Main Content

Corgoň liga už o 8 dní: 10 možných futbalových objavov budúcej sezóny

štvrtok, 5. júl 2012 13:49 | Autor: Filip Chudý

Corgoň liga už o 8 dní: 10 možných futbalových objavov budúcej sezóny
Corgoň liga už o 8 dní: 10 možných futbalových objavov budúcej sezóny | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už o 8 dní štartuje nový ročník Corgoň ligy a my vám k nemu prinesieme sériu článkov k jej štartu. Každý deň sa môžete tešiť na jeden pútavý článok. Dnes sa zameriame na možné hráčske prekvapenia, ktoré môže nadchádzajúci ročník priniesť.

Každý ročník súťaže so sebou prináša aj jej objavy. Väčšinou sú to hráči, ktorí prídu ako nováčikovia do ligy, ale často sú to aj hráči, ktorí dlhšie čakali na svoju šancu a dokázali ju využiť. Niektorí využili druhú šancu, ale nakoniec sa stali ozdobami súťaže. Minulý ročník nám objavil mená ako napríklad Martin Krnáč, Karol Mészáros, Norbert Gyömbér, Michal Habánek, Boris Godál, Jakub Paur či Filip Hlohovský. Určite aj ten nasledujúci prinesie nášmu futbalu hráčov, ktorí naštartujú svoju kariéru výrazným smerom. Prinášame vám zoznam slovenských futbalistov v abecednom poradí, ktorí sa môžu stať objavmi nového ročníka.

Lukáš Greššák

Klub: MFK Ružomberok
Dátum narodenia: 23. 1. 1989
Post: defenzívny stredopoliar/stopér


Dalo by sa povedať, že v najvyššej súťaži má na svojom konte jednu celú sezónu. Rodák z Trstenej v nej zatiaľ odohral totiž 33 zápasov, čiže presne ako počet zápasov v jednom ročníku. Strelil v nich zatiaľ jeden gól, ale jeho úlohy na ihrisku sú úplne iné. A budú ešte väčšie, pretože bude patriť vo svojom mladom veku medzi tých najskúsenejších hráčov Ružomberka. Vie síce alternovať na poste stopéra, ale na pozícií defenzívneho stredopoliara mu to ide lepšie. Bude na ňom veľká zodpovednosť, a preto má šancu výrazne zaujať poprednejšie kluby.

Martin Chudý

Klub: FC Nitra
Dátum narodenia: 23. 4. 1989
Post: brankár


V budúcom ročníku sa zatiaľ črtá oproti zabehnutým klubovým jednotkám iba jedno nové meno. Doterajšia nitrianska jednotka Lukáš Hroššo je na obchode, pričom Nitra ho už chce pustiť, lebo mu končí pomaly zmluva. Rodák z Považskej Bystrice sa doteraz dostal do ligovej brány 23-krát a ukázal zopár hviezdnych okamihov, ale aj zopár sklamaní. Potom, čo bol počas jarnej časti zranený, sa v príprave ukazuje v dobrej forme a pýta si miesto v bráne už od začiatku nového ročníka. Tento bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý chytával prakticky vo všetkých mládežníckych výberoch Slovenska vrátane tej do 21 rokov, teraz dostane svoju veľkú ligovú šancu.

Kamil Karaš

Klub: MFK Košice
Dátum narodenia: 1. 3. 1991
Post: ofenzívny stredopoliar


Tohto talentované futbalistu vytiahol do prvého mužstva Košíc tréner Ján Kozák a Karaš na seba pútal pozornosť, pričom sa nebál ani hviezd AS Rím, s ktorými hral vyrovnanú partiu. Ale po Kozákovom odchode začal stagnovať, podobne, ako väčšina košických nádejí. Ale tréner Kozák je späť a s ním zrejme aj forma talentov z východu Slovenska. Na tomto rodákovi zo Starej Ľubovne bude stáť hra košického mužstva. Už prichádzajú prvé signály z prípravy, ktoré hovoria, že Karašovi sa vracia forma a s ním tiež ďalším košickým mladíkom. Preto môžu hrať Košice opäť svieži futbal a nemusieť sa budúci rok trápiť bojom o záchranu.

Róbert Mazáň

Klub: AS Trenčín
Dátum narodenia: 9. 2. 1994
Post: ľavý obranca


Najmladší z nášho zoznamu je ešte v dorasteneckom veku, ale už na konci minulej sezóny dostal 7-zápasovú šancu v najvyššej súťaži, v ktorej zaujal. A to nielen iba preto, že nastupuje na pozícií ľavého obrancu, ktorá je vo svete veľmi žiadaná. Nebál sa totiž hrať futbal a v novom ročníku dostane veľa príležitostí presvedčiť, že má v sebe veľký potenciál. Môže byť ďalším trenčianskym hráčom, o ktorom sa bude vysoko pozitívne hovoriť vo všetkých kruhoch. Táto kombinácia mu prináša veľkú možnosť, že zaujme lepšie kluby, podobne, ako jeho už bývalí spoluhráči v uplynulej sezóne.

Martin Mikovič

Klub: Spartak Trnava
Dátum narodenia: 12. 9. 1990
Post: ofenzívny stredopoliar/krídlo


V minulosti dostával dosť príležitostí, ale veľmi nezaujal. Až prišiel koniec uplynulej sezóny a zrazu v Trnave mali problém s ofenzívnymi hráčmi. Dostal pozíciu voľného hráča v ofenzíve a tá mu veľmi sedela. Bolo ho plné ihrisko a ukázal potenciál, že v ňom niečo je. Teraz bude musieť dokázať, že to nebola iba náhoda, ale bude to mať ťažšie, pretože súperov už neprekvapí a tí budú na neho pripravení. Diváci v Trnave sa možno budú chodiť pozerať hlavne naňho, pretože do ofenzívy je to v súčasnosti najväčší trnavský talent a jeden z mála odchovancov v nej. Ak to všetko zvládne, budeme o ňom ešte veľa počuť.

