Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Slovan Bratislava - Videoton Fehervár (19.7., analýza)

streda, 18. júl 2012 12:41 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Slovan Bratislava - Videoton Fehervár (19.7., analýza)
PRE TIPUJÚCICH: Slovan Bratislava - Videoton Fehervár (19.7., analýza) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Do pohárovej Európy vstupuje prvým zápasom aj Slovan Bratislava. Belasí veria, že aj tento rok ich púť skončí najskôr až tesne pred Vianocami. Ale najprv musia preskočiť prvú prekážku, ktorou je multinárodný Videoton Fehervár.

Slovan Bratislava - Videoton Fehervár

19.7.2012 o 20:15, rozhoduje Alexei Nikolajev (Rusko)

Slovan po neúspešnej sezóne v domácich súťažiach vstúpil do novej sezóny vydretým víťazstvom nad Prešovom. V prvom polčase mala jeho hra síce nové náznaky, ale v starom vydaní, ktoré úspech nemohli priniesť. Ale v druhom polčase to bol Slovan v novom vydaní a s veľmi perspektívnymi náznakmi do budúcnosti. Prešovskí hráči nevedeli, kde im hlava stojí a takému tlaku nemohli nakoniec odolať, hoci dostali gól až na konci tretej nadstavenej minúty. Zaujala hlavne fáza v polovici druhého polčasu, keď si Slovan v priebehu 5 minút vypracoval snáď 10 gólových šancí. V drese Slovana zabrali hlavne nové posily Lukšík, Gorosito a Peltier. V druhom polčase hru rozprúdili aj Bagayoko pohybom a Milinkovič tvorivosťou, pričom nezaostávali aj iní. Ale tréner Weiss všetkých nepochválil a chce od každého ešte viac, ale to všetko príde, keď sa spolu hráči zohrajú.

Veľké zdravotné problémy Slovana v minulej sezóne sa trochu ohlásili aj v prvom zápase novej sezóny. Grendel mal po faule v pokutovom území tržnú ranu, keď musel hneď striedať a jeho najbližší štart je otázny. Pauschek bol striedaný v polčasovej prestávke z preventívnych dôvodov, ale mal by byť k dispozícií aspoň na lavičke. Žofčák bude môcť hrať až približne o mesiac, Mészáros má ešte zdravotné problémy z reprezentačnej „21“, Kopúnek sa zranil v poslednom prípravnom zápase a jeho štart je otázny, no a Čikoš bude k dispozícií po operácií kolena až v novom roku. Zvyšok kádra by mal byť k dispozícií.

Trénerom Feherváru je známy Portugalčan Paulo Sousa, ktorý bol členom tkzv. zlatej portugalskej generácie na čele s Figom. Dokázal vyhrať 2-krát Ligu majstrov, ako hráč Juventusu Turín a Borussie Dortmund. S jeho príchodom sa pred rokom začalo mužstvo prebudovávať, keď prišli traja jeho krajania a srbský reprezentant Mitrovič. Lenže hlavne jeho krajania nie sú žiadni druhotriedni hráči. Všetci hrali minimálne v mládežníckych reprezentáciách a obranca Marco Caneira, ktorý prišiel z Benficy, hral za Portugalsko aj na MS 2006. Stredopoliar Filipe Oliveira hrával za Chelsea a útočník Evandro Brandao, ktorý prišiel tiež z Benficy, pôsobil aj v Manchestri United. Zaujímavá je aj trojica Španielov. Obrancovia Brachi s Héctorom a predovšetkým odchovanec Barcelony Walter, ktorý je ofenzívnym stredopoliarom.

Okrem už spomínaného Mitroviča je v mužstve ešte trojica Srbov Pajovič, Perič a U. Nikolič. V kádri je tiež  brazílsky obranca Paulo Vinícius. V bráne sa striedajú čiernohorská reprezentačná jednotka Božovič s odchovancom Nitry Tujvelom. Ďalší Srb, útočník N. Nikolič má už maďarský pas. Ten majú samozrejme ďalší maďarskí hráči, ktorí reprezentujú v prvom mužstve alebo v tom do 21 rokov. Sú to kapitán Feherváru Sándor a ďalej Vaskó, Tóth, Torghelle, Szolnoki, Lencse, Kovács, Haraszti a Gyurcsó. Pred sezónou prišiel z MTK Budapešť aj pravý obranca Szekeres a druhú stanu obrany vystužil reprezentant Kapverd Stopira.

Že má zápas špeciálnu príchuť potvrdzuje nárast záujmu fanúšikov na oboch stranách. Susedskú rivalitu zvyšuje aj blízkosť oboch miest, ktoré od seba delí iba 180 km.

Zaujímavosťou zápasu bude tiež jeho hlavný rozhodca Rus Nikolajev, ktorý už Slovanu raz pískal. Bolo to pred necelými dvoma rokmi v Stuttgarte, keď za stavu 0:2 vylúčil veľmi prísne Breznaníka, ale hlavne už za vyrovnaného stavu 2:2 neuznal tesne pred koncom víťazný gól Sylvestra pre údajný ofsajd. Ten gól by totiž Slovan posunul do skupinovej fázy Európskej ligy už o rok skôr.

Video uputávka k zápasu Slovanu s Videoton Fehervár


Priamy prenos zo zápasu zatiaľ ohlásený nie je. Ale ak bude, tak live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/.

Predpokladané zostavy
Slovan: P. Kováč – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Halenár, Kladrubský, Milinkovič – Peltier, Šebo, Hlohovský
Fehervár: Božovič – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Mitrovič, Tóth – Sándor, Oliveira, Walter – Torghelle

Ako tipovať
Hoci Fehervár v minulej sezóne skončil iba druhý je najsilnejším maďarským klubom súčasnosti, čo potvrdil nedávno, keď majstrovský Debrecín porazil v superpohári. Kostru jeho mužstva tvoria predovšetkým kvalitní legionári, ale ako tím nemajú veľké pohárové skúsenosti. Tie naopak Slovan má, čo je jeho výhodou. V prvom zápase bude chcieť dosiahnuť dobrý výsledok, ktorý mu dá do rúk postupové karty. To dosiahne víťazstvom, na ktoré je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,79.