Main Content

HOKEJBAL: Po dvojkole nasleduje reprezentačná prestávka

štvrtok, 18. október 2012 07:14 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Po dvojkole nasleduje reprezentačná prestávka
HOKEJBAL: Po dvojkole nasleduje reprezentačná prestávka | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračovala cez víkend 9. a 10. kolom, v ktorých nebola núdza o zaujímavé zvraty, či výprasky niektorých mužstiev. Poďme sa pozrieť na každý duel. Budúci víkend je na programe reprezentačný zraz, ktorý tak preruší extraligu na týždeň.


SOBOTA – 9.kolo


LG Bratislava 4:2 (4:0,0:0,0:2)  ŠHBK Ružinov

Góly: Mikulčík, Šulc, Ondrušek, Drozdík - Bobek, Behúl

Ostro sledované a divácky obľúbené derby sa odohralo v Petržalke. Prekvapivo o osude stretnutia rozhodla už prvá tretina, v ktorej dominovali domáci červeno-čierni. Postupne sa trafili do bránky hostí Mikulčík, Šulc, Ondrušek i Drozdík a tak si pre zvyšok zápasu vytvorili pohodlný náskok. Domácich podržal i brankár Vasil, ktorý adekvátne nahradil jednotku v bráne Kalisa. Hostia sa prebudili až v tretej tretine, no dva zásahy na body nestačili. Ružinov sa tak z herného kŕča nedostal ani po najväčšom bratislavskom derby.
 
HBC Žirafa Žilina 4:3 (0:1,2:2,2:0)  Imperial Vitamins Martin

Góly: Lipovský 2, Čičala, M. Dubovec - Ďurkovič, Wagner, Bielený

Susedské derby sa hralo aj v Žiline, kde sa proti domácim predstavil favorit z Martina. Hostia začali napĺňať úlohu favorita hneď od začiatku, keď sa v úvode presadil Ďurkovič. Aj v ďalších minútach dominovali na ihrisku hostia, no skórovať nedokázali. Druhá tretina priniesla vyrovnanie, keď Lipovský pekne vyrovnal. Hostia však rýchlo odpovedali a po nariadenom trestnom strieľaní Wagner s prehľadom skóroval. Domáci však potrestali nedisciplinovanosť a Čičala znova vyrovnal – 2:2. Pred koncom prostrednej časti išli hostia predsa len do vedenia, keď Bielený strelou spomedzi kruhov nedal domácemu brankárovi šancu zasiahnuť. Začiatok posledného dejstva patril domácim, ktorí najskôr vyrovnali a o pár minút už vyhrávali 4:3, keď Lipovský zblízka poslal domácich do vedenia. Hostia vrhli všetko do útoku, no bojovní domáci ubránili najtesnejšie víťazstvo.
 
KKF Double Team P. Bystrica 6:3 (1:1,3:0,2:2)  Impozant Kométa Vrútky

Góly: Koleno 3, Ďurkech 2, Bujdák – S. Javorka, B. Javorka, Šibík

Domáci povzbudení minulotýždňovým víťazstvom chceli pokračovať na víťaznej vlne. Doma sú veľmi nepríjemní a to potvrdili aj proti vrútockej Kométe. Prvá tretina bola opatrná, akcie sa striedali zo strany na stranu. Do kabín sa odchádzalo za rovnovážneho stavu 1:1. Prostredná časť bola kľúčová, domáci nabrali na aktivite a nielenže boli lepší, ale strelili 3 góly, na ktoré nedokázali hostia reagovať. V poslednej tretine síce zdramatizovali vývoj stretnutia, no domáci si nenechali ujsť 3 dôležité body.
 
