Main Content

HOKEJBAL: Play-off: Po víkende v oboch sériách 2:0

streda, 9. máj 2012 08:22 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Play-off: Po víkende v oboch sériách 2:0
HOKEJBAL: Play-off: Po víkende v oboch sériách 2:0 | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Play-off najvyššej hokejbalovej súťaže pozná štyroch semifinalistov, ktorí si to rozdajú o postup do finále.

Právom sa do neho dostali bezpochyby 4 mužstvá, ktoré patrili počas základnej časti k najlepším. Rytieri privítali ambiciózny a mladý tím z východu – Kežmarok, skúsený Ružinov privítal v Bratislave taktiež omladený tím z Turca – Martin. V oboch stretnutiach zvíťazili favoriti aj v sobotu aj v nedeľu.



Nitrianski Rytieri (1) - MŠK Kežmarok (5)      

SOBOTA:
Nitrianski Rytieri Nitra - MŠK Kežmarok 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Góly: Cajchan, Martiška, Kučerka - Svitana, Oravec

NEDEĽA:
Nitrianski Rytieri Nitra - MŠK Kežmarok11:2 (7:0,2:1,2:1)
Góly:Ecker 3, Mach, Beniač, Martiška, Ladiver, Cajchan, M. Slovák, Maxin, R. Kašša – Oravec, Gally

Dva diametrálne odlišné duely sa odohrali cez víkend pod Zoborom. V tom prvom začali aktívnejšie hostia a len vďaka Petríkovi prehrávali domáci Rytieri po slabšom úvode iba 0:1. Následne domáci zabrali a vyrovnali, no aktívni Kežmarčania sa na konci prvej časti opäť dostali do vedenia a zaslúžene viedli 1:2. Od druhej tretiny to už bola stará Nitra, ktorá zavrela východniarov v ich pásme a k ničomu ich nepustila. Z ich aktivity však vyústil iba vyrovnávajúci gól, ktorého autorom bol Martiška. Posledné dejstvo začal presilovkou o 2 hráčov Kežmarok, no početnú výhodu nevyužil. Glevaňák neskôr držal svoj tím nad vodou, no 7 minút pred koncom bol na tlak domácich prikrátky a kapituloval. Nitrania tak vo vynikajúcom stretnutí zdolali ambiciózny Kežmarok 3:2.

Druhé stretnutie bolo úplne odlišné. O osude duelu rozhodla už prvá tretina. Rytieri sa zahryzli do svojho súpera od začiatku a nedarovali mu ani meter ihriska. Gólové predstavenie domácich začal Beniač, ktorý v 5.min otvoril skóre. Výsledkom skvelej útočnej hry a vysokej efektivity bolo 7 gólov v sieti východniarov za prvých 15 minút. Po prvej tretine tak bolo po zápase a domáci už potom takticky dohrávali dôležitý duel. Náskok ešte navýšili a tak boli diváci svedkami 13 gólov. S výsledkom 11:2 tak utrpeli hostia poriadnu facku, ale aj lekciu, ako sa vyvarovať chýb do tretieho zápasu.


 
Reebok Ružinov (2) - Imperial Vitamins Martin (3)      

SOBOTA:
Reebok Ružinov - Imperial Vitamins Martin 7:4 (2:1,3:1,2:2)

Góly:Huber, Danko 4, Polák, Rímsky - Bielený 2, Žulko, Učník

NEDEĽA:
Reebok Ružinov -  Imperial Vitamins Martin 4:3 (1:1,1:0,2:2)
Góly:Danko 2, Huber 2 - Nauš, Žulko,Svitana

Vyrovnaný hokejbal sľubovali stretnutia v bratislavskom Ružinove. Skúsený Ružinov mal Danka, ktorý bol prakticky pri všetkom dôležitom, čo sa za víkend udialo.

V sobotu sa ujali domáci vedenia po dorážke Hubera. Hostia kontrovali po strele Bieleného. Prišlo však nasledujúce striedanie a Danko svojou typickou strelou do vinkla poslal domácich do jednogólového vedenia. Hostia boli aktívnejší, no domáci hrali obetavo a najmä účelne. Neskúsenosť hostí sa naplno ukázala v druhom dejstve, keď domáci naplno využili nekoncentrovanosť Martinčanov. Martinčania sa síce snažili a v pásme domácich boli často, ale efektivita bola jasne na strane Reeboku. Keď už aj dali hostia gól, nasledovné striedanie dokázali Reebok opäť svojmu súperovi odskočiť. Domáci hrali aj v tretej tretine jednoducho v obrane a v útoku efektívne. Mladíci z Martina tlačili, no Palko aj s obetavou obranou odolávali. RBK si udržiaval náskok, ktorý nakoniec potvrdil gólom do prázdnej brány. Prvý bod si pripísal Ružinov, ktorý vyškolil hostí z efektivity.

V nedeľu sa hralo podobné stretnutie, no toľko gólov, čo v sobotu už diváci nevideli. Domáci začali aktívne, no prvú presilovku nevyužili. Prišiel tak zákonitý trest. Hostia po vylúčení Poláka svoju príležitosť využili, keď skúsený Nauš otvoril skóre – 0:1. Opäť však prešlo striedanie, ušla dvojica Rímsky – Danko a pre druhého menovaného už nebol problém vyrovnať. Začínalo sa tak odznova. Martinčania sa snažili, boli aktívni, no skóre sa do prestávky už nezmenilo. Druhá tretina bola vyrovnanejšia, priniesla gól na strane domácich, po chybe v rozohrávke sa pred bránou dobre zorientoval Huber a poslal svoj tím do vedenia -2:1. Martinčania hrýzli, ale opäť ich trápila koncovka. Ak strely nezblokovali obrancovia RBK, tak Martinčania netrafili bránu. Do poslednej tretiny tak nastupovali domáci s najtesnejším náskokom. Po ďalšej chybe v rozohrávke sa naskytla šanca Huberovi, ktorý ju kruto potrestal a nedal brankárovi hostí šancu – 3:1. Hostia sa však nevzdávali a zvýšili svoju aktivitu, ktorá bola odmenená gólom Žulka na 3:2. Ako sa však už stalo zvykom, hostia sa na gól natrápili, Ružinov hneď po buly v závale pred bránou skúseným Dankom zvýšil opäť na dvojgólový rozdiel. Aktivita hostí však predsa len priniesla drámu. Hostia síce nevyužili presilovku, no hneď po nej potrestal nepozornosť Palka Svitana a opäť znížil - 4:3. Záver patril hosťom, ktorí zavreli Ružinovčanov v ich pásme, presilovka a následné odvolanie brankára priniesol veľký tlak v záverečných sekundách, no Palko svoj tím pri gólovej strele Bieleného podržal. Svitana následne trafil len klbko hráčov a domáci svojou efektivitou a skúsenosťou vyhrali aj druhý zápas a do Martina tak pocestujú s mečbalom.