Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (23.9.-29.9.)

nedeľa, 30. september 2012 12:16 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (23.9.-29.9.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa sport7.sk (23.9.-29.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Túto rubriku nájdete na Sport7.sk podobne ako dnes každú nedeľu.

Brankár

Rastislav Staňa (CSKA Moskva)
- Slovenský brankár Rastislav Staňa sa v uplynulom týždni predviedol bravúrnymi výkonmi, keď v dvoch zápasoch, na ktoré nastúpil, nepoznal pocit inkasovaného gólu. Rodák z Košíc, ktorý doviedol CSKA k víťazstvám (1:0) nad Avangardom Omsk a Avtomobilist Jekaterinburg (0:3), kryl dokopy dokopy 51 striel a zaslúžene sa stal brankárom týždňa v KHL podľa nášho portálu.

Obrancovia


Cory Murphy (Dinamo Minsk)
- Obranca Dinama Minsk Cory Murphy si na svoje konto v nami sledovanom období pripísal tri asistencie a hoci neskóroval ani raz patril medzi najlepších obrancov týždňa. Tvrdý bek z Ontaria, ktorý odohral vo svojej kariére 91 zápasov NHL, sa zaradil po tomto týždni na 12.priečku bodovania obrancov KHL.

Jevgenij Varlamov (Nižnyj Novgorod) – Varlamov si v priebehu posledných siedmich dní vylepšil svoje štatistiky o gól a dve asistencie. Darilo sa mu predovšetkým v zápase s Dinamom Riga, v ktorom raz skóroval a raz prihrával. V kanadskom bodovaní obrancov je už na štvrtom mieste.

Útočníci

Nikolaj Žerdev (Atlant Mytišči) - Ruský krídelník Nikolaj Žerdev sa blysol v posledných siedmich dňoch veľmi dobrými výkonmi, dokopy si na konto pripísal tri góly a jednu asistenciu. Žerdev žiaril najmä v stretnutí so Spartakom Moskva, v ktorom strelil dva góly a pripísal si aj asistenciu.  V kanadskom bodovaní súťaže je už na ôsmom mieste.

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk)
- Hviezdny center Pittsburghu Penguins a najlepší hráč uplynulej sezóny v NHL sa po príchode do KHL na svojich súperoch doslova „vybláznil“. V pondelkovom zápase proti Nižnekamsku si konto obohatil o tri asistencie a svoju hernú kvalitu predstavil aj českému nováčikovi HC Lev Praha, proti ktorému zveľadil svoje štatistiky o gól a ďalšie dve prihrávky. Zrejme nebude trvať dlho, kým sa Malkin dostane  na úplne čelo kanadského bodovania súťaže.

Erik Christensen (HC Lev Praha)
- Kanadský útočník v službách HC Lev Praha si v posledných siedmich dňoch vylepšil štatistiky o štyri góly. Najprv sa hetrikom prezentoval v zápase proti Jugre Chanty-Mansijsk, aby v sobotu skóroval aj proti Traktoru Čeljabinsk.