Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (22.10.-28.10.)

pondelok, 29. október 2012 12:48 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (22.10.-28.10.)
Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (22.10.-28.10.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Pokiaľ nesúhlasíte s výberom hráčov budeme radi, ak sa vyjadríte v diskusií.

Brankár

Vitalij Koval (Nižnij Novgorod) Bilancia týždňa: 2 víťazstvá, 2 inkasované góly, 1,00 gólu za zápas, 96,96% úspešnosť zásahov
Najlepším gólmanom minulého týždňa v KHL sa stal bieloruský reprezentant Vitalij Koval. Nižnij Novgorod nastúpil v posledných siedmich dňoch do dvoch neľahkých zápasov, no Koval svoj tím často krát podržal a pripísal si do štatistík dve víťazstvá. Najprv pomohol mužstvu poraziť najlepší celok KHL Dynamo Moskva 4:0. Koval v bráne „zavrel rolety,“ vychytal shutout, keď mal na svojom konte 39 úspešných zákrokov. Druhé prišlo v piatok, keď Nižnij Novgorod porazil na domácom ľade SKA Petrohrad 4:2. Koval kryl v zápase 25 striel. Gólman Nižneho Novgorodu mal priemer inkasovaného gólu na zápas 1,00 a úspešnosť zásahov vyšperkoval na skvelých 96,96%.

Obrancovia

Alexander Osipov (Amur Chabarovsk) –
Bilancia týždňa: 3+0
Bekovi Amuru Chabarovsk to v poslednom týždni padalo. Kontá brankárov zaťažil až trikrát, čo je na obrancu veľmi solídna bilancia. Dva presné zásahy zaznamenal v súboji proti Ufe, jeho tretí gól v týždni padol v domácom meraní síl s Kazaňou. Osipovov gól však nestačil k víťazstvu, keď Chabarovsk podľahol Kazani 2:3 po samostatných nájazdoch.

Alexander Rjazancev (Severstaľ Čerepovec) –
Bilancia týždňa: 0+3
Aj „parťák“ Osipova v našej elitnej zostave zaznamenal v uplynulom týždni „hattrick.“ Zadák Sevestaľu Čerepovec však získal tri kanadské body za tri gólové prihrávky. Najprv si dve pripísal v dueli s Chanty-Mansijsk, ktorý jeho Čerepovec vyhral tesne 4:3. Treťou asistenciou v uplynulom týždni pomohol svojmu klubu k zisku dvoch bodov po dramatickom priebehu v zápase Čerepovec – Barys Astana 3:2 po samostatných nájazdoch.

Útočníci

Tomáš Záborský (Omsk)
Bilancia týždňa: 5+0
Sme radi, že po týždni môžeme do elitnej zostavy posledných siedmich dní v KHL opäť zaradiť aj meno slovenského reprezentanta. Branislava Mezeia tentokrát strieda ostrostrelec Avangardu Omsk Tomáš Záborský, ktorý odohral tri stretnutia s bilanciou 5 gólov. Záborský si nomináciu zaslúžil najmä za famózny výkon vo včerajšom dueli proti Jugre Chanty-Mansijsk, ktorej pri výhre Omsku 5:2 strelil až štyri góly. Piaty gól v tomto týždni zaznamenal štyri dni predtým, keď na ľade Viťazu Čechov vyrovnával na priebežných 1-1 a tiež veľkou mierou prispel ku konečnej výhre svojho tímu 1-3. 

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogosk) – Bilancia týždňa: 3+6
Najlepší hokejista minulej sezóny NHL Jevgenij Malkin sa po príchode do KHL rozbiehal pomalšie. Časom sa však dokázal adaptovať na ruskú nadnárodnú súťaž a v minulom týždni v nej kraľoval.  Do nového týždňa vstúpil veľkolepo, keď svojmu mužstvu pomohol k víťazstvu v Rige 2:5 jedným presným zásahom a troma prihrávkami na góly. Pokračoval v stredu, keď sa predstavil na ľade ukrajinského nováčika Donbassu Doneck. Donbass dokázal zvíťaziť 4:3 po predĺžení napriek tomu, že Malkin hral naďalej ako z inej dimenzie – raz prekonal súperovho brankára a zaznamenal taktiež ďalšie dva body za prihrávky. Svoje fenomenálne výkony zavŕšil dvoma bodmi za presný zásah a asistenciu v divokom a jednostrannom zápase Spartak Moskva – Metallurg Magnitogosk 2:7.

Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogosk) - Bilancia týždňa: 3+4
Nielen Jevgenij Malkin, ale aj jeho spoluhráč Sergej Mozjakin valcoval svojich súperov. Vo vzájomnom meraní síl lotyšskej Rigy a Metallurgu skóroval dvakrát a pripísal si rovnaký počet asistencií. Pokračoval bilanciou 1+1 v Donecku, keď zaznamenal gól v hodine dvanástej – bod pre svoj tím získal strelou zápästím osem sekúnd pred zvukom záverečnej sirény. Siedmy bod v tomto týždni si pripísal v spomínanom zápase v Moskve, keď sa zviditeľnil jednou asistenciou.