Main Content

Hokejbal: Daždivý víkend s prekvapeniami

utorok, 30. október 2012 12:26 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Daždivý víkend s prekvapeniami
Hokejbal: Daždivý víkend s prekvapeniami | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračovala aj za nepriaznivého počasia svojím 11.pokračovaním. Počasie poznačilo viaceré zápasy a možno práve preto niektorí favoriti nečakane stratili body. Priblížme si každý jeden zápas.

SOBOTA – 11.kolo



KKF DT P. Bystrica -  MŠK Kežmarok
3:0 (1:0,1:0,1:0) 

Góly: Čerňan, Lukáč, Šamaj 

Začiatok patril hosťom, no Oravec nevyzrel na svojho reprezentačného kolegu Bratinu, ktorý sa napokon stal mužom zápasu. Na druhej strane zapršalo hneď z prvej akcie, keď Čerňan dostal od hostí dostatok priestoru a prekonal hosťujúceho Pristaša – 1:0. Následne sa hra prelievala zo strany na stranu, avšak brankári riešili všetky gólové situácie. Druhá tretina začala presilovkou domácich, Lukáč strelou od modrej zvýšil na 2:0. Hostia boli ešte aktívnejší, agilný Oravec unikol a domáci ho zastavili nedovolene. Nasledovalo trestné strieľanie, mikrosúboj Bratina – Oravec opäť vyhral brankár domácich. Hostia sa snažili znížiť, no Bratina bol neprekonateľný. Hneď na začiatku 3.tretiny zvýšil Šamaj na 3:0, a hoci aj po tomto góle bola aktivita na strane hostí domáci umnou hrou a skvelým výkonom Bratinu vybojovali dôležité body. 



Žirafa Žilina - N-Sport Pohronie
5:3 (1:1,0:1,4:1)

Góly: Lipovský 2, P. Slovák, Grill, Mokoš – Takáč 2, Gáborík

Posledný Žilina začala v dôležitom súboji aktívne, hneď po 10 sekundách sa rútil sám na Nátera Lipovský, no brankár hostí podržal svoj tím. Paradoxne, do vedenia išli hostia po chybe domácej obrany zavesil Takáč – 0:1. Domáci však po pár sekundách odpovedali Slovák pekne vyrovnal 1:1. Druhé dejstvo začalo vylúčeniami, v polovici zápasu mali možnosť presilovky o 2 hráčov hostia a dorážkou Takáča išli do vedenia 1:2. Posledná časť priniesla nielen góly ale aj kvalitu. Minúta stačila domácim na vyrovnanie, Mokoš trafil pomedzi Náterové betóny. V 32.minúte už domáce žirafy viedli, Lipovský úspešne zakončil svoj nájazd – 3:2. Gólostroj pokračoval, hostia vyrovnali zásluhou Gáborika hneď po vhadzovaní. Následne sa hra presúvala zo strany na stranu, no nasledovali iba vylúčenia. V hre 4 proti 4 v 42.minúte domáci Grill zabojoval pred bránou, posunul Lipovskému a ten zvýšil na 4:3. Žirafy si už nenechali vziať vedenie a pol minúty pred koncom poistil Grill na 5:3 pre domácich.   



Hokejmarket Skalica - Jokerit Petržalka
0:1 (0:0,0:1,0:0)

Gól: Rampáček

V derby zápase sa na Záhorí očakávalo nielen veľa divákov, ale aj veľa gólov. Počasie však vyčíňalo a tak sa hral tento zápas proti najmä proti počasiu. To sa odzrkadlilo aj na kombináciách, ktoré často krát viazli už v strednom pásme a tak prítomní diváci nevideli mnoho gólových šancí. Druhá tretina začala aktivitou hostí, ktorí zavreli domácich v ich obrannom pásme a Rampáček poslal hostí do vedenia bekendom. AJ naďalej sa viac bojovalo s terénom ako hralo a preto sa len veľmi ťažko prechádzalo cez stredné pásmo, pretože oba tímy sa pozorne sústredili na obranu. Ak sa už domáci dostali do šancí brankár Petrovič si poradil so všetkými pokusmi domácich. Skaličania sa snažili, minútu pred koncom dostali šancu hrať presilovku 5 na 4, pričom ešte aj odvolali brankára, no defenzíva hostí pracovala na 100% a aj vďaka tomu Skaličania prehrali na domácom ihrisku prvý krát v sezóne.



