Main Content

HOKEJBAL: Semifinálové dvojice sú známe

pondelok, 30. apríl 2012 11:19 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Semifinálové dvojice sú známe
HOKEJBAL: Semifinálové dvojice sú známe | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Sobota ukončila štvrťfinálové boje a taktiež určila dvojice do semifinále. V ňom sa stretnú Nitra s Kežmarkom, Ružinov vyzve hokejbalistov Martina.

Reebok Ružinov (2) - DT Považská Bystrica (7)      

SOBOTA:

Reebok Ružinov 6:0 (1:0,3:0,2:0) Double Team Žirafa P. Bystrica
Góly: Behúl, Rímsky 3, Polák, Huber

Domáci boli od začiatku aktívnejším mužstvom a v rozhodujúcom zápase série nenechali nič na náhodu. Jediným mužom z Považskej, ktorý si zaslúži pochvalu bola opora v bráne Bratina. Skóre otváral Behúl, ktorý doklepol strelu Cvika. Aj druhá tretina bola v réžii skúsených domácich. Hneď v jej úvode zvýšil Rímsky na 2:0. Rozhodujúce momenty prišli v 25. a 26. Min, kedy Ružinov strelil za minútu  2 góly a definitívne tak rozhodol o postupujúcom do semifinále. V poslednom dejstve zapli aj hostia, no gólový efekt to neprinieslo. Prinieslo to len tresty, ktoré pramenili z nervozity hostí. 5 minút pred koncom duelu upravil na 5:0 Huber a trsne pred koncom pridal Rímsky svoj tretí gól, čím skompletizoval hetrik.

Domáci tak vyhrali rozdielom triedy, no aj tak treba vyzdvihnúť výkony tímu z Považia, ktorý vstupoval do série ako outsider. Nakoniec sa musel favorit z Bratislavy báť o postup do poslednej chvíle.

Konečný stav série 3:2 pre Ružinov.

LG Bratislava (4) - MŠK Kežmarok (5) 


SOBOTA:
LG TPS Bratislava 0:5 (0:0,0:2,0:3) MŠK Kežmarok
Góly: Sivaninec 2, Teplický, Oravec, Jakubčo

Aj v druhom sobotnom stretnutí sa zrodil „jednoznačný“ výsledok. Na prekvapenie všetkých, na úkor Bratislavčanov. Vyrovnaná séria priniesla rozuzlenie až v 5.zápase. Prvá tretina patrila prevažne hosťom, ktorí svojou rýchlosťou robili LG problémy. Vynikajúci hokejbal pokračoval aj v druhom dejstve. Divákom sa musela hra zo strany na stranu páčiť. Pravidlo nedáš – dostaneš opäť platilo, keď Glevaňák vychytal útočníkov LG a na druhej strane Sivaninec otvoril skóre - 0:1. Následne sa priostrilo, šance domácich riešil vynikajúci Glevaňák, ktorý napodobňoval výkon Kalisa z minulého týždňa. V závere druhej tretiny mali domáci obrovský tlak, no všetko stroskotalo na kežmarskom brankárovi. Keď sa Kežmarok ubránil, udrel druhý krát, Teplický zvýšil na 0:2. Posledná časť priniesla zlepšenú hru domácich, no stále vynikajúceho Glevaňáka, ktorý bol neprekonateľný. 36. min priniesla definitívu, Oravec sa nemýlil a poslal hostí do 3-gólového vedenia, ktoré zlomilo odpor domácich. 37.min a 38.min priniesli ďalšie 2 góly hostí a pokojné vedenie 0:5.

Trpká prehra pre Bratislavčanov, ktorí sa prvý krát v histórii neprebojovali do semifinále. Treba však uznať kvalitu východniarov, ktorí boli lepším mužstvom a zaslúžene postúpili medzi najlepšie 4 mužstvá extraligy.

V semifinále na nich čaká obhajca a najväčší ašpirant na majstra – Nitrianski Rytieri.
 
Konečný stav série 2:3 pre Kežmarok.