Nitrianski Rytieri 9:0 (2:0,4:0,3:0)  Jokerit Petržalka

Góly: Kašša 3, Beniač, Čičo, Riegel, Haring, Maděra, Maxin  

Mal to byť šláger kola, no stala sa z toho jasná záležitosť domácich. Prvá tretina bola ešte pomalšia z oboch strán, no domáci si v nej vypracovali pohodlný náskok. Druhá časť už bola jasne v réžii domácich obhajcov titulu, ktorý žolíkov k ničomu nespustili a postupne zvyšovali svoj náskok. Posledná časť už bola takpovediac „exhibičná“, čakalo sa na akom čísle sa zastaví skóre. Konečných 9:0 je pre Jokerit krutou, no zaslúženou prehrou. V zápase sa zaskvel Kašša, ktorý si pripísal na svoje konto 5 bodov za 3 góly a 2 asistencie.   
 
MŠK Kežmarok 5:2 (0:0,2:1,3:1) ŠK 98 Pruské

Góly:  Oravec 2, P. Kromka, Skokan, Paločko – Chotár, Fumač

Zaujímavý zápas sa odohral na východe, kde sa stretli dve šťuky doterajšieho priebehu súťaže. Očakával sa vyrovnaný zápas, čo potvrdila prvá tretina. Domáci si v nej vylámali zuby na Moškovi. Hostia sa spoliehali na rýchle brejky, no Slávik bol pozorný. Možnosť otvoriť skóre mal Oravec, no z trestného strieľania prestrelil. O niekoľko sekúnd však už domáci vyhrávali Kromka dorážkou otvoril skóre  O pár minút sa presadil aj Oravec, ktorý taktiež upratal strelu Buca za Moška – 2:0. Domáci boli aktívni, no svoje príležitosti nedali a tak prišiel trest, keď Chotár vrátil hostí späť do zápasu. Začiatok poslednej časti priniesol vyrovnanie z hokejky Fumača a tak sa začínalo odznova. Gól Oravca na 3:2 sa ukázal ako víťazný. Škultéty ešte išiel sám na brankára domácich, no nedal. Tento moment zrejme rozhodol, góly Skokana a Paločka definitívne rozhodli o troch bodoch pre domácich. 
 
N-SPORT Trend Pohronie 2:4 (0:1,1:1,1:2) HBK 87 Skalica

Góly: Matuška, Gáborík – Martinusík 2, Kajba, Černek

Extraliga sa po prvý krát hrala aj v Banskej Bystrici, kde si svoje domáce prostredie urobili hráči Pohronia. Pohronie si brúsilo zuby na nováčika zo Skalice, proti ktorému bolo miernym favoritom. Hostia však začali aktívnejšie a práve oni mali viac z hry v prvej tretine. Pred jej koncom pohotový Martinusík otvoril skóre – 0:1. Druhá tretina už bola vyrovnanejšia a domáci mali viacero šancí na vyrovnanie. Hosťom však vyšiel rýchly brejk a Kajba zvýšil už na 0:2. Domáci sa v závere strednej časti napokon dočkali a zásluhou Matušku znížili na 1:2. V tretej časti sa čakal nápor domácich. Mladí Skaličania ho však dokázali eliminovať a zásluhou rýchlych brejkov zvýšili na 1:3. Domáci ustali aj  dlhé oslabenie, dokonca vďaka Gáboríkovi boli späť v zápase. Na konci hrali domáci powerplay, no Martinusík korunoval svoj výborný výkon strelou do prázdnej brány, ktorou rozhodol o troch bodoch pre Skalicu. 


