Main Content

HOKEJBAL: Po víkende mečbal pre majstra

utorok, 22. máj 2012 12:12 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Po víkende mečbal pre majstra
HOKEJBAL: Po víkende mečbal pre majstra | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Play-off najvyššej hokejbalovej súťaže prinieslo cez víkend veľkolepé finále, ktoré odohrali dve najlepšie mužstvá po základnej časti. Výhoda domáceho prostredia priniesla rytierom vedenie 2:0 a už len jedno víťazstvo im chýba k obhajobe titulu.




Nitrianski Rytieri (1) - Reebok Ružinov (2) 

SOBOTA:

Nitrianski Rytieri Nitra - Reebok Ružinov 6:5 sn (1:1,4:2,0:2,0:0,1:0)
Góly: Chovan, Kučerka, Javorčík, Hrivnák, Slovák, rozh. sam. nájazd Hrivnák - Behúl, Danko 2, Huber, Rímsky

V sobotu sa na prekvapenie všetkých zúčastneným konali v Nitre gólové hody. Aktívnejšie začali hostia, keď hneď v 1.minúte premiérová strela finále skončila v domácej sieti. Hostia boli aj naďalej aktívni a mali ďalšie príležitosti na zvýšenie skóre, Petrík však podržal. Divácky atraktívne stretnutie sledovala plné hľadisko, ktoré videlo vyrovnanie rytierov v 8.min, keď Chovan v presilovke bombou nedal šancu Palkovi. V závere tretiny mohli prikloniť vedenie na stranu Ružinova Danko s Rímskym, no vo vyloženej  šanci nedali. Druhá tretina začala opäť aktivitou hostí, hneď po minúte pridal Rímsky po rýchlej akcii gól – 1:2. Domáci však okamžite odpovedali, keď z protiútoku vyrovnal Kučerka. Domáci po tomto góle prebrali iniciatívu a zatlačili Bratislavčanov do ich pásma. Výsledkom tlaku bol vedúci gól Nitry – 3:2. Gólová prestrelka však pokračovala Huber o necelé  2 minúty znova vyrovnal a začínalo sa odznova. Ružinov však zle striedal a ponúkol rytierom hneď dvojnásobnú presilovku, ktorú využili vďaka Hrivnákovi – 4:3. To nebolo v prostrednej časti všetko, ďalšia posila Slovák vypálil a Palko aj vďaka zakrytému výhľadu nemal nárok. Záverečné dejstvo začali lepšie hostia a Rímsky v presilovej hre znížil na 5:4. Hostia vrhli všetko do útoku a snažili sa vyrovnať. Zaslúženej remízy sa dočkali 2 minúty pred koncom, kedy Danko svojim druhým gólom poslal zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nich dal gól iba Hrivnák a potvrdil tak nielen svoje majstrovstvo, ale aj prvý bod pre domácich.

NEDEĽA
:

Nitrianski Rytieri Nitra - Reebok Ružinov 4:1 (2:0,0:0,2:1)
Góly: Ecker, Mach 2, Beniač - Huber

Na oboch stranách bolo po náročnom sobotnom duely cítiť únavu. Lepšie sa s ňom zmierili domáci, keď sa prvá tretina niesla v ich réžií. Hostia hrozili z presilových hier, no istota v bráne – Petrík si so všetkým poradil. Aj druhú tretinu poznačili početné vylúčenia, ktoré brali obom tímom sily. Túto časť poznačil neodpískaný faul na Ružinovčana, následne Danko protestoval až moc a dostal trest v hre, čo znamená, že kanonier RBK si už vo finále nezahrá. 5-minútové oslabenie stálo Bratislavčanov príliš mnoho síl, čo sa prejavilo v poslednej časti. Hneď v úvode zvýšil na 3:0 Mach, pár minút na to rozhodol o víťazstve domácich Beniač, ktorý pohodlne zvýšil už na 4:0. Ružinov sa nevzdával a v presilovke 5 na 3 po peknej kombinácii znížil na 4:1 Huber. Skúsená Nitra si však vedenie postrážila a po víkende má obhajobu titulu na dosah.