Main Content

HOKEJBAL: Preview k 5. kolu extraligy (22.9.)

piatok, 21. september 2012 11:10 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Preview k 5. kolu extraligy (22.9.)
HOKEJBAL: Preview k 5. kolu extraligy (22.9.) | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk

V sobotu sa na šiestich štadiónoch odohrá 5.kolo, ktoré prinesie zaujímavé duely, súboje rivalov, či veľký šláger vo Vrútkach, ktoré si cez leto medzi sebou vymenili viacero hráčov. Prinesie aj toto extraligové kolo prekvapenia?



Jokerit Petržalka - Považská Bystrica
, 10.30


Už tradične predpoludním odštartuje kolo v Bratislave. Oba tímy v minulom kole prehrali až po riadnej hracej dobe, a ani tento zápas by sa nemusel skončiť po 45 minútach. Žolíci však predsa len budú miernymi favoritmi, doma ešte nezaváhali. Ak chcú však hostia uspieť budú si musieť dávať pozor najmä na disciplínu. Vzadu sa môžu spoľahnúť na Bratinu, ktorý aj napriek tomu, že inkasoval len jeden krát, vysmiaty po zápase s Pohroním nebol. Nájdu hostia stratenú streleckú mušku?

Náš tip: 1 – výhra domácich



LG Bratislava  - Žirafa Žilina, 13:00

LG si budú chcieť napraviť chuť po prehre v Skalici a hneď po zápase Žolíkov, privítajú Žilinu, ktorá ešte v tejto sezóne nebodovala. Preto sa od domácich očakáva povinné víťazstvo. Žirafa na čele s Dubovcom nepodala na východe najhorší výkon, no na body to rozhodne nestačilo. Pre nás je tento duel najjednoznačnejší. Bude také aj skóre?

Náš tip: 1 – výhra domácich



Kométa Vrútky -   MŠK Kežmarok, 13:00


Menšie derby sa v sobotu očakáva na vrútockej Sokolovni. Proti sebe nastúpi množstvo hráčov, ktorí hrávali v drese sobotného súpera. Kométa dostala lekciu z efektivity v Nitre. Hoci nehrala najhoršie „vyfasovala“ od majstra nepopulárnu desiatku. V sobotu si bude chcieť napraviť chuť na Kežmarku, ktorý je zatiaľ na 3.mieste v tabuľke. MŠK sa bude spoliehať najmä na Teplického, ktorý má fazónu. Na druhej strane jeho bývalí spoluhráči Jakubčo, či Šlachtič budú mať veľkú motiváciu.

Náš tip: 1 – výhra domácich



ŠK 98 Pruské - SHBK Ružinov, 13:00


Aj na Považí  to bude zaujímavý, divácky lákavý hokejbal. Pruské sa tento ročník prezentuje vo vynikajúcej forme, v každom zápase bodovalo. Minulú sobotu odohralo svoj prvý domáci a nebyť smolného záveru mohlo vyhrať už v riadnom hracom čase. Pre Ružinov to bude len druhý súťažný zápas. V tom prvom si taktiež ako ich sobotný súper pripísal do tabuľky 2 body. Stačil im na to jediný gól. Butowski ešte neinkasoval, udrží si čisté konto aj v Pruskom?

Náš tip: X – remíza



Nitrianski rytieri - HbK 87 Skalica, 13:00


Rytieri minulé kolo hrali dlho vyrovnanú partiu s Vrútkami, no nakoniec nič nenechali na náhodu a s prehľadom zvíťazili 10:3. Aj tento víkend ich čaká mladé behavé mužstvo, ktoré nepredá kožu lacno. Skaličania povzbudení víťazstvom nad LG a teda ich prvými extraligovými bodmi budú správne vyhecovaní aj teraz. Skúsenosti aj hráčska kvalita je jasne na strane domácich. Prekvapenie kola? 

Náš tip: 1 – výhra domácich



N-Sport Trend Pohronie -  Vitamins  Martin, 17.00


Posledný zápas kola začne podvečer v Žiari nad Hronom. Domáce Pohronie posledné 2 zápasy zvládlo na výbornú a hlavne vďaka brankárovi Náterovi má na konte už 5 bodov. Dnes ich čaká skúsený Martin, proti ktorému ešte v extralige nebodovali. Martinčania na Ružinove nedokázali streliť gól a najmä vďaka Jurošekovi si odniesli z Bratislavy aspoň bod. Dnes to môže byť vyrovnaný zápas, v ktorom môže rozhodnúť každý gól.

Náš tip: 2 – výhra hostí