Main Content

Elitná zostava 8. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk

streda, 10. október 2012 12:29 | Autor: Martin Kollár

Elitná zostava 8. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 8. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Martin Kollár

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje v rýchlom tempe. Cez víkend sa odohralo 8 kolo, v ktorom padlo rekordných 50 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu podľa Sport7.sk.

Brankár

Bohdaň (Martin) – Martinská dvojka tento rok skvele zastupuje Jurošeka, ktorý pre zranenie nebol v zápase s Vrútkami k dispozícii. Tento rok odchytal 3 zápasy a ani v jednom nepoznal chuť prehry. Sobota nebola výnimkou. Najmä v presilovkách Vrútočanov bol jasnou oporou vitamínov. Jakubčove, či Javorkove strely kryl s prehľadom. Jediný gól mu nemožno vyčítať, bol v oslabení a jeho spoluhráči mu moc nepomohli.

Obrancovia

Chotár (Pruské) – Matador v obrane Pruského ukázal ako sa strieľa z prvej po buly. Hoci nemali hráči z Pruského svoj deň, robustný obranca hostí vyslal na bránku dva podarené projektily, na ktoré nemal brankár domácich zareagovať. Hoci sa Prušťanom vzadu nedarilo, útočne ladený obranca pomáhal útočníkom ako sa dalo.

Bujdák (Považská Bystrica) – Skvelý výkon v obrane podala opora zadných radov Bujdák. Za stavu 2:0 výrazne pomohol Čerňanovi, ktorý ako hráč musel vystriedať v bráne vylúčeného Bratinu. Celkovo by si zaslúžila celá obrana, ba celý tím z Považia za tretiu tretinu nominovanie do zostavy kola, no tento titul si zaslúži právom Bujdák, ktorý si plnil defenzívne úlohy na 100% a aj vďaka jeho výkonu sa Double Team posunul aspoň o priečku vyššie.

Útočník

Kašša (Nitra) – Aj v útoku sa nachádza skúsený borec, ktorý však stále vyučuje vysokú školu hokejbalu. V repríze minuloročného finále hral s veľkým prehľadom a jeho oči a prehľad mu môže závidieť nejeden hokejbalista. V zápase s Ružinovom si pripísal 3 asistencie a sám v poslednej minúte zaznamenal 9 gól Nitranov. Výraznou mierou sa tak podpísal pod bohaté skóre 9:4.

Lipták  (Kežmarok) – Aj mladý útočník má za sebou vydarený víkend. V 4.min najprv otvoril skóre a načal tak súpera z Pohronia a v 38.min to bol zase on, kto zvýšil na 5:1 a definitívne zlomil odpor súpera. V sobotu ho bolo v hre žlto-modrých cítiť. Zdá sa, že na východe sa liahne ďalší talent popri Teplickom a Oravcovi.

Martinusík (Skalica) – Nováčik súťaže sa poriadne rozstrieľal a uštedril Pruskému prvú prehru v riadnom hracom čase. Najväčšiu zásluhu na tom mal reprezentant Martinusík, ktorý najprv otvoril skóre a za stavu 5:5 dvoma rýchlymi gólmi rozhodol o tom, že Skalica ani tretí domáci zápas nespozná premožiteľa. Opora mladých Skaličanov tak konečne zabrala naplno.