Main Content

HOKEJBAL: Po víkende dvaja semifinalisti

utorok, 24. apríl 2012 10:24 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Po víkende dvaja  semifinalisti
HOKEJBAL: Po víkende dvaja semifinalisti | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Máme za sebou aj druhý víkend, v ktorom hrala osmička najlepších. Dve série sa rozhodli v najkratšom možnom čase a v ostatných dvoch sa nerozhodlo ani po 4 stretnutiach. Semifinále má isté majster z Nitry a Martinčania.

Jokerit Bratislava (8) -  Nitrianski Rytieri (1) 

SOBOTA:
Jokerit Petržalka - Nitrianski Rytieri Nitra 3:5 (2:1,1:3,0:1)
Góly: Válek 3 – Mach, R. Kašša, Hrivnák, Hraško, Martiška

Hoci o favoritovi pred stretnutím nepochyboval nik, prvá tretina priniesla opak. Aktívni domáci sa ujali vedenia a hostia síce dokázali bleskovo odpovedať, no to im na nerozhodný stav nestačilo, keď pred koncom prvej časti strelil aktívny Válek už svoj druhý gól. V Druhej tretine to už bola iná Nitra, Kašša síce vyrovnal na 2:2, no Válek skompletizoval svoj hetrik do siete majstra a poslal žolíkov do vedenia. To však Nitrančanov nakoplo a onedlho vyrovnal Hrivnák. Tesne pred koncom druhej časti išiel favorit prvý krát do vedenia zásluhou Hraška. Domáci sa v poslednom dejstve snažili, no gól už nepridali. Na druhej strane poistil náskok majstra Martiška a tak si tím spod Zobora pripísal tretie víťazstvo a postup do semifinále. Na česť domácich, nováčik konečne ukázal svoju kvalitu a potvrdil prečo bol v play-off. V sobotu to bol úplne iný zápas ako v Nitre, kde sa rozhodlo už v prvej tretine.

Séria je tak ukončená za stavu 3:0 pre Rytierov.

D.T. Považská Bystrica (7) - Reebok Ružinov (2)   


SOBOTA:

D. Team Žirafa P. Bystrica - Reebok Ružinov 3:5 (0:3,2:2,1:0)
Góly: Ďurkech 2, Tománek – Rímsky 2, Danko, Huber, Rad. Kováč

NEDEĽA:
D. Team Žirafa P. Bystrica - Reebok Ružinov 5:3 (1:0,1:1,3:2)
Góly: Škrabko 2, Ďurkech, Tománek, Zaťko – Danko 2, Behúl

Ďalší vyrovnaný víkend v tejto sérii. V sobotu to boli hostia, ktorý vyhrali najmä vďaka prvej tretine, ktorú vyhrali rozdielom triedy, hlavne kvôli Palkovi. V ostatnom priebehu boli síce domáci lepším mužstvom, no hostia sa spoliehali na brejky, ktoré im v tomto zápase vychádzali. Posledná tretina priniesla niekoľko vylúčení a následných presiloviek, v ktorých držali obrany spolu s brankármi svoje tímy. Hostia si udržali pohodlný náskok až do konca. 6 sekúnd pred sirénou znížil Tománek, no nič nezmenil na tom, že po sobote mali bližšie k semifinále medvede z Ružinova.

V nedeľu sa skončilo stretnutie opäť 5:3, no tento krát pre domáci Double Team. Domáci držali pevne opraty stretnutia vo svojich rukách a skúsený tím z Bratislavy nepustili k ničomu. Prvá tretina sa niesla v znamení brankárov, ktorý podržali svoje tímy. Palko kapituloval po chybe obrany a tak vyhrávali Považania najtesnejšie 1:0. Domáci zvýšili zásluhou Tománka, no o niekoľko minút odpovedal za hostí najproduktívnejší hráč základnej časti Behúl – 2:1. Druhá časť viac gólov nepriniesla. Tretia tretina začala aktivitou domácich, zásluhou Škrabka zvýšili na 3:1 a z následnej presilovky Zaťko poslal domáci tím do 3-gólového vedenia. Potom obe mužstvá vystriedali brankárov. Domáci Bratina sa zranil, hostia Palka päť minút pred koncom. Následne sa opäť začalo vylučovať, z čoho pramenili presilovky pre hostí a skúsený kanonier Danko skorigoval 2 gólmi na 5:3. Prehru hostí však už neodvrátil. 

