Main Content

Hokejbal: Cez víkend sme videli rekordných 50 gólov

streda, 10. október 2012 12:19 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Cez víkend sme videli rekordných 50 gólov
Hokejbal: Cez víkend sme videli rekordných 50 gólov | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje v rýchlom tempe. Počas víkendu sa odohralo kompletné 8.kolo, ktoré prialo najmä strelcom, keď sme videli v sieťach gólmanov rovných 50 gólov.

Elitnú zostavu 8. kola si môžete pozrieť tu >>>



Vitamins Martin - Kométa Vrútky 5:1 (2:0,2:0,1:1)

Góly: Sumka, Kollár, Ondrľa, Wagner, Silvester – Šlachtič

Ostro sledované derby sa odohralo v Martine, kde sa v Turčianskom derby postavila proti domácim hokejbalistom vrútocká Kométa. Martinčania začali aktívnejšie, v presilovke otváral skóre Sumka po peknej Žulkovej nahrávke. Ďalší gól do siete Vrútok prišiel v 12.min, keď Kollár z kruhov zvýšil na zaslúžených 2:0. Aj druhá časť sa niesla v znamení dobíjaní vrútockej brány, „komeťaci“ však hrozili brejkami, ktorý však riešil Bohdaň s prehľadom. Na pokojných 3:0 upravil Ondrľa, o niekoľko minút to už bolo 4:0, keď Wagner prekvapil mladého brankára Vrútok. Následne Vrútočania striedali brankárov, no ani to nezastavilo rozbehnutých Martinčanov. Posledné dejstvo začali aktívnejšie hostia aj vďaka vylúčeniam, Bohdaň však držal čistý štít. Už na 5:0 zvyšoval Silvester tečom. Domáci po tomto momente však začali zbytočne faulovať a hostia mali k dispozícii 2 minúty možnosť presilovky o 2 hráčov. Kométa zaznamenala aspoň čestný úspech, keď Šlachtič znížil na 5:1.



Rytieri Nitra - ŠHBK Ružinov 9:4 (1:2,4:1,4:1)

Góly: Ecker 2, Hrivnák, Ďurický, Kučerka, Titka, Beniač, Thron, R. Kašša – Behúl, Rad. Kováč, Šimora, Rímsky

Zápas víkendu začali lepšie hostia a ich kapitán Behúl otváral skóre v početnej prevahe. Domáci odpovedali Hrivnákom takisto vo výhode o jedného hráča. Aktívni hostia však stihli zásluhou Kováča opäť prikloniť misku váh na svoju stranu. Aj začiatok druhej časti patril hosťom, Šimora zvýšil na 1:3. To bolo však zo strany hostí všetko a práve vtedy začalo koncertovať opäť len jedno mužstvo. V priebehu dvoch minút rytieri vyrovnali a mali jasne navrch. Ešte do konca prostrednej časti strelili góly Ecker s Titkom, čo naznačilo, že body zostanú doma. Hneď v 31.minúte prekonal brankára hostí aj Beniač a tak sa čakalo, kde sa zastaví číslo na svetelnej tabuli. Skóre sa menilo už o minútu, keď Ecker pridal svoj druhý zápis po peknom blafáku. Následne sa ešte trafili matadori Thron s Kaššom. Posledné slovo patrilo Rímskemu, ktorý poslednú minútu upravil divoký zápas na konečných 9:4.



HBK Skalica - ŠK 98 Pruské 8:6 (3:3,1:1,4:2)  

Góly: Martinusík 3, Černek 2, Pollák, P. Smetana, Sobol – Chotár, Bielik po 2, Kučera, Fumač

Ďalšia gólová prestrelka sa odohrala na Záhorí, kde videli diváci poriadnu porciu gólov. Čo najrýchlejšie budú chcieť zabudnúť na tento zápas hostia z Pruského, ktorí podali najslabší výkon v sezóne. Skóre otvoril agilný Martinusík, ktorý šikovne zakončil v 4.min. Chotár bombou vyrovnal na 1:1 a začal strelecké preteky. Pollák posunul domácich do vedenia, Kučera vzápätí vyrovnal na 2:2. V 14.minúte išli hostia do vedenia zásluhou Bielika, no domáci nezaostali hosťom nič dlžní a stihli do prestávky vyrovnať na 3:3. Druhá časť sa začala tak ako skončila prvá, strelci sa činili – Chotár typickou strelou poslal Pruské do vedenia – 3:4. Aj domáci bek Sobol sa nenechal zahanbiť a vyrovnal bombou na 4:4. Tretia tretina bola rozkúskovaná faulami. Presilovku využili Prušťana a opäť šli do vedenia. O minútu sa však začínalo odznova, Černek strelou do vinkla vyrovnal na 5:5. Rozhodnutie priniesli rýchle 2 góly Martinusíka, ktorými domáci odskočili na 7:5. Minútku pred koncom oživil nádeje hostí Fumač a znížil na 7:6. Bláznivý zápas uzavrel Černek, ktorý stanovil na 8:6.



