 6:2, keď kryl 33 striel. Neskôr v šlágri HC Lev Praha – Slovan Bratislava podal špičkový výkon, keď strelcom pražského Leva občas privádzal do zúfalstva, pochytal 32 striel a opäť si pripísal na svoje konto výhru. Inkasoval 1,5 gólu na zápas a mal 95,5% úspešnosť zákrokov a tak sa stal našou voľbou pre post brankára v našej elitnej zostave.

Obrancovia


Kevin Dallman (SKA Petrohrad) Bilancia týždňa: 2+3

Skúsený kanadský bek bodovo pookrial, keď získal päť kanadských bodov. Puk dokázal dopraviť do brány v zápasoch proti Rige a proti Donecku. Jednu asistenciu zaznamenal v zápase proti Spartaku Moskva a ďalšie dva si pripísal v spomínanom súboji proti ukrajinskému nováčikovi. Bol najproduktívnejším obrancom týždňa.

Denis Sokolov (Avtomobilist Jekaterinburg)
Bilancia týždňa: 1+3

Adeptov na druhého zadáka popri Dallmanovi bolo viac. Ponúkali sa nám známe „značky“ ako najproduktívnejší obranca KHL Renat Mamašov, alebo obor Zdeno Chára, nakoniec sme však zvolili Denisa Sokola z Jekaterinburgu, najslabšieho celku KHL. Hoci sa jeho tímu nedarilo, Sokolov si „išiel svoje,“ bodoval dovedna štyrikrát, keď v zápase proti Dinamu Minsk upratal puk do siete a svojim spoluhráčom pripravil aj tri góly. V zápase s Čerepovcom (prehra 1:2) „nabíjal“ na gól Mezeiovi a ďalšie dve prihrávky získal v dueli s Víťazom Čechov, ktorý jeho tím prehral 4:5 po samostatných nájazdoch.

Odporúčame: Elitná 11-ka 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

Útočníci


Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 3+2

V nami sledovanom období sa veľmi darilo dvom celkom - SKA Petrohrad a Metallurgu Magnitogorsk. Obe tímy majú v našej elitnej zostave dvoch zástupcov. Prvým z radov Magnitogorsku je Sergej Mozjakin, druhý najproduktívnejší muž KHL. Ten si v troch zápasoch pripísal päť kanadských bodov. V pondelkovom stretnutí jedným gólom prispel k víťazstvu svojho tímu nad Dinamom Minsk 7:2, ďalší presný zásah pridal v stredu v meraní síl proti Čerepovcu v ktorom jeho klub zvíťazil 5:2 a v dobrých výkonoch pokračoval v piatok, keď si zo zápasu s Víťazom Čechov pripísal na svoje konto bilanciu 1+2, keď prihrával na víťazný gól.

Justin Hodgman (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 2+3

Druhý hokejista, ktorý háji farby Metallurgu je stredný útočník Justin Hodgman. Pri výbere najlepšieho centra sme váhali, pretože vydarený týždeň mal spoluhráč Hodgmana Jevgenij Malkin, ktorý mal v tomto týždni skvelú bilanciu 1+5. Rozhodli sme sa však pre 24-ročného Kanaďana, ktorý sa prezentoval skvelým výkonom predovšetkým v zápase proti Dinamu Minsk, keď pri výhre 7:2 bodoval až štyrikrát – dva góly sám vsietil a na ďalšie dva prihrával. Svoj piaty bod týždňa získal v zápase s Čerepovcom za prihrávku, ktorá vyvrcholila gólom.

Tony Martensson (SKA Petrohrad) Bilancia týždňa: 4+1

Útočnú trojicu nám dopĺňa forward SKA Petrohrad Tony Martensson. 32-ročný Švéd sa blysol v pondelkovom zápase proti Spartaku Moskva, keď skóroval dvakrát z toho jeho jeden presný zásah znamenal víťazstvo. V zápase si pripísal aj jednu asistenciu. Ďalší puk z jeho hokejky skončil medzi troma žrďami v stredu, keď si Petrohrad skrížil hokejky s Rigou. Presný zásah Martenssona však Petrohradu k zisku bodov nepomohol. Úspešný týždeň zakončil piatkovým gólom do siete ukrajinského nováčika z Donecku, keď sa podieľal na vysokej výhre 9:2.