NEDEĽA – 10.kolo


HBC Žirafa Žilina  4:5 (1:0,2:4,1:1) Impozant Kométa Vrútky

Góly: M. Dubovec 2, Čičala, Lajčiak – Šišmič 2, Vojtas, B. Javorka, Šlachtič

Domáci povzbudení sobotňajším víťazstvom nad Martinom chceli zaskočiť aj ďalší tím z Turca. Po opatrnom úvode hrali domáci presilovku a vďaka Čičalovi ju dokázali využiť. Hostia hrýzli no Krško bol oporou. Hneď v úvode druhej časti vystrelil Javorka a bolo vyrovnané. O minútku na to už hostia viedli, keď využili ďalšiu presilovku zásluhou Vojtasa.  Hra sa často kúskovala faulmi, v 20.min museli domáci striedať brankára Krška, ktorý bol dovtedy oporou domácich. Hostia boli v týchto fázach lepším tímom, tlak vyústil do gólu na 1:3, keď Šišmič bombou zvýšil. Domáci však ožili a vďaka dvom presilovým hrám vyrovnali na 3:3. Keď sa už zdalo, že tímy pôjdu do kabín za vyrovnaného stavu Šišmič vydarenou strelou nedal domácemu brankárovi šancu zasiahnuť – 3:4. Začiatok poslednej pätnásť minútovky patril domácim, ktorý v hre 5 proti 3 znova vyrovnali. Rozuzlenie priniesla chyba domácich, Šlachtič sa v brejku nemýlil a 5.min pred koncom zabezpečil hosťom dôležité 3 body.

KKF Double Team P. Bystrica  3:4 (1:1,1:1,1:2) Imperial Vitamins Martin

Góly: Kuric, Koleno, Ďurkech – Bielený, Michnáč, Učník, Kollár

Na ťažkom teréne odohrali hráči Double teamu bojovný zápas proti Martinčanom. Od úvodu to bol vyrovnaný zápas. Domáci začali aktívnejšie a Kuric nedal Bohdaňovi v bránke domácich šancu zasiahnuť. Hostia ešte v prvej časti vyrovnali zásluhou Bieleného, ktorý na dva krát prekonal najlepšieho domáceho hráča zápasu Bratinu. Druhá tretina bola často rozkúskovaná a nervózna, presilovku využili domáci aktívny Koleno poslal dorážkou domácich do vedenia. Martinčania však vzápätí odpovedali, keď Michnáč potrestal chybu domácich – 2:2. Tretia tretina priniesla zaujímavý hokejbal, šancí bolo požehnane, brankári veľa krát čarovali. Hostia sa prvý krát dostali do vedenia, keď Učník z blízky upratal loptu do siete. Hostia boli aktívnejší, no nedali si pozor na zadné dvierka a Ďurkech to potrestal. V polovici tretiny sa tak začínalo od začiatku. Zápas napokon rozhodla presilová hra, ktorých mali obe mužstvá v zápase viac než dosť. Kollár sa natlačil pred Bratinu a na dva krát skóroval. Následne sa ešte pritvrdilo, domáci mali šance, no hostia si už nenechali vziať svoje tesné vedenie.

Jokerit Petržalka  5:0 (2:0,2:0,1:0) ŠHBK Ružinov

Góly: Guba, Antal 2, Beleš,Válek

Oba tímy nepredviedli v sobotu oslnivé výkony a tak sa čakalo, ktoré mužstvo sa rehabilituje za predošlý výkon. Jokerit, ktorý dostal v sobotu nakladačku v Nitre začal aktívnejšie a počas celého zápasu dominoval. Sobota sa pod jeho výkon nepodpísala. Už v prvej časti si vytvoril náskok 2:0, ktorý im stačil na 3 dôležité body. Ružinov nie je vo svojej koži a hoci má o 3 zápasy menej ako ostatní, ani najväčší pesimista nečakal umiestnenie v spodnej časti tabuľky. Hostia odohrali slabý duel, obrana nebola 100%-ná, rýchly útočníci sa ľahko dostávali pred bránu hostí. Ružinovčania tak majú za sebou „čierny“ víkend, naopak Jokerit sa rýchlo spamätal zo soboty a stále si tak drží 2.miesto v tabuľke.

