Main Content

HOKEJBAL: Začína play-off: Pohľad jednotlivých hráčov na série

piatok, 13. apríl 2012 11:12 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Začína play-off: Pohľad jednotlivých hráčov na série
HOKEJBAL: Začína play-off: Pohľad jednotlivých hráčov na série | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Už tento víkend sa začnú v najvyššej hokejbalovej súťaži vyraďovacie boje. Pred 1. a 2. zápasmi vám prinášame nielen našu analýzu play-off, ale aj pohľad jednotlivých hráčov každého z ôsmich mužstiev. Potvrdia favoriti na prvých štyroch miestach v tabuľke svoje postavenie zo základnej časti? Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé série.

Nitrianski Rytieri (1) – Jokerit Bratislava (8)    

14.4.    13:00
15.4.    13:00


Vzájomné duely (základná časť 2011/12)

03. 09. 2011 Nitrianski Rytieri Nitra  9 : 0  Jokerit Petržalka
20. 11. 2011 Jokerit Petržalka  2 : 5  Nitrianski Rytieri Nitra

O favoritovi netreba v tejto sérii hovoriť. Rytieri si síce zabezpečili líderskú pozíciu po základnej časti až v poslednom kole, no v play-off sú hlavným ašpirantom na titul. Obhajoba však často býva ťažšia ako prvý zisk titulu. Aj napriek tomu by mal byť nováčik z Bratislavy dobrým súperom pre prvé kolo play-off. Jokerit najmä vďaka zlepšenej jari, v ktorej sa posilnili o hokejbalistov zo Záhoria sa v prvej extraligovej sezóne prebojovali hneď do play-off. Pri momentálnej forme by mohli potrápiť favorita spod Zobora. Stačí si spomenúť na minuloročné štvrťfinále, keď Žilinčania totálne zaskočili favorita z Nitry. Tento rok sú však rytieri ešte silnejší, zohratejší a aj  skúsenosti sú jasne na strane domácich, navyše rytieri doma ešte neokúsili trpkosť prehry.

Z domácich hráčov budú hrať primát Hrivnák, Kašša, Ladiver či Thron, z hostí najmä Martinusik, Válek, Mašek, Augustín.

Čo hovoria samotní hráči

Milan Beniač (HbK Nitrianski Rytieri): Na Play-off  sa už všetci v mužstve tešíme. Dôležitý bude určite prvý zápas, ktorý chceme zvládnuť, najmä kvôli získaniu psychickej pohody. Určite nechceme súpera podceniť ,má vo svojom mužstve skúsených hráčov, ktorí majú čo to odohrané a preto ja osobne čakám ťažkú sériu, ktorú však chceme zvládnuť a pokračovať v Play-off ďalej.“

Jaroslav Martinusík (Jokerit BA): „Tak tento zápas má jasného favorita v podobe Nitry. Play-off  je však úplne iná súťaž - viď česká hokejová extraliga - Kométa Brno. MY ideme určite do každého zápasu naplno a minimálne jeden zápas v Nitre chceme vyhrať . Myslím si, že máme dobrý tím a vieme dobre zahrať a prekvapiť. Dúfam, že sa nám to podarí aj v zápasoch s Nitrou a vybojujeme nejaký úspech. Budú to veľmi ťažké zápasy, ale ako som povedal kvalita v tíme nechýba a treba sa len zomknúť a hrať srdcom, tímovo a verím, že úspech sa dostaví. Náš cieľ bol postúpiť do Play-off, čo sa nám aj podarilo a teraz chceme ukázať, že tam patríme a verí, že naše ciele neskončili. Skôr naopak, spravíme najväčšie prekvapenie ligy a postúpime cez Nitru ďalej “ uzavrel s úsmevom mladý reprezentant.

Naše tipy: 85% - 15%



Reebok Ružinov (2) – Double Team Považská Bystrica (7)   

14.4.    11:00
15.4.    11:00


Vzájomné duely (základná časť 2011/12)

26. 2. 2012 Reebok Ružinov  8 : 2  Double Team Žirafa PB
24. 3. 2012 Double Team Žirafa PB  1 : 3  Reebok Ružinov

Skúsený Ružinov bude patriť aj túto sezónu na miesta zaručujúce medailu. Najprv sa však bude musieť dostať cez bojovných Považanov, ktorý sa podobne ako Jokerit, prepracoval prvý krát do vyraďovacích bojov. Ružinov na jar prehral až minulý víkend a tak má spomedzi mužstiev „ najlepšiu“ jarnú formu. Množstvo reprezentantov a najproduktívnejší hráči extraligy sú na strane favorita, Double Team však vie svojim odhodlaním a tímovou hrou potrápiť favoritov, čo neraz potvrdil aj v základnej časti. Hoci na jar nedosahovali Považania také výsledky ako v jeseni, zaslúžene sa prebojovali do play-off a tu by mohli minimálne potrápiť medveďov z Ružinova.

Domáci sa budú spoliehať na Danka, Behúla, Rímskeho či Cvika, z hostí by to mohol byť Kuric, Škrabko alebo Hrenák.

