Main Content

Elitná zostava 11. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk

utorok, 30. október 2012 12:33 | Autor: Martin Kollár

Elitná zostava 11. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 11. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje v rýchlom tempe. Cez víkend sa odohrali zápasy upršaného 11. kola. Prinášame vám elitnú zostavu podľa Sport7.sk.

Brankár

Bratina (DT Považská Bystrica) – Kandidátov bolo hneď niekoľko. Petrovič aj Kalis vychytali nulu, dokonca na súperových ihriskách, Puček vychytal výhru na Ružinove. My sme však vybrali novica v reprezentačnom drese, ktorý potvrdil, že si ho tréner Ďuris nevybral náhodou. V sobotu bol jednoducho nepriestrelný, na jeho zákrokoch zostávali stáť aj kolegovia z Kežmarku. S prehľadom chytil samostatný nájazd Oravca, či Teplického. Raz mu pomohla konštrukcia, no nič na tom nemení fakt, že hostia z Kežmarku by mu nedali gól ani ďalších 45 minút. Bratina tak ako prvý brankár v sezóne eliminoval kežmarské útočne sršne. 

Obrancovia

Giba (LG Bratislava) – Tento nestarnúci matador opäť raz potvrdil, aký dôležitý je pre mužstvo z Bratislavy. Ihrisko v Pruskom mu sedí, čo potvrdil, keď najprv strelou otvoril skóre a poslal hostí do vedenia, v záverečnej tretine upokojil červenočiernych a opäť strelou zvýšil na konečných 4:0. Pochvalu by si však zaslúžila celá obrana LG, na čele s Kalisom.

Lukáč (DT Považská Bystrica) – Považská Bystrica sa cez víkend postarala o prekvapenie a hlavnú zásluhu na tom mala defenzíva Double Teamu. Spoľahlivý bek odohral kvalitné stretnutie, viackrát pomohol Bratinovi, pričom vymazal aj takých útočníkov ako Oravec či Teplický. Svoj výkon okorenil vydarenou strelou od modrej, ktorou zvýšil na 2:0, odrazil tak tlak východniarov a upokojil domácich.

Útočníci

Lihaň (Vrútky) – Hoci tento útočník vynechal kvôli zraneniu reprezentačný zraz v sobotu bol trénerovi plne k dispozícii. Patril medzi najvyťaženejších Vrútočanov a ako správny kapitán hecoval svojich spoluhráčov. Najprv dorazil strelu Javorku, no jeho hlavná úloha však prišla až v závere, keď v prečíslení nedal gólmanovi domácich šancu zasiahnuť a rozhodol o prekvapivom, no veľmi dôležitom víťazstve hostí, ktorí sa tak posunuli na 6.miesto v tabuľke. 

Rampáček (Jokerit)  – skúsený útočník, ktorý pôsobí v drese žolíkov sa vrátil na Záhorie, kde sa prekvapivo stal jediným strelcom duelu. Nielenže strelil jediný gól, ale počas celého stretnutia hrozil obrancom Skalice a spolu s kolegami z prvého útoku patrili k najaktívnejším hráčom zápasu. Jeho zásah bol však víťazný a aj vďaka jeho gólu sa Jokerit drží pevnými nohami na 2.mieste.

Lipovský (Žilina) – Mladý hokejový reprezentant, ktorý hráva hokejbal ako doplnkový šport prišiel pomôcť poslednej Žiline aj v 11.kole. Opäť ho bolo v hre žltozelených cítiť a znova bol pri góloch domácich. Dôležité boli oba góly, no ten druhý má prívlastok víťazný. Pochvalu si však za tretie dejstvo zaslúži celý tím Žiliny, ktorý otočil dôležitý duel s Pohroním.