Žirafa Žilina - DT Považská Bystrica 2:3 (1:0,1:0,0:3)

Góly: Gamboš, Cíba – M. Hrenák, Teska, Kuric

Považské derby, v ktorom sa prekvapivo stretli posledné dve mužstvá tabuľky mal nečakaný zvrat. Domáci začali lepšie a po góle Gamboša viedli 1:0, V druhej tretine pridali po brejkugól na 2:0 a zdalo sa, že sa odlepia z dna tabuľky. Navyše hostia prišli o brankára Bratinu, ktorý inkasoval trest do konca stretnutia. Kuriózna situácie pre hosťujúci Double Team, pretože náhradného brankára nemali. Do poslednej časti tak nastúpili hráči Považskej s hráčom v bráne, navyše hneď na začiatku nepremenil trestné strieľanie Hrenák. Ihneď po buly však napravil zaváhanie a znížil na 1:2. V 36. minúte už bolo vyrovnané zásluhou Teska. Hostia dokonali svoj obrat 3 minúty pred koncom, keď Kuric zabezpečil nevídaný obrat a dôležité 3 body pre Považskú Bystricu.    



MŠK Kežmarok - N-Sport Pohronie 6:1 (2:0,1:0,3:1)

Góly: Lipták, Oravec po 2, Skokan, Zwick – Takáč

Kežmarčania boli v tomto zápase favoritom, hoci Pohrončania poškuľovali po zisku ďalších prekvapivých bojov. V 4.min išli domáci hokejbalisti do vedenia, Lipták po zemi otvoril skóre. Vyrovnať mohol Mojžiš, no Slávik bol proti. Domáci hýrili aktivitou, no občas až príliš. Vďaka ich nedisciplinovanosti mali hostia početné výhody, no tie nevyužili. Zákonite prišiel trest, hostia zabudli na Skokana a ten zvýšil na 2:0. Hostia pokračovali aktívnou hrou v prostrednej časti, no šancu si nevypracovali. Tretí gól domácich prišiel z ničoho, Oravec vystrelil a o góle musela rozhodnúť až porada rozhodcov. Slabší deň Pohronia podčiarkol lacný gól, keď Zwick strelou z diaľky upravil už na 4:0. Takáč síce znížil na 4:1, no domáci opäť diskutabilným gólom zvýšili už na 5:1. Konečný výsledok stanovil Oravec, ktorý pohodlne dorazil na 6:1 a pečatil dobrý výkon východniarov.



Jokerit Petržalka - LG Bratislava 3:2pp 

Góly: Rampáček, Válek, Zelenka - Mikulčík, Szabo

Bratislavské derby sľubovalo kvalitný, vyrovnaný hokejbal, čo sa aj potvrdilo. V 7.min otváral skóre Rampáček, keď ho domáca obrana nechala úplne osamoteného – 1:0. Šancí bolo na oboch stranách viac než dosť, brankári však boli oporami, na jednej strane Kalis, na strane Jokeritu nestarnúci Petrovič. V druhej tretine začali lepšie žolíci a zásluhou Váleka sa ujali už dvojgólového vedenia. Nedáš – dostaneš sa potvrdilo pri prvom góle LG, keď domáci nedali a hráči Doprastavu po teči Mikulčíka znížili na 2:1. Do záverečnej časti nastupovali hráči LG s úmyslom vyrovnať, čo sa im v 36.minúte podarilo. Szabo doklepol odrazenú strelu do siete a necelých 10 minút pred koncom riadneho hracieho času sa začínalo odznova. V predĺžení rozhodol o extra bode pre Jokerit Zelenka, ktorý sa preštrikoval pomedzi obrancov a strelil víťazný gól na 3:2.