Main Content

HOKEJBAL: Preview k 2. a 3. kolu extraligy (8.9., 9.9.)

piatok, 7. september 2012 11:32 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Preview k 2. a 3. kolu extraligy (8.9., 9.9.)
HOKEJBAL: Preview k 2. a 3. kolu extraligy (8.9., 9.9.) | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Hneď prvý septembrový víkend začala najvyššia hokejbalová súťaž svojimi prvými zápasmi tejto sezóny. Nováčikom je staronový tím zo Skalice, naopak extraligu opustil tradičný tím z Bratislavy – Profis Sharks. Cez víkend sa budú hrať hneď 2. a 3. kolo. Poďme sa pozrieť jednotlivo na každý duel.


SOBOTA – 2. kolo



Jokerit Petržalka -   N-Sport Trend Pohronie, 10:30

Minuloročný nováčik vstúpil do novej sezóny víťazne, na pôde Žiliny vybojoval dôležité tri body. Posilnený o hráčov Profisu budú patriť Bratislavčania medzi silný stred súťaže. Žiar nad Hronom sa v tejto sezóne predstaví pod menom Pohronie. Množstvo hráčov ukončilo svoje extraligové pôsobenie, no aj napriek tomu odohral N-Sport v prvom kole vyrovnané stretnutie s Kométou. Potvrdí Jokerit úlohu favorita?

Náš tip: 1 – výhra domácich



Reebok Ružinov - HBC Žirafa Žilina, 11:00

Ďalší zápas v Bratislave sa začne o 11:00, kde sa v Ružinove stretnú domáci Reebok s Žirafou. Pre Ružinovčanov to bude premiérový zápas tejto sezóny, zápas prvého kola so Skalicou si odložili. Predtým sa však zúčastnili European Cupu vo Villachu, kde obsadili slušné 4.miesto. V tomto zápase budú jasným ašpirantom na víťazstvo, no mladé mužstvo Žiliny ich môže potrápiť.

Náš tip: 1 – výhra domácich.



LG Bratislava  - MŠK Kežmarok, 13:00

Do tretice zápas v hlavnom meste. Šláger kola a repríza minuloročného štvrťfinále. LG má čo vracať svojmu súperovi. V prvom kole si podľa predpokladov poradili červeno-čierni nad Považanmi 3:1 a ani zajtra tomu nebude inak. Mladý tím Kežmarku má na začiatok neľahké rozlosovanie, po víťazstve nad Martinom odohrá ďalšie ťažké stretnutie. Zápas kola by mali podľa nás lepšie zvládnuť skúsení domáci.

Náš tip: 1 – výhra domácich



Nitrianski Rytieri Nitra –  Považská Bystrica, 13:00

Majster a hlavný ašpirant na zisk titulu privíta po Pruskom, s ktorým vybojoval „iba“ 2 body za výhru po predĺžení, ambiciózny Double Team, ktorému nevyšiel vstup do sezóny. Považania po nie príliš oslnivom výkone prehrali s LG 1:3. Na horúcej pôde v Nitre ich nečaká nič ľahké. Rytieri sa v prvom kole vytrápili s bojovným Pruským, viazla im najmä koncovka. V sobotu tak budú chcieť odčiniť zaváhanie a potvrdiť jasnú úlohu favorita.

Náš tip: 1 – výhra domácich



Imperial Vitamins Martin – HbK 87 Skalica, 13:00

Nováčik odohrá svoj prvý extraligový zápas po ročnej odmlke v Turci proti domácim Vitamínom. Martinčania neuspeli v šlágri prvého kola v Kežmarku, keď podľahli domácim 3:5. Proti mladému tímu Skalice, ktorý bude podľa nás patriť medzi príjemné prekvapenia, to nebude mať vôbec jednoduché. Martinčania sú na domácom ihrisku favoritom, Skaličania však majú kvalitu minimálne na bod.

Náš tip: 1 – výhra domácich



HBK Kométa Vrútky -  ŠK 98 Pruské, 13:00


Aj posledný sobotný zápas sa odohrá v Turci. V Domácom tíme sa cez leto odohrali významné zmeny. Množstvo odchodov, ale aj príchodov sa nepodpísalo na výsledku prvého kola. V ňom si Turčania poradili po bojovnom výkone 3:2 v Žiari nad Hronom. Bojovný hokejbal sa očakáva aj teraz. Zápasy týchto dvoch mužstiev bývajú vždy emotívne. Defenzívne ladené Pruské sa po výbornom výkone v Nitre predstaví opäť vonka. Tentoraz to bude o poznanie menšie ihrisko. Vyhovovať to bude hlavne  domácim, ktorý budú miernym favoritom.

Náš tip: X - remíza


NEDEĽA – 3. Kolo



Jokerit Petržalka - MŠK Kežmarok, 10:30

Aj nedeľa bude v Bratislave patriť hokejbalu. Hneď ráno sa v Petržalke odohrá najzaujímavejšie stretnutie 3.kola. Kežmarok absolvuje náročný víkend v Bratislave, rozhodovať bude najmä to, komu ostane viac síl po sobote. Žolíci však budú na ihrisku pri Draždiaku miernym favoritom, nakoľko majú v sobotu ľahšieho súpera, no mladí Kežmarčania budú domácim minimálne vyrovnaným súperom.

Náš tip: X - remíza



Nitrianski Rytieri Nitra - HBC Žirafa Žilina, 11:00


Aj tretí zápas v rade odohrá majster z Nitry na domácom ihrisku. Aj v treťom zápase bude jasným favoritom. V drese Nitry pôsobia aj viacerí Ex-žilinčania, takže pre niektorých bude mať zápas špecifickú príchuť. Tak či onak bude tím spod Zobora dominovať a všetky body by mali ostať doma. Žirafa sa cez tento víkend predstaví u oboch finalistov. Doniesť domov nejaký bod bude viac než náročné. Mladé mužstvo bude musieť siahnuť na dno svojich síl.

Náš tip: 1 – výhra domácich




LG Bratislava - Trend Pohronie, 13:00


LG si v nedeľu vymení s Jokeritom súperov. 3.kolo ich čaká možno „ľahší“ súper, no o to húževnatejší. Bratislavčania vedia na domácom ihrisku potrápiť každého a väčšinou body nepúšťajú. Aj v tomto zápase budú jasným favoritom, no netreba zabúdať, že minulú sezónu ich N-Sport dokázal obrať o body.

Náš tip: 1 – výhra domácich



Vitamins Martin - ŠK 98 Pruské, 13:00


Dvojkolo na domácom ihrisku čaká aj hokejbalistov Martina. Prušťania to na domácich vedia, minulý ročník im brali body v oboch zápasoch. Martinčania aj napriek tomu budú favoritom a nič iné ako 3 body si nepripúšťajú. Veľa záleží aj od sobotných zápasov, komu zostane viac síl. Dočkáme sa prekvapenia, alebo zostanú všetky body v Turci?

Náš tip: 1 – výhra domácich



Kométa Vrútky - HbK 87 Skalica, 13:00

V poslednom zápase víkendu sa stretnú dve mladé, behavé mužstvá, v ktorom bude vďaka výhode domáceho prostredia miernym favoritom domáca Kométa. Nováčik má pred sebou rušný víkend v Turci. Malé ihrisko vo Vrútkach im ušetri sily, no budú stíhať domácim aj gólovo? Skúsenosti sú na strane domácich, pretavia to na body?

Náš tip: 1 – výhra domácich