Main Content

Hokejbal: Extraliga po štyroch kolách nadmieru vyrovnaná

pondelok, 17. september 2012 11:09 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal: Extraliga po štyroch kolách nadmieru vyrovnaná
Hokejbal: Extraliga po štyroch kolách nadmieru vyrovnaná | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Po tomto víkende má za sebou najvyššia hokejbalová súťaž už svoje štvrté pokračovanie, ktoré predurčilo tento súťažný ročník ako jeden z najvyrovnanejších. Na prvé miesto sa prepracoval majster z Nitry, no siedma Kométa stráca iba 4 body na lídra.

Považská Bystrica - N-Sport Pohronie 0:1 p.p.(0:0,0:0,0:0)   

Góly : Kostka

Bojovný zápas v ktorom nechýbali bitky, osobné súboje a boj o každý kúsok ihriska. Avšak chýbalo v ňom to najlepšie pre divákov – góly. Vyrovnaný zápas, ktorý okorenili najmä zákroky domáceho Bratinu na jednej strane, na strane hostí to bol Náter, ktorý si udržal prvý krát čisté konto a zaslúžene bol hlavnou hviezdou hráčov z Pohronia. Defenzíva N-Sport Trendu ustála aj dvojnásobné oslabenia, čo bol základný kameň úspechu. O 2 bodoch rozhodol v predĺžení volejom Kostka.



SHBK Ružinov 1:0 p.p. (0:0,0:0,0:0) Imperial Vitamins Martin     

Góly: Andris

Ani odveta minuloročného play-off nepriniesla gólové hody. Butowski aj Jurošek boli jasnými oporami svojich mužstiev. Domáci odohrali svoj prvý súťažný duel, čo bolo cítiť, a tak prebrali iniciatívu mladí hostia, ktorí boli nebezpečnejší. Ružinov však hrozil z rýchlych brejkov, ktoré musel často krát hasiť Jurošek zázračnými zákrokmi. Strelcom oboch mužstiev zvlhol strelecký prach. Keď už sa čakalo, že o osude stretnutia rozhodnú nájazdy, domáci Andris v presilovke vystrelil, strela bola niekoľko krát tečovaná a nakoniec skončila v bráne.



ŠK 98 Pruské 4:3sn - Jokerit Petržalka (2:1,1:1,0:1-0:0,1:0)

Góly: Kyselica, Bachynec, Kučera, rozh. nájazd Škultéty – Válek, Kečkeš, Božik

Šláger kola sa hral na Považí, kde rozbehnuté Pruské hostilo lídra z Bratislavy. Aj v tomto zápase sa nerozhodlo po 45 minútach. Hostia začali lepšie, otvorili skóre, no domáci zlepšenou hrou ešte do prestávky otočili na 2:1. Druhú tretinu začali lepšie domáci, keď Kučera zvyšoval už na 3:1. Hostia po tomto góle zapli na vyššie obrátky, zavreli domácich v ich pásme. Kontaktný gól na 3:2 padol z trestného strieľania, keď sám faulovaný hráč Božík ho premenil. Tretia tretina priniesla hokejbal zo strany na stranu. Už sa zdalo, že Pruské rozhodne duel z brejkov, no hosťujúcemu brankárovi pomohli aj tyčky. Nedáš – dostaneš sa opäť potvrdilo, keď Válek aj so šťastím poslal zápas do predĺženia. Domáci boli v predĺžení aktívnejší, no nedarilo sa im streliť víťazný gól. Jediným úspešným strelcom v nájazdoch bol Škultéty, vďaka ktorému si Pruské pripísalo jeden bod naviac.



HBK 87 Skalica - LG Bratislava 4:3 (2:1,0:1,2:1)

Góly: Smetana, Kolínek, Sobol, Petrovič – Vavro, Zemeš, Mikulčík


Skalica po ročnej pauze opäť hostila najvyššiu extraligovú súťaž. Hneď prvý domáci zápas jej prisúdil súpera ako remeň. LG chcel napraviť zaváhanie z minulého kola. Mladí Záhoráci sa pustili do súpera bez rešpektu a v prvej tretine boli zaslúžene vo vedení 2:1. Druhá tretina priniesla vyrovnanie na 2:2. Kvalitný hokejbal pokračoval aj v poslednom dejstve, vo vyrovnanom zápase boli napokon domáci o jeden gól lepší a pripísali si tak prvé body do tabuľky.



MŠK Kežmarok -  HBK Žirafa Žilina 8:4 (1:0,3:2,4:2)

Góly: Teplický 3, Oravec 2, Skokan, Gally, Martančík – M. Dubovec 3, Grill

Gólovo bohaté stretnutie sa odohralo na východe, kde začal domáci MŠK potvrdzovať rolu favorita hneď od začiatku. Skóre otváral Skokan, ktorý po akcii prvého útoku poslal domácich do vedenia. Druhá tretina začala pre Žirafy katastrofálne, po 4.minútach to bolo už 3:0 pre Kežmarčanov. Žltozelení sa však nevzdávali a dvoma rýchlymi gólmi sa vrátili do zápasu. Tesne pred koncom druhej tretiny však upokojil domácich Oravec. Aj posledná časť patrila domácim. 5 minút im stačilo na strelenie troch gólov, čo prakticky rozhodlo o stretnutí. V zápase sa blysli aj dvaja strelci, ktorí zaznamenali hetrik. Teplický aj Dubovec si tak právom vyžiadali miestenku do zostavy kola.



Nitrianski rytieri - Impozant Kometa Vrútky 10:3 (2:1,2:1,6:1)

Góly: Thron, Beniač po 2, Káčer, Balaška, Riegel, Hraško, Ecker, Kučerka – Jakubčo, Šišmič, Cihál

Domáci začali hneď od začiatku so svojou typickou nátlakovou hrou a už v 4.minúte vyhrávali 2:0. Vrútky sa však postavili na nohy a v presilovke znížili zásluhou Jakubča. Domáci boli v prvej časti aktívnejší, no skóre sa nemenilo. Stredná časť začala aktivitou hostí. O vyrovnanie sa postaral Šišmič peknou strelou. Domáci však zapli na vyššie obrátky a ešte do prestávky zvýšili na rozdiel 2 gólov. Úvod poslednej časti vyšiel znova lepšie hosťom, keď Cihál znížil na 4:3. Tento moment však nakopol Nitranov a odvtedy hralo na ihrisku iba jedno mužstvo. Domácim začali vychádzať kombinácii a skóre postupne narastalo. Po 45.minútach svietilo na tabuli záverečné skóre 10:3, čo môže mrzieť hráčov Turca, ktorí boli do poslednej časti vyrovnaným súperom Rytierov.