Main Content

Tenista Červenák si nezahrá Wimbledon, Čapkovič postúpil

pondelok, 18. jún 2012 20:30 | Autor: TASR

Slovenský tenista Pavol Červenák prehral v pondelňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (25. júna - 8. júla, dotácia 16,06 milióna libier, tráva) s takisto nenasadeným Talianom Simonem Vagnozzim 6:4, 3:6, 4:6.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan Červenák, 203. vo svetovom rebríčku ATP (najvyššie bol na 198. mieste), nedosiahol proti o päť rokov staršiemu Vagnozzimu (214.) revanš za prehru dvakrát 3:6, ktorú inkasoval už v sezóne 2006 na antuke v slovinskom Kranji.

Červenák štartoval v singli na úrovni "veľkej štvorky" 11. raz - bez výnimky v kvalifikácii. Na konte má päť jednotlivých úspechov. Predvlani sa na antukovom Roland Garros v Paríži prebojoval až do finále kvalifikácie. Na Wimbledone skúšal šťastie štvrtý raz. Hneď pri debute v sezóne 2007 bol aspoň v 2. kole eliminačných bojov, odvtedy trikrát nezvládol vstupnú prekážku.

Člen Akadémie Marca-Kevina Goellnera v Kolíne nad Rýnom Červenák v júli 2011 príjemne prekvapil na antuke v Stuttgarte prienikom z kvalifikácie až do štvrťfinále na podujatí hlavnej úrovne ATP World Tour. V septembri sa po viac ako štyroch rokoch objavil v daviscupovom dianí a bol aj vo finále challengeru v Trnave na antuke, ktorú preferuje.

Slovenský tenista Kamil Čapkovič zvíťazil v pondelňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (25. júna - 8. júla, dotácia 16,06 milióna libier, tráva) nad takisto nenasadeným Slovincom Frankom Škugorom 6:4, 7:6 (5). Revanšoval sa mu tým za trojsetovú prehru, ktorú utrpel už v sezóne 2007 na tvrdom povrchu na úrovni ITF.

Dvadsaťšesťročný michalovský rodák Čapkovič si v 2. kole kvalifikácie zmeria sily s Poliakom Jerzym Janowiczom (135.), s ktorým má bilanciu 0:2 bez zisku čo i len setu. Vo februári na "harde" v hale v nemeckom Wolfsburgu to bolo 2:6, 4:6.


Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo:

Simone Vagnozzi (Tal.) - Pavol Červenák (SR) 4:6, 6:3, 6:4
Kamil Čapkovič (SR) - Franko Škugor (Chor.) 6:4, 7:6 (5)

© WEBNOVINY