Main Content

Basketbalistky si na ME zahrajú aj proti Turecku a Ukrajine

piatok, 21. september 2012 18:00 | Autor: TASR

Basketbalové reprezentantky Slovenska nastúpia v základnej A-skupine na záverečnom turnaji 34. majstrovstiev Európy 2013 vo Francúzsku (15. - 30. júna 2013) proti výberom Turecka, Čiernej Hory a Ukrajiny.

Rozhodol o tom piatkový žreb v budove UNESCO v Paríži. Slovenky nasadili do druhého koša na základe výsledkov v kvalifikácii, v ktorej dosiahli bilanciu 7 víťazstiev a 1 prehra.

"Ja som mal tajného favorita, resp. želaného súpera v každom koši. Vyšlo mi to len v prípade Ukrajiny, ale nie preto, že by to bol slabý súper, veď v kvalifikácii ukázal svoju silu - zvíťazil v Maďarsku a potrápil Bielorusko. Za najväčšieho favorita v našej skupine považujem vicemajstra Európy Turecko, účastníka OH 2012. Keď Čierna Hora zloží najsilnejší tím, určite bude veľmi silná. Je to pre túto krajinu veľký úspech, že môže na šampionáte štartovať samostatne. V každom prípade je to veľmi náročná skupina, ale ja verím, že do postupovej trojky sa zmestíme," povedal pre agentúru SITA manažér reprezentácie Ivan Benninghaus.

Titul z ME 2011 v Poľsku budú obhajovať basketbalistky Ruska, ktoré si vo finále poradili s Turkyňami. Bronz získali vlani Francúzky, ktoré budú v domácom prostredí patriť medzi spolufavoritky na triumf. Dejiskami šampionátu budú Lille, Orchies, Trélazé, Vannes a Mouilleron-le-Captif v departmente Vendée.

Zloženie základných skupín na záverečnom turnaji 34. majstrovstiev Európy basketbalistiek 2013 vo Francúzsku (15. - 30. júna 2013):

A-skupina: Turecko, Slovensko, Čierna Hora, Ukrajina
B-skupina: Rusko, Taliansko, Švédsko, Španielsko
C-skupina: Francúzsko, Veľká Británia, Srbsko, Lotyšsko
D-skupina: Česko, Chorvátsko, Litva, Bielorusko

Nasadenie do košov pre žreb ME 2013:
1. kôš: Rusko, Turecko, Francúzsko, Česko
2. kôš: Chorvátsko, Veľká Británia, Taliansko, Slovensko
3. kôš: Švédsko, Srbsko, Litva, Čierna Hora
4. kôš: Španielsko, Bielorusko, Lotyšsko, Ukrajina

© WEBNOVINY