Main Content

Hokejbal: Začína odvetná časť + prognózy do druhej polovice základnej časti

piatok, 2. november 2012 09:54 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Začína odvetná časť + prognózy do druhej polovice základnej časti
Hokejbal: Začína odvetná časť + prognózy do druhej polovice základnej časti | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž sa nám už tento víkend prenesie do svojej druhej polovice, kompletné 12.kolo sa odohrá v sobotu. Popri tradičnom preview ku každému zápasu, sa pokúsime odhadnúť výsledné postavenie každého mužstva po základnej časti. BUDEME RADI ZA VAŠE NÁZORY V DISKUSII POD ČLÁNKOM.

 

SOBOTA 3.11. – 12.kolo



Jokerit Bratislava - HBC Žirafa Žilina, 10:30

Žolíci sú po prvej polovici najpríjemnejším prekvapením súťaže. Nik nerátal s tým, že po 12.kole budú najvyššie spomedzi bratislavských mužstiev. Odvetnú časť začnú na pohľad s najľahším súperom,  s poslednou Žilinou. Žilina sa však pomaly rozbieha a určite ešte myslí na play-off, hoci je na chvoste. V Bratislave už tento rok vyhrala, zopakuje prekvapenie aj proti druhému tímu tabuľky?

Naše prognózy:
JOKERIT: Jokerit má výborne rozbehnutú sezónu, 5-bodový náskok na tretí tím v tabuľke. Avšak v odvetách sa predstaví v Kežmarku, Považskej Bystrici, či nebezpečnom Pohroní, kde sa hrá veľmi ťažko. Jokerit však už nie je neskúseným nováčikom, preto tipujeme, že skončí na 4.mieste po základnej časti.
ŽILINA: Posledná žirafa často krát doplácala na zostavu, ktorá sa každú chvíľu menila. Liga je však vyrovnaná, preto môžu byť žltozelení každým kolom vyššie. Po zápase s Jokeritom ich čaká 6 domácich zápasov v rade, v ktorých sa pravdepodobne rozhodne o ich tohtoročnom umiestnení. S posilami by mohli byť úspešní, no na play-off to stačiť nebude. Náš tip je 10.miesto.



KKF Double Team Považská Bystrica   - LG Bratislava    3.11.11:00

Double Team čaká šnúra troch domácich zápasov v rade. Momentálne ôsmy tím tabuľky je pre každého, kto príde hrať na ich ihrisko, vyrovnaným súperom. Forma Považanov stúpa a tak nečaká na hráčov LG ľahký duel. Aj LG sa dostáva do starých koľají, vzorná defenzíva naposledy slávila úspech v Pruskom.  V prvom vzájomnom zápase vyhrali Bratislavčania 3:1, hlavne zásluhou Double Teamu, ktorý vtedy podal nemastný-neslaný výkon. Domáci potrebujú bodovať, ak chcú pomýšľať na play-off, uchmatnú aspoň bod?

Naše prognózy:
DOUBLE TEAM PB: Považská Bystrica sa po slabšom úvode rozbieha, no je otázne, či jej to bude stačiť na play-off. Doma, kde by mala bodovať ju čakajú majster aj vicemajster, naopak predstaví sa v Kežmarku či Martine, odkiaľ sa body nosia len ťažko. Veľa bude záležať na brankárovi Bratinovi, ktorý je jasnou oporou a od jeho výkonom závisí aj postavenie DT v tabuľke. Myslíme si, že tento rok im play-off unikne o vlások – 9.miesto.
LG: Bratislavčania majú celkom príjemné rozlosovanie do odvetnej časti, ich forma stúpa a tak ich pasujeme do role čierneho koňa druhej polovice. Brankár Kalis je vo výbornej forme, veľkým otáznikom sú posily, ktoré vedenie LG každoročne dopíše na play-off. Červeno čierny však majú aj bez nich kvalitný káder s bohatými skúsenosťami, ktorého výkony smerom k play-off správne gradujú. Umiestnenie po základnej časti : 2.miesto.



SHBK Ružinov -   HBK 87 Hokejmarket Skalica, 11:00


O 11.hodine sa začne aj súboj v Bratislave, ktorý by mal mať jasného favorita v podobe domácich. Ružinov však tento rok prekvapuje výsledkami nielen hokejbalovú verejnosť, ale najmä samých seba. V dohrávke 3.kola konečne zabrali Ružinovčania naplno a zdvihli sa tak z chvosta tabuľky. Skaličania naposledy na domácom ihrisku, ktoré pripomínalo skôr bazén nestrelili ani jeden gól. V sobotu by malo rozhodnúť domáce prostredie a skúsenosti, tie sú na strane domácich.

Naše prognózy:
RUŽINOV: Bratislavčania si zbabranou prvou polovicou hodne znepríjemnili cestu za čo najlepšou priečkou do play-off. Od toho je však ešte ďaleko a ako rýchlo sa dostali do krízy, tak rýchlo sa môžu dostať na víťaznú vlnu. ŠHBK má však k dispozícii stále 2 zápasy k dobru, navyše do zostavy sa vrátil kanonier Danko, ktorý sa už uviedol minulý víkend. Klub s bohatými skúsenosťami sa podľa nás dostane do play-off zo 6.priečky.
SKALICA: Nováčik súťaže je určite prínosom. Momentálna 9.pozícia odzrkadľuje nováčikovskú daň, keď mladíci zo Záhoria podávali dobré výkony, no na skúsené mužstva to nestačilo. Body získali hlavne doma a to isté bude platiť aj do druhej polky, keď budú musieť bodovať zvlášť doma. Otázne je zranenie Martinusíka, ktorý je ťahúňom mužstva a v hre zelenobielych je to cítiť. Naš tip: 11.miesto po základnej časti.



