Main Content

Elitná zostava 9. a 10. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 18. október 2012 09:20 | Autor: Martin Kollár

Elitná zostava 9. a 10. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 9. a 10. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje v rýchlom tempe. Cez víkend sa odohrali zápasy deviateho a desiateho kola. Prinášame vám elitnú zostavu podľa Sport7.sk.

Brankár

Slávik (Kežmarok) – Mladý brankár MŠK má za sebou úspešný víkend ako celý Kežmarok. Hoci boli jeho kolegovia v útoku v oboch zápasoch aktívnejší, bol oporou tímu, ktorá podržala mužstvo v rozhodujúcich chvíľach. Za víkend inkasoval iba 3 góly a na jeho zákrokoch si vylámali aj reprezentanti ako Fumač, alebo Martinusík. 6 bodov ostalo doma a Slávik má na tom jednoznačný podiel.

Obrancovia

Hraško (Nitra) – Obrana majstra pracuje spoľahlivo celú sezónu a nemalý podiel na nule v kolónke prehier má Ondrej Hraško, ktorý si nielen plní defenzívne úlohy, ale aj smerom dopredu je túto sezónu produktívny. Najproduktívnejší bek majstra sa predviedol aj tento víkend, keď sa ujala jeho strela v oslabení, ktorá asi definitívne zlomila silného súpera z Bratislavy. Nomináciu by si však zaslúžila celá nitrianska defenzíva.

Beleš (Jokerit) – Obranca v obrane žolíkov už nie je žiadnym extraligovým nováčikom, čo potvrdzuje svojimi výkonmi. V sobotu síce v Nitre zhoreli ako fakľa, no práve v nedeľu hral úplne iný Jokerit, ktorý je ozdobou terajšieho ročníka. V nedeľu defenzíva Petržalčanov pracovala na 100% a Beleš bol jej oporou. Dokonca sa presadil aj strelecky, keď dôrazne upratal loptičku do siete Ružinova.

Útočníci

Oravec (Kežmarok) – tento útočník patrí medzi ozdoby extraligy a ani tento víkend nebol výnimkou. Opora žlto-modrých strávila na ihrisku množstvo minút, ktoré využila na strelenie 4 gólov. V sobotu strelil víťazný gól a zlomil odpor súpera. V nedeľu pridal taktiež 2 góly, jeho gól na 3:1 bol ukážkový. Takmer v každej útočnej akcii ho bolo cítiť a je vidno, že hokejbal mu túto sezónu chutí. 

Koleno  (Double Team PB) – Kapitán Double Teamu má za sebou taktiež 4-gólový víkend. Už po sobotnom zápase mal na svojom konte hetrik, ktorým načal a aj dokončil vrútockú Kométu. Ako správny kapitán zdvihol zástavu svojho tímu aj v nedeľu, keď dobrý výkon okorenil gólom na 2:1, no na body to tento krát nestačilo. Tak, či onak  bol jasnou oporou Považanov a aj vďaka jeho gólom Double Team v tabuľke stúpa.

Martinusík (Skalica) – Mladý reprezentant sa objavuje v zostave kola druhý krát po sebe. Tento víkend patril opäť k najvýraznejším osobnostiam nováčika zo Skalice, ktorý konečne dokázal bodovať aj na ihrisku súperov. V sobotu otvoril skóre a strelou do prázdnej brány ho aj uzavrel. V nedeľu bol v Kežmarku dlho jediným strelcom, no posledná tretina nevyšla ako jemu tak celej Skalici. Nielenže neskóroval z tutovky na 0:2, ale nešťastne si zlomil ruku, pre ktorú sa nebude môcť zúčastniť reprezentačného zrazu.