Main Content

Zajtra sa začnú ME vo Vodnom slalome !

streda, 2. jún 2010 22:24 | Autor: Vodný Slalom

Zajtra sa začnú ME vo Vodnom slalome !
Zajtra sa začnú ME vo Vodnom slalome ! | zdroj: SkantarSkantar.sk

Od zajtra 3. júna do nedele 6. júna bude čunovský Areál Divoká Voda hostiť už XI. ME vo Vodnom slalome - v najúspešnejšom slovenskom olympijskom športe . Čunovo privíta takmer 200 pretekárov z 27 krajín. Čunovský areál bude hostiť špičku starého kontinentu po ôsmich rokoch už druhýkrát. Stal sa tak vôbec prvým areálom v histórii, v ktorom sa kontinentálny šampionát uskutočnil opakovane.


                                                                                                                              Bratranci Škantárovci (na fotografii) sa budú snažiť poraziť svojich veľkých rivalov - bratov Hochschornerovcov.

V čunovskom Areáli Divoká voda, má možnosť trojica našich vodných slalomárov ( M.Martikán, E.Kaliská, bratia Hochschornerovci ) obhájiť titul Majstra Európy z minulého roku v Nottinghame. No veľké súboje sa hlavne čakajú v dvojiciach : Michal Martikán s Alexandrom Slafkovským, Elena Kaliská s Janou Dukátovou a veľký súboj bratov Hochschornerovcov a bratrancov Škantárovcom, ktorý sa stali Majstrami Európy tiež na domácej vode v Liptovskom Mikuláši v roku 2007.

V Čunove premiéra kanoistiek.

Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) sa pokúša dostať preteky kanoistiek aj do programu olympijských hier. Premiéru pod piatimi kruhmi by ženy s jednolistovým pádlom mali absolvovať v Riu de Janeiro v roku 2016. V štartovnej listine figuruje sedem kanoistiek z toho dve reprezentujú Slovensko a to Jana Dukátová a Katarína Macová.