Nitrianski Rytieri  6:2 (0:1,1:1,5:0)  LG Bratislava

Góly: Kašša , Ladiver, Ecker, Mach, Hraško - Minárik, Vavro

Asi najlepší zápas víkendu sa odohral v Nitre. Hostia z Bratislavy prišli pod Zobor s umnou taktikou, ktorá im 2 tretiny vychádzala. Skóre otvoril Minárik, ktorý strelou poslal hostí do vedenia. Aj v druhej tretine strelili ako prvý gól hostia, Vavro prekonal Petríka a hostia viedli prekvapivo 0:2. V druhej tretine dokázala Nitra znížiť, keď dôležitý gól na 1:2 z pohľadu domácich strelil Ecker. Nitra bola aktívnejšia, no vyrovnanie druhá časť nepriniesla. V 33.minúte bolo vyrovnané, po peknej akcii vyrovnal Mach. O pár sekúnd už majster vyhrával, Kašša poslal domácich do najtesnejšieho vedenia. Hostia mali po tomto góle výhodu 5-minútovej presilovej hry, ktorá však hosťom totálne nevyšla. Hrivnák, rútiaci sa sám na brankára ešte nedal, Hraško však už áno – 4:2. Tento moment asi rozhodol, v závere ešte poistili vedenie domácich „ex-žilinčania“ Ladiver a Kašša. Vo výbornom zápase tak zvíťazili domáci, ktorý si upevnili postavenie na čele tabuľky.

MŠK Kežmarok 4:1(0:0,0:1,4:0)  HBK 87 Skalica

Góly: Oravec 2, Majer, Teplický – Martinusík

Aj druhý víkendový súper východniarov bol z kategórie nepríjemných. Hostia posilnení víťazstvom v Bystrici chceli uchmatnúť ďalší bodík z ihriska súperov. 30.minút boli k nemu bližšie. Hostia boli aj v nedeľu aktívnejší a patril im úvod stretnutia. Šance Martinusíka, či v závere Pollákov nájazd mali prívlastok gólové. Druhá tretina už priniesla typický Kežmarok – útočný, rýchly, nebezpečný. Opäť sa však potvrdilo staré známe nedáš – dostaneš. Osamotený Martinusík nedal Slávikovi šancu – 0:1. Hosťom tak po dvoch tretinách dokonale vychádzala taktika. Domáci začali záverečnú časť presilovkou, no tá ostala nevyužitá. Ihneď po nej však z tlaku vyrovnali. Teplický strelil vytúžený gól na 1:1. Tento gól naštartoval domácich, ktorých bolo plné ihrisko. Majer poslal domácich do vedenia strelou od modrej, o minútu neskôr bolo už 3:1. Oravec si vychutnal Černáčeka. To nebolo zo strany rýchleho útočníka domácich všetko, v poslednej minúte uzavrel skóre zápasu na 4:1.

N-SPORT Trend Pohronie  4:3pp(1:2,1:1,1:0-1:0) ŠK 98 Pruské

Góly: M. Ruttkay 2, Lunter, Takáč – Vozár, Gregorík, Fumač

Domáci sa po sobote opäť predstavili na domácom štadióne v Žiari, kde zdolali nejedného favorita. V nedeľu hostili nebezpečné Pruské, ktoré odchádzalo z Kežmarku bez bodov. Očakával sa vyrovnaný zápas, Pruské sa sústredilo, ako zvyčajne, na spoľahlivú defenzívu. Hneď v úvode zápasu sa domáci ujali vedenia vo vlastnom oslabení. V 5.min sa začínalo odznova, keď sa presadil Fumač. Pruské sa sústredilo na brejky, jeden im vyšiel v 13.min, strelou sa presadil Gregorík – 1:2. V druhej tretine dobíjali domáci bránu Šišovského, v 21.min sa po dorážke presadil Ruttkay a vyrovnal. O 2 min. už opäť vyhrávali hostia, ktorých dorážkou poslal do vedenia Vozár. Pruské sa aj v poslednej časti zamerali na obranu, ktorá vydržala do 34.min, kedy domáci v presilovke vyrovnali po peknej akcii. Mužstvá sa po tomto momente sústredili viac na bránenie, Pruské malo predsa len šancu uchmatnúť si všetky 3 body, Fumač bol faulovaný, no v nájazde neuspel. Hneď na začiatku predĺženia dostal Takáč ideálnu prihrávku a zabezpečil domácim extra bod.