Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto

nedeľa, 20. máj 2012 23:21 | Autor: Martin Gregor

MS V HOKEJI: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto
MS V HOKEJI: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Posledný deň 76. majstrovstiev sveta v hokeji máme za sebou. V stretnutí o tretie miesto sa viac darilo našim západným susedom, keď Česi zdolali domácich Fínov 3:2. Zápas o zlato ovládli Rusi, ktorí nedali našim hrdinom spod Tatier takmer žiadnu šancu na úspech. Prinášame vám elitnú zostavu nedeľňajších stretnutí.

BRANKÁR

Jakub ŠTEPÁNEK – 25-ročná hviezda Petrohradu bola na svetovom šampionáte prekvapujúco až dvojka českého národného tímu, keď po väčšinu turnaja prezentoval fantastickú formu Jakub Kovář. Alois Hadamzcik však po semifinalovej prehre so Slovenskom uprednostnil v zápase o bronz Štepánka a urobil dobre. Fínski hokejisti si na ňom vylámali zuby a z 36 striel skórovali len dvakrát.

OBRANCOVIA


Zdeno CHÁRA – Kapitán Slovenska bol dvojgólovým strelcom finálového zápasu. Vždy keď bol na ľade vyžaroval obrovskou istotu, je len škoda, že v našom tíme  nebolo vo finále strelcov viac. Chára nebol len najlepším hráčom Slovenska vo poslednom zápase na turnaji ale aj najlepším obrancom celého svetového šampionátu.

Ilya NIKULIN – Spoločne s Chárom najlepší obranca šampionátu potvrdil svoje kvality aj vo finálovom zápase. Hoci bodovo neexceloval a asistoval len na gól Malkina na 6-2 svoj prínos pre „zbornú” potvrdil najmä v defenzíve, kde doslova deštruoval ofenzívnu snahu Slovákov.

ÚTOČNÍCI

Alexander SYOMIN – Podobne ako Chára dvojgólový strelec helsinského finále, no nemal vôbec ďaleko od hetriku. Útočník Washingtonu Capitals predstavoval neustále nebezpečenstvo pre slovenské obranné rady. K dvom presným zásahom pridal aj asistenciu.

Pavel DATSYUK
– Najlepším centrom Rusov na svetovom šampionáte bol fenomenálny Yevgeni Malkin, no vo finále sa podarilo vyniknúť najmä Pavelovi Datsyukovi, ktorý skvelo organizoval hru formácie Syomin – Datsyuk – Ovečkin. Hráč Detroitu si na konto pripísal dve asistencie a gól na 5-1, ktorý Slovákov definitívne odpísal.

Alexander OVECHKIN – Washingtonské torpédo pricestovalo spoločne so Syominom až na záverečnú fázu turnaja a rozhodne neoľutoval. Ovečkin bol neoddeliteľnou súčasťou dnešnej najúdernejšej formácie Rusov a sám sa dvoma asistenciami podieľal na góloch, ktoré rozhodli na pohodlnom triumfe „zbornej“.