Main Content

Elitná zostava 6 a 7. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk

streda, 3. október 2012 09:00 | Autor: Martin Kollár

Elitná zostava 6 a 7. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 6 a 7. kola hokejbalovej extraligy podľa Sport7.sk | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Naša najvyššia hokejbalová súťaž pokračuje v rýchlom tempe. Cez víkend sa odohralo 6. aj 7.kolo. Prinášame vám elitnú zostavu týchto zápasov podľa Sport7.sk.

Brankár

Kalis (LG Bratislava) – LG Bratislava sa pred týmto víkendom zmietal v hernej kríze a ani najväčší optimisti by nepredpokladali, že si partia okolo Kanicha odvezie z Turca 4 body. Podstatnú zásluhu má na tom opora v bráne – Vladislav Kalis. V Martine to nemal vôbec ľahké, dobre si však postavil bránu a v sobotu neinkasoval. Na druhý deň vo Vrútkach dopomohol svojimi zákrokmi k bodu, ktorý „mal“ pri hernej kríze LG hodnotu zlata. Bratislavčania sú teda aj vďaka svojmu brankárovi z najhoršieho vonku.

Obrancovia

Hraško (Nitra) – Majster z Nitry opäť cez víkend vyučoval vysokú školu hokejbalu. Svojim súperom strelil 15 gólov. Prsty v nich mal aj pilier obrany – Hraško. V sobotu skóroval hneď dva krát a na jednom góle asistoval. V nedeľu si plnil najmä defenzívne činnosti a aj vďaka jeho spoľahlivému výkonu v obrane zvíťazili Rytieri nad nebezpečným Kežmarkom 6:1.

Kučera (Pruské) – Univerzál v drese Pruského má za sebou vydarený víkend. V sobotu v považskom derby strelil šikovný pravák 2 góly, pričom ten víťazný bol čerešničkou zápasu. Ani v nedeľu nezaostal za svojím výkonom z predošlého dňa a znova strelil víťazný gól svojho tímu, pričom v ďalšom mal taktiež prsty. Zaslúžene mu patrí miesto v zostave kola.

Útočníci

Ďurkovič (Martin) – Mladík v drese Martina síce v sobotu kvôli trestu nenastúpil, no v nedeľu bol trénerom k dispozícii. Práve on ukončil strelecké suchoty vitamínov a naštartoval ich k víťazstvu proti dovtedy neporazenému Jokeritu. Celé stretnutie hýril aktivitou a jeho druhý gól do vinkla bol lahôdkou. Zaslúžene si tak tento 18-ročný mladík nielenže pripísal prvé extraligové góly, ale aj miesto v zostave kola.

Thron (Nitra) – Po tretí krát za sebou sa v zostave kola objavuje útočník s bohatými reprezentačnými skúsenosťami. Thron je vo forme a ani tento víkend ho nebolo možné zastaviť. Z 15 víkendových gólov sa podieľal až na šiestich. 3 góly a rovnaký počet asistencií z neho robí právom hráča celého víkendu.

Rímsky (Ružinov) – Rýchlonohý útočník opäť potvrdil svoje kvality a taktiež bol skoro pri všetkom dôležitom. V sobotu sa podieľal na otváracom góle Kováča, neskôr strelil Kežmarku 2 góly a položil tak základ prvého 3-bodového zápisu v sezóne. Aj v nedeľu bol najlepším hráčom Ružinova, keď v tretej tretine zdvihol zástavu Bratislavčanov a dvoma gólmi poslal zápas aspoň do predĺženia. Právom sa tak zaradil medzi najväčšie osobnosti tohto dvojkola.