Main Content

V KHL a AHL dokopy sedem slovenských bodov

nedeľa, 28. október 2012 10:11 | Autor: Dávid Lech

V KHL a AHL dokopy sedem slovenských bodov
V KHL a AHL dokopy sedem slovenských bodov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V troch zápasoch KHL bodovali traja Slováci. Po góle zaznamenali Mário Bližňák a Martin Cibák. Bližňák sa presadil v jedenástej minúte stretnutia HC Slovan Bratislava – Metallurg Novokuzneck, ktorý jeho tím prehral 2:4. Do zápasu nastúpil aj slovenský gólman Jaroslav Janus, ktorý úspešne kryl 14 súperových striel. Gólovo sa presadil aj kapitán Neftechimiku Nižnekamsk Martin Cibák, ktorý prispel k víťazstvu svojho tímu nad Atlantom Mytišči 6:5 po predĺžení.

Mário Bližňák
(HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Ľubomír Višňovský (HC Slovan Bratislava) – 2 asistencie
Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk) – 1 gól

AHL

V AHL sa dokázali presadiť traja slovenskí hokejisti. Tomáš Tatar sa blysol jedným gólom do siete Charlotte, no ani to nezabránilo prehre Grand Rapids 4:6. Marek Hrivík z Connecticutu a Martin Marinčin si do svojich štatistík zapísali jeden bod za gólové prihrávky.

Tomáš Tata
r (Grand Rapids) – 1 gól
Marek Hrivík (Connecticut) – 1 asistencia
Martin Marinčin (Oklahoma City) – 1 asistencia

Švajčiarska NLA

Vo Švajčiarsku sa presadil jednou asistenciou útočník Peter Sejna, ktorý tak prispel k víťazstvu svojho Rapperswilu s Bielom 4:3.

Peter Sejna
(Rapperswil) – 1 asistencia