Main Content

HOKEJBAL: Ďalšie dvojkolo už tento víkend

piatok, 12. október 2012 11:03 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Ďalšie dvojkolo už tento víkend
HOKEJBAL: Ďalšie dvojkolo už tento víkend | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Martin Kollár

Naša najvyššia hokejbalová súťaž má na programe ďalšie dvojkolo. Nabitý hokejbalový víkend prinesie nielen súboj prvého s druhým, ale aj súboj odvekých bratislavských rivalov, či zaujímavý duel na východe republiky. Nedeľa nebude v ničom zaostávať, ďalšie bratislavské derby, či súboj Nitry s LG budú ozdobou tohto víkendu.



Sobota – 6.kolo




DT Považská Bystrica - Kométa Vrútky, 11:00

Hokejbalový kolotoč sa začne na Považí, kde domáci Double Team privíta nebezpečnú Kométu. Domáci predviedli v minulom kole v Žiline bojovný výkon, ktorý slávil úspech až v 3.tretine. Otočili v nej zápas z 0:2, na 3:2, pričom im toto víťazstvo vychytal hráč. Táto vzpruha ich posunula v tabuľke vyššie a sami veria, že práve toto víťazstvo ich konečne naštartuje k lepším výkonom. Na druhej strane Kométa nezažiarila v poslednom kole a po slabšom výkone podľahla v derby zápase Martinu 1:5. Na ihrisku to bude boj, kde môžu rozhodnúť skúsenosti. Tých má viac Kométa, zužitkuje ich?

Náš tip: X – remíza



HBC Žirafa Žilina - Imperial Vitamins Martin, 13:00

Susedské derby sa odohrá v Žiline, kde posledná Žirafa privíta Martinčanov. Žilina sa trápi a posledné kolo nebolo výnimkou. Hoci pred poslednou tretinou viedli, opäť nedoviezli zápas do víťazného konca. Žilinčania sa budú snažiť odlepiť odo dna tabuľky, no proti nim bude stáť Martin, proti ktorému už nejakú tu sezónu nevyhrali. Martinčania sa vracajú do starých koľají, strelecky sa rozbehli a aj v tomto zápase budú miernym favoritom.

Náš tip: 2 – výhra hostí



LG Bratislava – SHBK Ružinov, 13:00

Najdlhšie hrajúce sa derby nikdy nemala a ani tento krát nebude mať favorita. Ani jedno mužstvo neoperuje na najvrchnejších miestach v tabuľke, čo je prekvapením. Obe mužstvá podávajú striedavé výkony, preto to bude v sobotu o to dôležitejšie. Aj LG aj Ružinovčania potrebujú body ako soľ. LG prehral v minulom kole s Jokeritom, Ružinov vyfasoval 9 gólov u majstra z Nitry. Ktoré mužstvo sa v tomto zápase chytí?

Náš tip: X – remíza



Nitrianski rytieri - Jokerit Bratislava, 13:00

Súboj prvých dvoch mužstiev prinesie zaujímavý zápas. Domáci sú na svojej ploche jasným favoritom. Potvrdilo to aj minulú sobotu, keď nešetrili vicemajstra a nadelili mu 9 kúskov. Stále tak neokúsili trpkosť prehry. Žolíci si pripísali v derby s „Doprastavom“ dôležité 2 body, ktoré ich tak držia na vrchným priečkach v tabuľke. Dnes to však nebudú mať vôbec ľahké, z Nitry sa berú body len veľmi ťažko.

Náš tip: 1 – výhra domácich



MŠK Kežmarok - ŠK 98 Pruské, 13:00

Ďalší divácky atraktívny zápas sa odohrá v Kežmarku, kde domáci MŠK privíta ambiciózne Pruské. Oba tímy strelili v poslednom kole zhodne po 6 gólov, no na výhru to stačilo prekvapujúco iba Kežmarku. Ten si s prehľadom poradil so Žiarom, ktorému nedal šancu na úspech. Pruské skórovalo pol tucet krát, no na Záhorí nebodovalo. V divokom zápase prehralo 8:6. Dnes bude záležať najmä od situácie v bráne Pruského, kto sa do nej postaví. Kežmarok je aj napriek postaveniu v tabuľke miernym favoritom. Domáce prostredie môže rozhodnúť.
 
