Main Content

Hokejbal: Po reprezentačnej prestávke na 11.kolo

piatok, 26. október 2012 08:25 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Po reprezentačnej prestávke na 11.kolo
Hokejbal: Po reprezentačnej prestávke na 11.kolo | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž má na programe 11.pokračovanie. Po týždňovej prestávke sa odohrá 5 zápasov. Súboj Martinčanov proti Nitre je odložený o dva týždne, z dôvodu Československého pohára. Slovenský majster sa predstaví u českého majstra – HBT Vlašim. Rytierom držíme palce.

SOBOTA – 11.kolo



KKF DT Považská Bystrica - MŠK Kežmarok, 11:00

Hokejbalový kolotoč sa začne na Považí, kde sa po prestávke predstaví ambiciózny Kežmarok. Proti sebe sa postavia aj reprezentanti – bránu domácich bude hájiť Bratina, na strane hostí sa ho budú snažiť prekonať Teplický s Oravcom. Double Team je zatiaľ mimo pozícii zaručujúcich play-off. Doma však vedia potrápiť a zdolať hocikoho a preto to nebude mať Kežmarok jednoduché. Kežmarok naopak patrí k príjemným prekvapeniam a v tomto zápase bude miernym favoritom.

Náš tip: X – remíza



SHBK Ružinov -   Impozant Kométa Vrútky, 11:00

O 11.hodine sa začne aj súboj v Bratislave, ktorý prinesie zaujímavý hokejbal. Domáci sa stále iba hľadajú a hoci majú o 3 zápasy menej, zo 7 zápasov nazbierali iba 6 bodov. Nenadväzujú tak na minuloročné výkony, kde konkurovali Nitre na špici tabuľky. Sezóna je však dlhá, Ružinov vie svoju formu vygradovať. Aj ich sobotný súper strieda lepšie výkony so slabšími. Reprezentanti v drese Vrútok sa ukázali v dobrom svetle, no aj domáci Rímsky, Behúl či Blahút  sa medzi najlepšími nestratili. Domáci dnes potrebujú súrne zvíťaziť, aby sa čo najskôr odlepili odo dna tabuľky.

Náš tip: 1 – výhra domácich



HBC Žirafa Žilina - N-Sport Trend Pohronie, 13:00

V Žiline sa odohrá vyrovnané stretnutie bez favorita. Žirafa odohrala naposledy vydarené domáce dvojkolo, kde síce získala „iba“ 3 body, no konečne predviedla kvalitné výkony. Žilinčania sú však stále poslední a proti dnešnému súperovi z Pohronia by mali bodovať. N-Sport Trend podal počas posledných zápasov solídne výkony, no z domáceho dvojkola vyťažil iba 2 body, keď sa trápil najmä v koncovke. Žilina potrebuje body a výhoda domáceho prostredia by mohla rozhodnúť.

Náš tip: 1 – výhra domácich



HbK 87 Skalica - Jokerit Bratislava, 13:00


Asi divácky najatraktívnejší zápas sa odohrá na Záhorí. Pôjde o derby, i keď sa na ihrisku nováčika predstavia hokejbalisti Jokeritu. Práve partia okolo Augustína má vo svojich radoch veľa Záhorákov, ktorý pochádzajú práve zo Skalice. Skalica predviedla v dvojkole, že nie je len do počtu a po kvalitnom výkone zo soboty si pripísala 3 body. V nedeľu však nebodovala a dokonca prišla aj o oporu z útoku – Martinusíka, ktorý si zlomil ruku a bude Skalici chýbať minimálne mesiac. Skúsenosti tak budú na strane hostí, ktorí majú vo svojich radoch aj čerstvých reprezentantov. Ustrážia ich mladí Skaličania?

Náš tip: 2 – výhra hostí



ŠK 98 Pruské - LG Bratislava, 13:00


Aj v poslednom sobotnom zápase sa predstaví hneď niekoľko reprezentantov. V bráne domácich by mal po chorobe nastúpiť Mišovec, ktorý má hlavný podiel na tom, že Pruské sa nachádza na pohodlnom 4.mieste. Domáci vedia byť na svojom ihrisku nepríjemní a určite si budú chcieť vynahradiť zbabrané dvojkolo, v ktorom si pripísali jediný bod. LG má stúpajúcu formu, keď si naposledy poradilo s Ružinovom a dlho trápilo aj majstra z Nitry. Z Pruského sa body nosia len veľmi ťažko, uchmatnú Bratislavčania nejaký?

Náš tip: X – remíza