Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (15.10.-21.10.)

pondelok, 22. október 2012 13:52 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (15.10.-21.10.)
Elitná zostava týždňa v KHL podľa Sport7.sk (15.10.-21.10.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Pokiaľ nesúhlasíte s výberom hráčov budeme radi, ak sa vyjadríte v diskusií.

Brankár

Teemu Lassila (Barys Astana) - 29-ročný fínsky gólman sa v uplynulom týždni postavil do brány dvakrát. V dvoch zápasoch inkasoval len jeden jediný gól z hokejky hráča Donbassu Doneck Claya Wilsona. Vďaka jeho výborným výkonom kazašský tím vyhral obe stretnutia posledných siedmich dní. Najprv si jednoznačne poradil s Dinamom Riga 5:0 a Lassila si pripísal shutout po 18 úspešných zákrokoch. V stredajšej runde s Donbassom Doneck rodák z Helsínk vychytal svojmu tímu víťazstvo 6:1, keď mu po záverečnej siréne svietilo v štatistikách 19 úspešných zákrokov. V uplynulom týždni tak mal bilanciu dve víťazstvá, jedno čisté konto, 37 úspešných zásahov, inkasoval 0,5 gólu za zápas a percentuálna úspešnosť zásahov sa zastavila na čísle 98,3.

Obrancovia


Renat Mamašov (Neftechimik Nižnekamsk) 0+4
- Renat Mamašov patrí už dlhodobo medzi najproduktívnejších obrancov ligy. Potvrdil to aj v tomto týždni, keď v troch vystúpeniach pozbieral štyri kanadské body. V zápase proti HC Lev Praha raz asistoval. Exceloval však v piatkovom dueli Novokuzneck – Nižnekamsk. Svojim spoluhráčom prihral na tri góly, no ani to nestačilo na to, aby Neftechimik získal nejaké body, prehral 5:4. S 18 kanadskými bodmi mu však patrí vedúca pozícia v kanadskom bodovaní bekov KHL.

Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) 0+3 - V minulom týždni sa nenechal zahanbiť ani vyše dvojmetrový slovenský obranca Branislav Mezei. Zadák Avtomobilistu Jekaterinburg si v troch zápasoch pripísal rovnaký počet asistencií. Najprv pomohol svojmu tímu zvládnuť stretnutie s Atlantom Mytišči, keď prihrával na jediný a zároveň víťazný gól. Potom zaznamenal jednu nahrávku proti Lokomotivu Jaroslavľ a gólovou prihrávkou sa prezentoval aj v meraní síl s Nižnemym Novgorodom.

Útočníci

Alexander Radulov (CSKA Moskva)  1+4 - Ruský krídelník, ktorý má za sebou už viacero afér ohľadom svojich angažmánov ako napr. útek z Nashvillu a presťahovanie sa do KHL, si minulú sezónu všetky nejasnosti vyrovnal a môže sa plne sústrediť na svoju hru. V troch zápasoch Radulov pozbieral päť kanadských bodov a dostal sa na čelo produktivity celej KHL, ktorú vedie s 22 bodmi. Minulý týždeň mal bilanciu 1+1 v Ufe. Neskôr jedným gólom nezabránil prehre svojho tímu na ľade Kazane 5:2 a potom pomohol gólom a asistenciou svojmu tímu zdolať HC Lev 3:0.

Petri Kontiola (Traktor Čeľjabinsk) 1+5+1 (tretie číslo je rozhodujúci samostatný nájazd, ktorý sa do bodových štatistík nezapočítava)  - Fínsky center, ktorý štvrtého októbra oslávil svoje 28. narodeniny a je tak v najlepších hokejových rokoch sa prezentoval šiestimi kanadskými bodmi v troch dueloch. Aj vďaka jeho výkonom sa preto Čeľjabinsku tak darí a patrí medzi popredné kluby KHL. Kontiola sa v stredu podieľal na rozobratí Nižneho Novgorodu jedným gólom a troma asistenciami. Zvyšné dve gólové prihrávky, ktoré zaznamenal v uplynulom týždni pozbieral v nedeľňajšom zápase proti Spartaku Moskva. V tomto dueli taktiež premenil rozhodujúci samostatný nájazd a po skvelom týždni, v ktorom exceloval sa stal jedným z trojice útočníkov elitnej zostavy.

Anton But (Jugra Chanty-Mansijsk)  2+4 - Ukrajinský krídelník Jugry Chanty-Mansijsk sa už na úvod týždňa prezentoval skvelým výkonom, keď prispel k výhre svojho tímu nad Spartakom Moskva jedným gólom a dvoma asistenciami. Dve asistencie pozbieral pri výhre Jugry nad Dinamom Riga, jedna z týchto asistencií bola aj na víťazný gól zápasu. Posledný šiesty bod získal vďaka gólu, ktorý strelil Donbassu Doneck v ich piatkovom meraní síl.