Main Content

Európska legenda Jasikevičius sa vracia do Barcelony

streda, 25. júl 2012 17:00 | Autor: TASR

Jedna z najväčších legiend európskeho basketbalu Šarunas Jasikevičius sa vracia do španielskeho klubu Regal FC Barcelona, s ktorým pred deviatimi rokmi triumfoval v Eurolige.

"Bomba v Barce, ktorá sa dohodla na ročnej spolupráci so Šarunasom Jasikevičiusom," hlási online vydanie denníka Mundo Deportivo.

Už 36-ročný litovský rozohrávač (nar. 5. marca 1976) pôsobil v uplynulej sezóne v aténskom Panathinaikose, ktorému pomohol do Final Four EL.

Kaunaský rodák patrí v historických euroligových tabuľkách na popredné priečky v úspešnosti premieňania trestných hodov, nastrieľaných bodov a nazbieraných asistencií. S litovskou reprezentáciou vybojoval bronz na olympiáde v Sydney 2000, získal zlato na ME 2003 a bronz o štyri roky neskôr.

V minulosti pôsobil v Lietuvose Rytas, Olimpiji Ľubľana, Maccabi Tel Aviv a Fenerbahce Istanbul, zámorskú NBA si v rokoch 2005 - 2007 vyskúšal v tímoch Indiany a Golden State. Štyrikrát sa stal víťazom Euroligy. Po boku Radivoja Korača, Vladeho Divaca, Dražena Petroviča, Dina Radju, Toniho Kukoča, Nikosa Galisa či Arvydasa Sabonisa ho v roku 2008 zaradili medzi 50 najväčších osobností euroligovej súťaže.


© WEBNOVINY