Main Content

HOKEJBAL: Majster vyučoval, v derby sa body delili

pondelok, 24. september 2012 11:42 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Majster vyučoval, v derby sa body delili
HOKEJBAL: Majster vyučoval, v derby sa body delili | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Martin Kollár

Aj tento víkend sa okrem zápasu Nitra – Skalica zrodili tesné výsledky. O prekvapenie sa postarali hráči Pohronia, ktorý zobrali body ďalšiemu favoritovi. Pruské stále neprehralo, Žirafa naopak prvý krát bodovala.



N-Sport Trend Pohronie - Imperial Vitamins Martin 3:1 (1:1,0:0,2:0)


Góly: Ďurčov, Takáč, Ruttkay – Sumka

Zápas s dobrým tempom i nasadením sa odohral v Žiari, kde sa ambiciózni domáci chceli vytiahnuť na favorita z Martina. Zápas začal presilovkami na oboch stranách, v 7.min po viacerých tečoch skončila strela domácich na kolene Ďurčova, ktorý poslal domácich do vedenia. Následne prebrali hostia aktivitu, no proti bol skvelý Náter, ktorý zabránil niekoľkým tutovkám. Na druhej strane mal domáci Takáč možnosť trestného strieľania, po chybnej rozohrávke hostí. Jurošek sa však vyznamenal.  Hostia tlačili a v 11.min zaslúžene vyrovnali zásluhou Sumku. Druhá časť priniesla vylúčenia, najmä na domácej strane. Hostia tak mali viac z hry, no z početných výhod nedokázali streliť gól ani z 100% šancí. Aj tretia tretina začala náporom hostí, no paradoxne sa tešili domáci. Takáč sa v brejku nemýlil a v oslabení poslal domáci N-Sport Trend do vedenia. Hostia boli nervózni a po ďalšej chybe sa na Jurošeka rútil Ruttkay, no bol nedovolene zastavený. Z nariadeného trestného strieľania sa samotný faulovaný hráč nemýlil a zvýšil už na 3:1. Hostia aj naďalej tlačili, no keď už aj prekonali Nátera, pomohla mu viackrát konštrukcia brány. Domáci si tak bojovným výkonom pripísali do tabuľky ďalšie body.



Jokerit Petržalka 2:1 - KKF DT Považská Bystrica (1:0,0:0,1:1) 

Góly: Válek, Kečkeš  - Škrabko

Vyrovnané stretnutie sa očakávalo v Bratislave, čo potvrdil aj samotný priebeh. Hoci sa domáci dostali do vedenia vďaka Válekovi, aktívnejší boli hostia, ktorí prebrali aktivitu na svoje hokejky. Ich typická defenzívna hra slávila úspech, no smerom dopredu sa im moc nedarilo. Jokerit sa zobudil až v tretej tretine, Slušný pekne našiel Kečkeša a ten sa nemohol pomýliť – 2:0. Jokerit však následne fauloval a 2.min pred koncom vsadili hostia všetko na jednu kartu a po obliehaní brány sa presadil Škrabko. Domáci však aj so šťastím ubránili najtesnejšie víťazstvo a aj naďalej sú najpríjemnejším prekvapením doterajších 5.kôl.



LG Bratislava  - HBC Žirafa Žilina 1:2 (0:0,0:0,1:2)


Góly: Müller - Grill 2

Pred zápasom sa predpokladalo, že Žilina ostane aj po tomto kole posledná bez bodu. Z Bratislavy sa body nosia veľmi ťažko, no HBC to tímovým výkonom dokázalo. LG sa naďalej trápi v koncovke, čo dobre brániaci Žilinčania využili. Domáci sa aj napriek celoplošnej prevahe dlho nedokázali presadiť. Dlho sa čakalo na presný zásah, brankári mali dostatok roboty, hlavne hosťujúci Krško, ktorý viackrát podržal. Strelecký účet stretnutia otvoril obranca Grill. Domáci odpovedali Mullerom, ktorý dorazil strelu v presilovke. Po tomto góle sa čakal nápor domácich, no ten schladil opäť mladý obranca Grill, ktorý zaznamenal svoj druhý gól. Vynikajúca obrana žltozelených pracovala až do konca.  Preto si Žirafa odnáša z Bratislavy prvé, veľmi dôležité tri body.



HBK Kométa Vrútky -  MŠK Kežmarok  3:2 pp (1:0,1:1,0:1-1:0)


Góly: Šlachtič, Vojtas, B. Javorka - Teplický, Glevaňák

Derby pred slušnou diváckou kulisou sa odohralo vo Vrútkach. Zápasu nič nechýbalo, množstvo osobných súbojov, pekné góly i emócie. Hneď na začiatku zápasu otvoril skóre Vojtas, ktorý sa presadil po nahrávke Javorku. Aj začiatok druhej časti patril domácej Kométe. Šlachtič, bývalý hráč Kežmarku poslal domácich do dvojgólového trháku. Kežmarok sa však nevzdával a hral svoj typický hokejbal. Ešte v druhej tretine sa po rýchlom brejku presadil Glevaňák a znížil tak na 2:1. Šance sa striedali na oboch stranách aj v poslednom dejstve. Hostia mali viac z hry aj vďaka nedisciplinovanosti domácich hráčov. Zaslúžené vyrovnanie prišlo 2 minúty pred koncom riadneho hracieho času, kedy Teplický poslal zápas do predĺženia. V ňom napokon rozhodol bombou Javorka, ktorý tak domácim zabezpečil extra bod.



ŠK 98 Pruské - SHBK Ružinov  2:1 (1:0,0:0,1:1)


Góly: Gaváč, Škultéty – Šimora

Zápas kvalitnej úrovne sa odohral na Považí. Domáci začali aktívnejšie, ich aktivita bola odmenená v 8.min, kedy Gavač tečom poslal  ŠK do vedenia. Druhá tretina už bola vyrovnanejšia, hostia sa pomaly osmeľovali. Moško si poradil aj so šancami Rímskeho. Hostia tlačili ale brankár Moško podržal. Tretia časť začala náporom domácich, no po chybe v obrane strelil Šimora z prečíslenia 2 proti 1 vyrovnávajúci gól. Pruské však hralo aj naďalej dobre a korunovalo to druhým gólom. Po peknej akcii Fumáča, Škultéty poslal pomedzi Bziňákove betóny domácich do vedenia. Hostia sa snažili vyrovnať, no spoľahlivá defenzíva Pruského pracovala ako mala a tak sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo domácich.



Nitrianski rytieri - HbK 87 Skalica 9:1 (1:1,5:0,3:0)   

Góly: Čičo 2, Thron 2, Javorčík, Kašša, Mráz, Kučerka, Beniač - Danáč

Nováčik prišiel k majstrovi s malou, no bojovnou dušičkou. Prvá tretina bola ešte vyrovnaná. Hostia dokonca otvárali skóre stretnutia Danáčom. Domáci v závere prvého dejstva dokázali vyrovnať zásluhou Čiča. Koncert rytierov však pokračoval až v druhej časti. Po prestávke vybehlo na plochu úplne iné mužstvo. V 17.min už Nitra viedla zásluhou Javorčíka. Mladý tím Skalice nevedel, kde skôr skočiť. Domáci hrali kombinačne a neskúsení Záhoráci sa mohli len prizerať. Majster navýšil svoj náskok na 6:1. V poslednej tretine sa už len dohrávalo a otázkou bola len výška skóre. To sa napokon zastavilo na čísle 9. Majster je tak naďalej lídrom extraligového pelotónu.