Peter Orávik

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Dátum narodenia: 18. 12. 1988
Post: pravé krídlo


Najstarší v našom zozname patrí už dlho do základnej zostavy Zlatých Moraviec, ale ešte nepatrí k hráčom, o ktorých sa veľmi rozpráva. Niektorí jeho už bývalí spoluhráči zaujali lepšie kluby, ktoré ich angažovali a teraz prišiel čas pre neho, aby ich nasledoval. Rodák z Považskej Bystrice bude musieť byť teraz jedným z nosných hráčov svojho klubu. Ale jeho ofenzívne prieniky po čiare môžu byť ozdobou hry Zlatých Moraviec. Taktiež vie veľmi dobre zahrávať štandardné situácie, pričom hlavne po jeho rohoch sa vedia jeho spoluhráči gólovo presadiť. Ak k tomu pridá aj góly, ktoré strieľať vie, bude na trhu o neho záujem.

Jakub Považanec

Klub: Dukla Banská Bystrica
Dátum narodenia: 31. 1. 1991
Post: ofenzívny stredopoliar


Dlho iba počúvame o jeho veľkom talente, ale ten stále nedokáže dostať zo seba von. Už tréner Jankech o ňom hovoril, že má pred sebou veľkú budúcnosť, ale žiaden z trénerov nedostal z neho jeho potenciál. Preto to možno nebude iba v nich, veď príležitostí od všetkých dostal už dosť. Pri pohľade na káder Banskej Bystrice a vzhľadom na jeho ligové skúsenosti, musí byť na ňom už väčšia váha zodpovednosti za výsledky mužstva. Už totiž nie je mladý hráč, ktorý má právo na chyby z neskúsenosti. Ak dokáže prijať svoj diel zodpovednosti a jeho výkony na ihrisku tomu budú zodpovedať, môže byť o neho veľký záujem, pretože tvorcovia hry sú žiadaný artikel.

Peter Sládek


Klub: Spartak Myjava
Dátum narodenia: 7. 7. 1989
Post: krídlo/útočník


Bol druhým najlepším strelcom 2. ligy s 13 gólmi a teraz chce začať písať svoju gólovú kapitolu v najvyššej súťaži. O tohto kmeňového hráča Slovácka vraj mali záujem Trnava a Žilina, ale on zostáva aj naďalej na Kopaniciach. Patrí k hráčom, ktorí mali výrazný podiel na najväčších úspechom myjavského futbalu v histórií. Teraz ich všetkých čaká výzva najväčšia a tento ofenzívny hráč má potenciál, aby naplnil predpoklady, že je gólovým hráčom. Práve jeho čuch na góly z neho urobil zaujímavý typ hráča. Ak to naozaj dokáže zopakovať aj medzi slovenskou elitou, už iba ťažko zostane v Myjave dlhšie.

Ákos Szarka

Klub: Slovan Bratislava
Dátum narodenia: 24. 11. 1990
Post: útočník


Možno najkontroverznejšie meno v našom zozname, pretože značná časť fanúšikov Slovana mu nevie prísť na chuť a najradšej by ho v Slovane nevideli. Tento 193 cm vysoký útočník vás určite neupúta svojou technikou, skôr naopak. Je to hrot, ktorý má za úlohu vyhrávať hlavičkové súboje, podržať loptu a sklepávať ju spoluhráčom. Určite to nevie všetko ešte dokonale, ale v jeho veku sa napríklad celé Česko zabávalo na Kollerovi, ktorého neskôr celý národ miloval, pretože sa stal najlepším strelcom ich histórie. K jeho nominácií nás prinútili jeho štatistiky v príprave, keď je zatiaľ jasne najlepším strelcom Slovana v nej a pri útočníkoch sa rátajú hlavne góly.

Arnold Šimonek

Klub: FC Nitra
Dátum narodenia: 19. 9. 1990
Post: útočník


Podobný typ hráča ako Szarka. Sú rovnaký ročník narodenia, takmer totožne vysokí, stretli sa spolu v reprezentačnej „21“ a aj na neho nadávajú vlastní fanúšikovia. To mu možno zrejme trochu zväzuje v klube nohy, pretože v „21“ je najlepším strelcom, keď má veľmi dobrý priemer 0,45 gólu na zápas. V Nitre sa mu doteraz moc nedarilo, keď strelil rovnako ako v „21“ 5 gólov, ale bolo to takmer v 6-krát viac zápasoch. Lenže aj vzhľadom na jeho veľmi dobré strelecké čísla na medzinárodnom fóre, v ňom musí byť veľký strelecký potenciál, ktorý môže explodovať v nasledujúcom ligovom ročníku, z čoho by mali radosť nielen v Nitre.

Verme, že všetci menovaní hráči ukážu svoj potenciál a stanú sa z nich objavy nového ročníka súťaže. A nielen oni, ale nech ešte oveľa viac hráčov ukáže svoje majstrovstvo, čím by sa nepochybne zdvihla úroveň súťaže. Pretože v každom slovenskom futbalistovi je určitý potenciál, ktorý keď začne napĺňať čo najväčšie množstvo hráčov, tak začne z toho ťažiť celý slovenský futbal.

V diskusií vyjadrite svoj názor, kto sa podľa vás môže stať objavom nového ročníka.

Zajtra sa môžete tešiť na článok TOP 5 príchodov doterajšieho priebehu prestupového obdobia.