Imperial Vitamins Martin - MŠK Kežmarok,  13:00

V Martine sa odohrá pravdepodobne šláger kola, ktorý nebude mať favorita. Jedinou výhodou bude domáce prostredie hokejbalistov z Turca, ktoré rozhodlo aj prvé vzájomné stretnutie. Martinčania mali dvojtýždňovú pauzu, aj vďaka tomu klesli v tabuľke až na 7.miesto. Ich sobotný súper odohral smolné stretnutie v Považskej, kde nedokázal streliť ani gól. Kežmarok v tejto sezóne ešte na ihriskách súperov nevyhral, prelomí to v Martine?

Naše prognózy:
MARTIN:
Martinčania túto sezónu striedajú dobré výkony so slabšími a aj preto sú v tabuľke v spodnej polovici. Majú však zápas k dobru, no derby s Rytiermi bude viac než náročné. Na mladý, no aj napriek tomu dostatočne skúsený tím čakajú náročne 2 dvojkolá na ihriskách súperov. Psychika je veľkým strašiakom pre Martinčanov, preto tipujeme ich umiestnenie na 5.miesto po základnej časti.
KEŽMAROK: Východniari majú v druhej polovici relatívne potešiteľný žreb, u žiadneho vyloženého favorita sa už nepredstavia. Na domácom ihrisku nestratili ani bod, no u súperov ešte nevyhrali. Môj dom, môj hrad platí doslova, žlto-modrí sa preto budú musieť zmobilizovať v prvom rade u súperov. Do odvetnej časti im veríme, že si udržia terajšiu pozícii – 3.miesto, aj s prispením svojich domácich fanúšikov.  



Kometa Vrútky - N-Sport  Pohronie, 13:00

Kométa naposledy prekvapila na Ružinove, odkiaľ si odniesla všetky 3 body. Dnes bude na domácom ihrisku proti Pohroniu favoritom, keď ho Kométa porazila aj v prvom kole 3:2. N-Sport Trend zbabral posledný zápas v Žiline, resp. poslednú tretinu, keď pustil vedenie a tým aj 3 dôležité body. Pohronie nevyhralo na ihriskách súperov už od polovice septembra, vyhrá na malom ihrisku vo Vrútkach?

Naše prognózy:
VRÚTKY: Aj ďalší tím z Turca podáva kolísavé výkony. Kométa patrí k silnému stredu tabuľky, do odviet však cestujú na nepríjemné ihriská do Pruského, Kežmarku či Skalice. Aj vo Vrútkach sa zostava často mení, preto bude záležať na starších hráčoch ako Lihaň, či posilách z Kežmarku a Mikuláša ako potiahnu mladý káder. Kométa určite patrí do vyraďovacích bojov, tento rok jej tipujeme 8.miesto po základnej časti.
POHRONIE: Hráči Pohronia urobili túto sezónu kus roboty a veľký hráčsky progres. Zaskočili viacerých favoritov a aj preto sú momentálne vyrovnaným mužstvom pre každý tím. Veľkou výhodou bolo a aj bude ich veľké „hokejové“ ihrisko, na ktorom musia zbierať všetky body, ak chcú v tabuľke stúpať. Predsa len sú menej skúsené mužstvo a v rozhodujúcich chvíľach im môžu práve skúsenosti veľmi chýbať. Preto tipujeme Pohroniu posledné 12.miesto.



ŠK 98 Pruské-  Nitrianski Rytieri Nitra, 13:00


Aj v poslednom sobotnom zápase pôjde o zaujímavý zápas. Pruské bude chcieť odčiniť domáce strelecké suchoty z minulého týždňa, Nitrania zas nevydarený zápas v Česko-slovenskom pohári, kde neuspeli a prehrali 1:3.  V prvom kole sa zrodil na nitrianskej pôde prekvapivý výsledok, keď sa majster vytrápil na Mišovcovi a celej obrane Pruského. V sobotu tak bude chcieť Pruské uchmatnúť ďalší bod favoritovi z Nitry.

Naše prognózy:
PRUSKÉ: Prušťania mali štart ako z rozprávky – skalopevná defenzíva slávila úspech. Za posledné štyri zápasy si však pripísali len jediný bod, čo ich zosunulo v tabuľke až na 5.miesto. Pruské čakajú najbližšie 3 zápasy doma, všetky proti ťažkým súperom. Tie ukážu, či Pruské zostane na miestach zaručujúcich play-off. Pruské patrí k príjemným prekvapeniam prvej polovice ligy a preto by mu nemalo uniknúť play-off, ktoré si právom zaslúži. Podľa nás zo 7.miesta.
NITRA: Majster z Nitry má dostatočný náskok na čele tabuľky. Na druhej strane odohrali hráči spod Zobora takmer všetky zápasy doma na umelej ploche. Uvidíme ako sa vyrovnajú s prechodom na asfalt. To môže priniesť viac vyrovnaných výsledkov, viac divákov na tribúny. Tak, či onak je pre nás majster nielen favoritom na zisk prvenstva po základnej časti, ale aj po play-off. Široký, kvalitný káder predurčuje Nitru k obhajobe titulu.