Ďalší zápas tejto série sa odohrá v sobotu 28.04.2012 o 11:00 na hokejbalovom štadióne v Ružinove. Tento duel s istotou rozhodne o postupujúcom.

Kométa Vrútky (6) -  Imperial Vitamins Martin (3) 

SOBOTA:

HBK Kométa Vrútky - Imperial Vitamins Martin 1:6 (0:2,1:2,0:2)
Góly: Ľupták – P. Svitana 3, Zezula, Kollár, Žulko

Turčianske derby sa pre škodu divákov rozhodlo v najkratšom možnom čase. Treba však podotknúť, že najmä skvelými výkonmi Martinčanov. Aj v sobotnom zápase boli od začiatku lepší a len vďaka Fáberovi neprehrávali od prvej minúty. Zápas poznačil dážď, s ktorým sa však lepšie vyrovnali hostia. Od úvodu zatlačili domácich, ktorý sa iba bránili. Skóre otvoril Svitana po skvele zahranom buly. Náskok vitamínov zvyšoval Zezula strelou spoza modrej, ktorá doplachtila až do siete. Domáci hrozili len z presiloviek, no tie sa v prvej tretine neujali. Na pohodlných 0:3 z pohľadu hostí zvyšoval Svitana, ktorý využil neprehľadnú situáciu pred bránou a strelou spoza modrej nedal brankárovi domácich šancu. Domáci sa vrátili do zápasu presilovkou, ktorú využil Ľupták a vykresal iskierku nádeje pre čierno-červených. Kométa podkurovala obrane hostí, no spoľahlivý Jurošek všetko kryl. Následnú nedisciplinovanosť  domácich hostia potrestali v presilovke a zvýšili na pohodlných 4:1. Tretia tretina sa niesla v podobnom duchu, keď hostia kontrolovali hru, pridali ešte 2 góly a zaslúžene zvíťazili aj v treťom duely a postúpili do semifinále v najkratšom možnom čase.

Séria sa skončila s výsledkom 3:0 pre Martin.


MŠK Kežmarok (5) - LG Bratislava (4) 

SOBOTA:

MŠK Kežmarok - LG TPS Bratislava  5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Góly: Paločko, Teplický, Jakubčo, Majer, Šlachtič – Lvomský 2, Ondrušek

NEDEĽA:
MŠK Kežmarok - LG TPS Bratislava  0:1 (0:1,0:0,0:0)
Góly: Drozdík
 
Najvyrovnanejšia séria nesklamala a po víkende je stav nerozhodný 2:2. Opäť sa potvrdilo, že každý zápas v play-off je úplne iný. V tom sobotnom mali navrch domáci, ktorí sa pustili do LG bez rešpektu a pohybom robili obrancom Bratislavčanov veľké problémy. Rozhodla prvá tretina, v ktorej si domáci zásluhou reprezentanta Paločka a Teplického vytvorili rozhodujúci náskok. Zvyšok stretnutia bol vyrovnaný, no domáci si udržiavali bezpečný náskok. Po sobote sa tak opäť ujali vedenia v sérii – tento krát 2:1.

V nedeľu to bol úplne iný zápas, najmä pre brankárov. Už v 2.min padol gól do siete domácich. Drozdík po dobrej nahrávke Zemeša ponad lapačku prekonal domáceho brankára Glevaňáka. Určite nik netušil, že tento gólový moment bude jediný a rozhodne o tom, že sa séria bude musieť ukončiť v Bratislave. V Nedeľu sa domáci strelci poriadne vytrápili a vynikajúceho Kalisa nedokázali prekonať ani v 100% šanciach. Muž zápasu teda nekapituloval do konca stretnutia, na druhej strane chytal taktiež spoľahlivo Glevaňák, no dostal jeden gól ešte v prvej tretine, ktorý stál Kežmarok výhru.
Stav série: 2:2

Rozhodujúci zápas tejto série sa odohrá v sobotu 28.4.2012 o 13.00 v bratislavskej Petržalke. Tento zápas už istotne rozhodne o postupujúcom.