ŠK 98 Pruské - LG Bratislava
0:4 (0:0,0:2,0:2)

Góly: Giba 2, Müller, Zemeš

Aj zápas Pruského s LG sa odohral na ťažkom teréne, ktorý prekvapivo lepšie zvládli hostia. Kombinácie nahradili rýchle prihrávky, s ktorými  si brankári na oboch stranách v prvej tretine poradili. Viac šancí mali domáci, no pozorný Kalis ostal neprekonaný. Druhá tretina začala aktivitou hostí, úvodný gól strelil Giba po vyhratom buly. Domáci zapli, výsledkom boli presilovky, no Kalis bol mužom zápasu. Vo vlastnom oslabení sa na výlet vybral obranca Müller, ktorý azda najkrajšou akciou zápasu zvýšil na 2:0 pre LG. Tretie dejstvo domáci tlačili, no domáci strelci nemali svoj deň. Hostia však opäť raz ukázali svoje skúsenosti a umnou, taktickou hrou zvýšili na 0:3, keď pekne zakombinovali Kanich so Zemešom a druhý menovaný rozhodol o osude zápasu. V 41.minúte Giba svojou typickou strelou upravil konečne skóre na 0:4, čo je pre domácich krutý výsledok. Hostia však takticky výborne bránili a zaslúžene si z Pruského odnášajú 3 body.



ŠHBK Ružinov - Kometa Vrútky 2:3 (0:1,1:1,1:1)

Góly: Danko, Behúl – S. Javorka, Lihaň 2

Ružinovčania, ktorí mali týždeň navyše na prípravu na extraligový zápas boli pod svojou oblou strechou favoritmi, hoci posledné štyri zápasy neokúsili chuť víťazstva. Kométa taktiež potrebovala bodovať. Od úvodu to bolo vyrovnané stretnutie a hoci mali domáci opticky viac z hry, hostia sa sústredili na rýchle brejky. Efektivita hostí bol hlavný dôvod, ktorý rozhodol sobotný zápas. Hostia sa ujali vedenia zásluhou Javorku, ktorý poslal hostí do kabín s najtesnejším vedením. Domáci obliehali bránku Pučeka, no ten odolával. Hostia pozorne bránili, no navrátilec Danko, ktorý absentoval pol roka vyrovnal na 1:1. Hostia však išli opäť do vedenia, keď aj so šťastím skóroval Hlaváč. V tretej tretine domáci veľmi chceli vyrovnať, čo sa im napokon podarilo. Behúl vyrovnal na 2:2 a začínalo sa odznova. Pred koncom však prišla chyba v obrane a súper prečíslenie 2 proti 1 potrestal zásluhou Lihaňa. Domáci vrhli všetko do útoku, no v snahe vyrovnať faulovali a sami sa tak pripravili o možnosť získať aspoň bod.



DOHRÁVKA 3.KOLA

ŠHBK Ružinov - KKF DT Považská Bystrica  4:2 (2:1,1:1,1:0)

Góly: Rímsky, Danko, Križan, Behúl – Gajdoš 2

Ružinovčania, ktorí po sobote klesli až na úplné dno extraligovej tabuľky potrebovali v dohrávke 3.kola súrne bodovať. 5 zápasov v rade prehrať nezažili hokejbalisti ŠHBK poriadne dlho, ak vôbec. Domáci zachytili úvod stretnutia a zásluhou Rímskeho sa dostali do vedenia. Hostia typickí svojou defenzívou čakali na chyby súpera a po jednej z nich Gajdoš vyrovnal. Danko bol pri chuti aj v nedeľu a ešte v prvej tretine zvýšil na 2:1. V druhej tretine sa hosťom naskytla príležitosť presilovky o 2 hráčov. Gajdoš svojim druhým gólom v stretnutí vyrovnal. Domáci boli lepší, no Bratina držal svojich nad vodou. Po obliehaní hosťujúcej brány šli napokon domáci do vedenia ešte pred druhou sirénou. Križan zvyšoval na 3:2. Tretia tretina priniesla kvalitný hokejbal, Ružinov hral svoj typický hokejbal, defenzíva Double Teamu však odolávala. Hostia sa sústredili na brejky, no domáci hrali zodpovedne smerom dozadu. O 3 bodoch pre domáci Ružinov rozhodol Behúl, ktorý tak zvýšil na 4:2. ŠHBK sa tak po jednodňovom poslednom mieste opäť posunuli v tabuľke o jednu priečku vyššie.