Main Content

Kazachovia otvorili šampionát úspešne: Francúzov prakticky k ničomu nepustili

sobota, 11. máj 2024 15:32 | Autor: TASR

Hokejisti Kazachstanu
Hokejisti Kazachstanu | zdroj: TASR

Hokejisti Kazachstanu vstúpili víťazne do B-skupiny 78. MS, keď v zápase ostravskej skupiny zdolali Francúzsko 3:1. Kazachovia prehrávali od 2. minúty 0:1, no potom troma gólmi otočili skóre. Hráči Kazachstanu nastúpia na druhý zápas v nedeľu o 12.20 h proti Slovákom, ktorí prehrali vo svojom prvom vystúpení s Nemeckom 4:6. Francúzi sa stretnú v rovnaký deň o 16.20 h s Lotyšskom.

B-skupina:

Francúzsko - Kazachstan 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Góly: 2. Cantagallo (Boudon, Rech) - 4. Starčenko (Rymarev), 8. Muchametov (Orechov, Savickij), 38. Savickij. Rozhodovali: Campbell (Kan.), Tscherrig (Švajč.) - Špůr (ČR), Zunde (Lot.), vylúčení: 1:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 9109 divákov.

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Cantagallo, Thiry - Simonsen, Da Costa, Perret – Claireaux, Bellemare, T. Bozon – Bertrand, Boudon, Rech – Treille, Ritz, K. Bozon.

Kazachstan: Šutov - Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar, Dichanbek, Beketajev, Koroľov, Gaitamirov - Rymarev, Šestakov, Starčenko – Michajlis, Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.

Francúzi mali skvelý úvod, súpera zatlačili do defenzívy a po prihrávke Boudona otvoril skóre duelu Cantagallo po 120 sekundách. O ďalšie dve minúty vyrovnal Starčenko, keď nachytal brankára Ylönena strelou z ostrého uhla. Kazachov potom poslal do vedenia Muchametov, keď využil presilovú hru.

Kazachovia boli v prvej tretine lepší a najmä nebezpečnejší. V druhej padol jeden gól a opäť do siete Ylönena. Savickij v 37. minúte obišiel pri vlastnom oslabení jeho bránku a zasunul puk do siete. Francúzi mali predtým niekoľko šancí dostať sa do zápasu, ale Kazachstan podržal niekoľkými dobrými zákrokmi brankár Šutov. V tretej tretine si už Kazachovia držali náskok aj vďaka pevnej defenzíve, hoci Francúzi mali nejaké šance. Zápas však nezdramatizovali ani v záverečnej power play.