Main Content

Kanada šancu 2 hviezdnym mladíkom nedá: Nahradia ich mená z NHL

utorok, 7. máj 2024 20:16 | Autor: TASR

Adam Fantilli
Adam Fantilli | zdroj: Twitter

Kanadskú hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Česku útočníci Pierre-Luc Dubois z Los Angeles a Nick Paul a Brandon Hagel z Tampy Bay.

Miesta na súpiske im uvoľnili mladíci Macklin Celebrini a Adam Fantilli, ktorí figurovali v úvodnej nominácii úradujúcich majstrov sveta. Ako informovala televízia TSN, Celebrini s Fantillim akceptovali už dávnejšie pozvánku do kanadského mužstva, ale už vtedy im vedenie národného tímu naznačilo, že budú musieť uvoľniť miesto na súpiske, ak prídu ďalší skúsení hráči.

Obaja mladíci dostali možnosť zostať s mužstvom v Prahe, alebo sa vrátiť domov. Sedemnásťročný Celebrini patrí medzi najväčšie talenty súčasnosti a podľa hokejových expertov by sa mal stať tohtoročnou draftovou jednotkou. Fantilli bol vlani draftovou trojkou. Devätnásťročný center má za sebou premiérovú sezónu v profilige, v ktorej odohral za Columbus 49 zápasov so ziskom 12 gólov a 15 asistencií. Dubois, Paul a Hagel prisľúbili účasť na MS po vyradení ich klubov v 1. kole play off NHL. Kings podľahli Edmontonu 1:4 na zápasy.

Dvadsaťpäťročný Dubois prišiel do LA pred sezónou z Winnipegu, v drese "kráľov" nazbieral 40 bodov (16+24) v 82 stretnutiach základnej časti, vo vyraďovačke pridal jeden gól Tampa nestačila takisto v piatich zápasoch na Floridu. Dvadsaťpäťročný Hagel si pripísal v 82 súbojoch základnej časti 75 bodov (26+49), v piatich dueloch play off zaznamenal tri góly a dve asistencie.

O štyri roky starší Paul získal v 82 zápasoch dlhodobej časti 46 bodov (24+22), v sérii s Panthers pridal dva presné zásahy. Kanada odštartuje cestu za obhajobou titulu sobotňajším súbojom s Veľkou Britániou, v pražskej A-skupine MS sa stretne ešte s Dánskom, Rakúskom, Nórskom, Fínskom, Švajčiarskom a domácim Českom.