Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (15.9.-22.9.)

nedeľa, 23. september 2012 12:17 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (15.9.-22.9.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (15.9.-22.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Túto rubriku nájdete na Sport7.sk podobne ako dnes každú nedeľu.

Brankár

Tomáš Pöpperle (HC Lev Praha)
- V uplynulom týždni odchytal Pöpperle štyri zápasy, z toho tri boli víťazné. Vďaka nemu sa nováčik ligy HC Lev ocitol na prvej priečke v celkovej tabuľke KHL. Pöpperle si počas tohto týždňa pripísal na svoje konto aj jeden shutout. HC Lev s s českým brankárom medzi troma tyčami zvíťazil 3:2 v Čerepovci, 4:0 v Minsku s Dinamom a 3:1 s Avangardom Omsk. 27-ročný brankár so svojím tímom nestačil len na kazašský Barys Astana, keď inkasoval 4 góly a jeho tím prehral 2:4. V tomto týždni inkasoval Pöpperle 7 gólov zo 4 zápasov, v priemere pustil 1,75 gólu na zápas a týždeň zakončil s 93,6% úspešnosťou zásahov.

Obrancovia


Jevgenij Medvedev (AK Bars Kazaň)
- Obranca AK Bars Kazaň Jevgenij Medvedev sa v uplynulom týždni v KHL prezentoval skvelými výkonmi na oboch stranách klziska, keď nazbieral tri body za jeden gól a dve asistencie. Medvedev patrí medzi najlepších bekov KHL, lebo je mimoriadne platným aj v defenzívnej činnosti. Kazani jednoducho odvádza služby na nezaplatenie.

Vitalij Proškin (Salavat Julajev Ufa) - 36-ročný veterán v službách Salavatu Julajev Ufa v tomto týždni bodov explodoval. Pozbieral na obrancu úctyhodné 4 body, keď raz mieril presne do čierneho a trikrát sa postaral o gólovú radosť spoluhráčov. Gól Proškina bol navyše víťazným gólom v sobotňajšom zápase Ufy s Jekaterinburgom (2:1). Dve z troch jeho asistencií smerovali tiež na víťazné góly zápasov. Tieto štatistiky svedčia o tom, že je veľmi platným zadákom, ktorému tréner verí a posiela ho vo vypätých častiach zápasu na ľad.

Útočníci


Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava) - Slovenský útočník so skúsenosťami z NHL bol jedným z dôvodov prečo sa Slovanu v tomto týždni tak darilo. V troch zápasoch získal 4 body za 2 góly a 2 asistencie. V každom zápase patril medzi najaktívnejších hráčov, na ľade ho bolo vidieť, bojoval do posledných síl, nevypustil žiadne striedanie a tak sa zaradil zaslúžene to našej elitnej zostavy týždňa.

Jori Lehtera (Sibir Novosibirsk)
- Útočník Sibiru Novosibirsk Jori Lehtela získal v 4 zápasoch perfektných 9 bodov, keď v drese Novosibirsku nastrieľal súperom tri góly a k nim pridal skvelých 6 asistencií. Aby toho nebolo málo, v štvrtkovom zápase proti Víťazu Čechov premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Fínsky útočník najviac zažiaril v zápase proti Spartaku Moskva, keď mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu a na víťazstve Novosibirsku na ľade Moskovčanov sa podieľal jedným gólom a štyrmi asistenciami. 24-ročný center, ktorý bol draftovaný St. Louis Blues, je momentálne najproduktívnejším mužom KHL, keď kanadskému bodovaniu velí s dvanástimi bodmi.

Patrick Thoresen (SKA Petrohrad)
- 28-ročný nórsky hokejista sa do povedomia hokejovej verejnosti dostal vďaka perfektným výkonom na tohtoročných MS, kde reprezentoval svoju krajinu. Thoresenovi sa však nedarí len na medzinárodnej scéne, patrí medzi najväčšie opory SKA Petrohrad, čo potvrdil v dvoch zápasoch do ktorých nastúpil. V nich dokázal streliť jeden gól a na svoje konto si pripísal aj tri asistencie. V kanadskom bodovaní mu patrí druhá priečka, keď na dvanásťbodového Lehteru stráca dva body.