Náš tip: 1 – výhra domácich



N-Sport Trend Pohronie - HbK 87 Skalica, 13:00

Ani v tomto zápase nebude jasný favorit. N-Sport trend sa predstaví na „domácom“ ihrisku, tentoraz však v Banskej Bystrici, v pre nich netradičnom čase o 13.00. Hrať sa tak bude na veľkej hokejovej ploche, ktorá je v podstate rovnaká ako v Žiari. Domáci naposledy nepodali optimálny výkon a po asi najslabšom výkone sezóny zaslúžene prehrali. Naopak Skalica si drží svoju domácu neporaziteľnosť, minulú sobotu na nich nestačilo Pruské. Záhoráci však musia začať vyhrávať aj  na ihriskách súperov, ak chcú pomýšľať na play-off. V Bystrici to bude vyrovnaný zápas, ktorý môžu rozhodnúť až samostatné nájazdy.

Náš tip: X – remíza



Nedeľa -  7.kolo




Jokerit Bratislava - SHBK Ružinov,  10:30

Ďalšie bratislavské derby čaká na medveďov z Ružinova už na druhý deň v nedeľu pred obedom. Opäť to bude v Petržalke, kde hráva svoje zápasy aj Jokerit. Oba tímy čakajú ťažké zápasy už v sobotu a preto bude veľa záležať na tom, ktoré mužstvo sa rýchlejšie zregeneruje. Jokerit je však prekvapujúco vyššie v tabuľke než Ružinov, no do pozície favorita ho určite nestaviame. Ružinovčania majú množstvo skúseností, ktoré vedia v ťažkých zápasoch využiť. Aj v druhý hrací deň víkendu sa tak bude v Petržalke na čo pozerať.

Náš tip: 2 - výhra hostí



DT Považská Bystrica - Imperial Vitamins Martin, 11:00


Len o pol hodinku neskôr začne duel na Považí, kde Double Team privíta po sobote aj druhého zástupcu z Turca, hráčov Imperial Vitamins. Očakávame vyrovnaný zápas, kde budú dominovať najmä brankári – na strane domácich Bratina, na strane hostí s najväčšou pravdepodobnosťou Bohdaň. Oba tímy sa v minulých zápasoch chytili. Uvidíme, ktorý tím bude mať viac radosti po nedeli.

Náš tip: X - remíza



MŠK Kežmarok - HbK 87 Skalica, 11:00


Pred obedom sa začína aj zápas Kežmarku so Skalicou. Skalica bude mať po zápase v Bystrici v nohách nielen zápas so Sport trendom, ale aj cestovanie na východ. Kežmarčania budú mať teda o niečo menej náročný program. V tomto zápase to môže byť práve o individualitách, či na domácej strane reprezentační útočníci Teplický, Oravec, alebo na strane druhej Martinusík, Černek. Tak, či onak to bude lákavý zápas, na ktorý si nájde cestu početná skupina divákov.

Náš tip: 1 – výhra domácich



HBC Žirafa Žilina - Impozant Kométa Vrútky, 13:00


Zaujímavý duel sa bude hrať aj v Žiline, kde sa stretnú dve mladé mužstvá. Veľa bude záležať aj sobotného výkonu oboch mužstiev a najmä od psychických síl. Žilina to však na Kométu vie a neraz ju zaskočila. Vrútočanom môže veľké žilinské ihrisko vyhovovať. Kondícia môže byť hlavná zbraň rýchlonohých „komeťakov“.

Náš tip: X – remíza



Nitrianski rytieri - LG Bratislava, 13:00

Nedeľný program ponúka naozaj kvalitné stretnutia a ani v Nitre tomu nebude inak. Domáci rytieri privítajú rivala z Bratislavy. Už tretí zápas v rade tak budú hostiť bratislavské mužstvo. Na oboch stranách sa predstaví množstvo reprezentantov, osobností, ktorí hrávali aj za svojho nedeľného súpera. Práve títo hokejbalisti by mohli zápas strhnúť, resp. rozhodnúť. Nitrania sú favoritom a aj po tomto víkende budú chcieť, aby im v kolónke prehier svietila nula.

Náš tip: 1 – výhra domácich


        

N-Sport Trend Pohronie - ŠK 98 Pruské, 17:00

V nedeľu hrajú Pohrončania opäť na ich domácom ihrisku v Žiari. Doma vedia prekvapiť a zdolať hocikoho, preto si budú musieť Prušťania zobrať príklad z Martina, alebo Ružinova, ktorí podcenili domácich. Pruské čaká ťažké dvojkolo na ihriskách súperov, v nedeľu to bude na veľkom hokejovom ihrisku, čo je oproti malému ihrisku v Pruskom veľký rozdiel. Nachystá N-Sport trend pre svojich divákov ďalšie prekvapenie?