Main Content

Slovan posilnil káder o Olveckého a Hostikku, Šatan a Pálffy stále nejasní

utorok, 26. jún 2012 12:40 | Autor: Dávid Lech

Slovan posilnil káder o Olveckého a Hostikku, Šatan a Pálffy stále nejasní
Slovan posilnil káder o Olveckého a Hostikku, Šatan a Pálffy stále nejasní | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

21. júna predpoludním oficiálne potvrdilo vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy účasť Slovana Bratislava v KHL. Aj preto širokú verejnosť zaujíma, s akým kádrom nastúpi slovenský majster do svojej prvej sezóny v najkvalitnejšej európskej súťaži.

Pred pár dňami sa mužstvo posilnilo o útočníka Petra Olveckého a brankára Villeho Hostikku. Predstavujeme Vám káder bratislavského mančaftu.

„Belasí“ sa posilnili o dvoch hráčov a rozšírili tak svoju konkurencie schopnosť. Do mužstva zavítal fínsky gólman Ville Hostikka, ktorý naposledy pôsobil vo fínskej najvyššej súťaži. V drese Kärpät Oulu si držal štatisticky veľmi solídne čísla (ročník 2010/2011 – 93,5% úspešnosť zásahov/15 zápasov, ročník 2011/2012 92,1% úspešnosť zásahov/33 zápasov). 190 centimetrov vysoký gólman podpísal zmluvu do 30. 4. 2013 a o brankársky post na nasledujúcu sezónu majú pravdepodobne slovanisti postarané.

Nejasnejšie je to však na hráčskych postoch. Slovan naďalej rokuje s trojicou útočníkov Miroslavom Šatanom, Michelom Miklíkom a Žigmundom Pálffym, ktorý sa nechal počuť, že striedavý štart v drese Slovana a Skalice by odmietol. Chce odohrať plnú sezónu v jednom mužstve, momentálne s ním, rovnako aj so spomínaným duom Šatan - Miklík prebiehajú jednania o zmluvách. Príchodom týchto troch útočníkov so skúsenosťami z medzinárodnej scény by sa súpiska bratislavských „orlov“ zdala oveľa kvalitnejšou, minimálne na papieri.

NEPREHLIADNITESlovan vytvorí v KHL dvojicu s pražským Levom


V hľadáčiku malo vedenie klubu z metropoly Slovenska aj útočníka Petra Olveckého. 26-ročný odchovanec trenčianskeho hokeja podpísal skúšobný kontrakt do 31. augusta. Do tohto obdobia sa bude tréner Rostislav Čada rozhodovať či má oňho záujem. Ak áno, pre hokejistu, ktorý si zahral zámorskú NHL v drese Minnesoty Wild, je pripravený jednocestný kontrakt do konca tejto sezóny.

Priebežný káder Slovana Bratislava:
Brankári: Branislav Konrád, Ville Hostikka
Obrancovia: Ivan Švarný, Martin Štajnoch, Ivan Ďatelinka, Patrik Luža, Lukáš Kozák, Petr Trška, Ján Tabaček, Jonathan Sigalet, David Printz, Josef Boumedienne
Útočníci: Libor Hudáček, Ján Lipiansky, Marek Bartánus, Roman Kukumberg, Martin Bakoš, Vladimír Dravecký, Milan Kytnár, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Miroslav Preisinger, Andrej Kudrna, Peter Olvecký.

Hlavným trénerom je Rostislav Čada. Asistovať mu budú Roman Stantien a Svatopluk Číhala. Slovan odohrá svoj premiérový zápas v KHL 6. septembra o 19 hodine v Samsung Arene s Donbassom Doneck. Pred sezónou podpísal s Doneckom zmluvu slovenský brankár Ján Laco.

NEPREHLIADNITESlovan nechce hrať v KHL druhé husle