Main Content

Tím Československa na Svetovom pohári? Takto by mohla vyzerať jeho zostava

piatok, 24. november 2023 10:31 | Autor: Róbert Kalnický

Tím Československa
Tím Československa | zdroj: Sport7.sk

Špekulácie ohľadom zúženého Svetového pohára sa začínajú pomaly, ale isto množiť. Zatiaľ čo niektorí hovoria o formáte štyroch tímov, ďalší zas spomínajú zmiešané reprezentácie viacerých krajín. Jednou z nich by mohol byť aj tím Československa, ktorý by na papieri rozhodne budil rešpekt.

NHL deklaruje, že na podujatie podobného typu by chcela pozvať tímy zložené iba čisto z hráčov NHL. Česko by síce svoj tím dokázalo postaviť, no ostáva otázne, v akej kvalite by takáto súpiska bola. Preto viacero zámorských insiderov začalo spájať myšlienku spoločnej reprezentácie Česka a Slovenska.

V prípade našej reprezentácie to totiž nie je také jednoduché. V najlepšej hokejovej lige sveta k dnešnému dňu naskočilo do akcie len sedem hokejistov z našej krajiny. Navyše, Miloš Kelemen, odohral len dve stretnutia a nemá isté miesto v zostave Arizony Coyotes. Spoločný tím však vzbudzuje rešpekt.

Bránkovisko

Svetový pohár v ľadovom hokeji by sa mohol najbližšie odohrať v roku 2025. V tom čase by mohol byť český gólman Lukáš Dostál už aj jednotkou Anaheimu Ducks. Práve jeho volíme na post brankárskej jednotky. Ako druhého gólmana sme nominovali Karla Vejmelku, ktorý podáva v Arizone Coyotes bravúrne výkony. Post trojky ostáva otvorený. Šancu majú Vítek Vaněček, Petr Mrázek či Dan Vladař. Vylúčený nie je ani štart Adama Gajana, no ten by v tom čase mal pôsobiť v NCAA.

Naša voľba:

Lukáš Dostál - Karel Vejmelka - Dan Vladař

Obrana

Čo sa týka defenzívnych radov, tie by mali najväčšiu kvalitu spomedzi všetkých postov v našom tíme. Pozvánka by takmer s určitosťou neobišla český tandem Radko Gudas, Filip Hronek, ale ani Slovákov Martina Fehérváryho či Erika Černáka. Priestor by mali dostať v tom čase už stabilní hráči profiligy David Jiříček a Šimon Nemec. Ako ďalšie alternatívy sa núkajú Jan Rutta, Patrik Koch, ale aj Stanislav Svozil či Samuel Kňažko.

Naša voľba:

Filip Hronek - Martin Fehérváry

Erik Černák - Radko Gudas

David Jiříček - Šimon Nemec

Jan Rutta

Útok

V ofenzíve by mal tím Československa taktiež obrovskú kvalitu. V tíme by figurovali hráči ako David Pastrňák, Tomáš Hertl, Pavel Zacha, Martin Nečas, Filip Chytik či Ondřej Palát. Je pravda, že gro tímu by tvorili českí hokejisti. Zo Slovákov by miesto v ofenzíve mohli mať Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský či tandem z Calgary Martin Pospíšil - Adam Ružička. O zvyšné tri miesta by bol veľký boj. Adeptmi totiž sú Dominik Kubalík, David Kämpf, Tomáš Nosek, Radek Faksa či Miloš Kelemen a Pavol Regenda.

Naša voľba:

David Pastrňák - Pavel Zacha - Martin Nečas

Ondřej Palát - Tomáš Hertl - Juraj Slafkovský

Tomáš Tatar - Filip Chytil - Dominik Kubalík

Martin Pospíšil - David Kämpf - Adam Ružička

Samozrejme, tých zmien môže byť viacero. Vo výbere redakcie Sport7.sk sa nachádza aktuálne 15 českých hokejistov, ktorých by doplnilo 7 slovenských hráčov. Čo sa týka trénerského zloženia, nebáli by sme sa pomixovať súčasné vedenia obidvoch národných tímov. Za trénerov by sme preto zvolili Craiga Ramsayho a Radima Rulíka.