Čo hovoria samotní hráči

Jakub Cvik (Reebok Ružinov): „S Považskou Bystricou sme sa na jar stretli dva krát. Oba zápasy sme vyhrali, ale nečakám, že súper sa príde na play-off zápasoch len zúčastniť. Bude to určite zaujímavá séria. Pevne verím, že náš kolektív ukáže svoju silu a postúpi ďalej.“

Andrej Hrenák (Double Team PB): „Tak Ružinov je určite favoritom ,sú už dlhšie spolu  a preto sú veľmi dobre zohraní. Myslím si však ,že to bude vyrovnané štvrťfinále a verím, že ich dokážeme potrápiť minimálne v jednom duely.“ Čo by mohlo na skúseného súpera platiť? „Z našej strany musí ísť o veľmi dobrú defenzívu a ak bude mať brankár svoj deň môžeme uspieť.“

Naše tipy: 85% - 15%



Imperial Vitamins Martin (3) – Kométa Vrútky (6)  

14.4.     13.00
15.4.     13:00           


Vzájomné duely (základná časť 2011/12)

24. 09. 2011 Imperial Vitamins Martin  4 : 5 sn  HBK Kometa Vrútky
10. 12. 2011 HBK Kometa Vrútky  3 : 4 sn  Imperial Vitamins Martin

Hneď vo štvrťfinále play-off uvidíme veľké turčianske derby. Tabuľkové postavenie stavia do roly favorita domáci Martin, avšak otrepaná fráza, že derby je nevyspytateľné a nemá favorita môže platiť aj teraz. Vitamíny predvádzajú na jar divácky atraktívny útočný hokejbal, pričom ich posledné dva duely rozhodli až nájazdy. Kométe naopak jar nevyšla podľa predstáv a tak sa musela uspokojiť až so 6.miestom. Mladí Vrútočania sú pre prvé zápasy oslabení, no aj tak ich netreba podcenovať. Dúfajme, že plné tribúny budú svedkami kvalitného bojovného hokejbalu, na ktoré sa už teraz teší každý hokejbalový nadšenec v Turci.

Domáci tréneri sa budú spoliehať na brankára Jurošeka, Svitanu, Wagnera, Michnáča, z hostí budú kľúčoví hráči Lihaň, Kerdík, Vojtas, Javor.

Čo hovoria samotní hráči

Pavol Michnáč (Imperial Vitamins): „Bude to ťažké ako sú všetky derby, očakávať sa dá tuhy boj za každého stavu. Verím že to zvládneme a ďalej pôjdeme my.“  Čo bude hlavnou zbraňou vitamínov? „Vyvarovať sa faulov a tlačiť sa do brány“, dodal strelec domácich.

Michal Šišmič (Kométa Vrútky):„No tak štvrťfinále s Martinom bude mať určite veľký náboj, keďže je to derby a k tomu aj play-off. Preto si myslím, že budú rozhodovať maličkosti, hlavne z našej strany dobrá disciplína a pozorná obrana a nejaký gólik vpredu už strelíme. Ak si nebudeme všímať rozhodcu a nenecháme sa psychicky rozhodiť tak si myslím, že máme šancu na úspech.“

Naše tipy: 65% - 35%



LG Bratislava (4) – MŠK Kežmarok (5)      

14.4.    13:30
15.4.    13:30


Vzájomné duely (základná časť 2011/12)

09. 10. 2011 LG TPS Doprastav BA  3 : 1  MŠK Kežmarok
04. 03. 2012 MŠK Kežmarok  4 : 2  LG TPS Doprastav BA

Do posledných minút v 26.kole sa rozhodovalo, ktoré mužstvo začne sériu na domácom ihrisku. Nakoniec východniari zaváhali, na druhej strane Bratislavčania potvrdili úlohu favorita a posunuli sa tak na 4.miesto. V play-off však domáce prostredie niekedy vôbec nehrá hlavnú úlohu, domáci sú však v Petržalke o poznanie silnejší. Skúsení hráči LG už dávno vedia, kedy začína súťaž. V sobotu to tak už bude úplne iné mužstvo ako cez základnú časť. Na druhej strane Kežmarok po ročnej pauze, keď extraligu nehral, opäť vniesol do extraligových vôd nový vietor a právom patrí do play-off. Mladý tím to bude mať proti skúseným „doprastavákom“ nesmierne ťažké, no môže len prekvapiť. Podľa nás to bude najvyrovnanejšia štvrťfinálová séria SHbE.

Domáce opory budú Giba, Kanich, Minárik, Varga. Na strane hostí nádejní reprezentanti Oravec, Jakubčo, Teplický, Šlachtič, či brankár Glevaňák. Taktiež hokejové posily budú hrať „prvé husle“.

Čo hovoria samotní hráči

Ján Müller (LG Bratislava):„Sme radi, že séria začína u nás doma, nakoľko sme o svoju pozíciu bojovali aj za pomoci Martina do posledného kola. Boli by sme radi, keby sme domácu pôdu využili naplno vo svoj prospech, lebo u súpera očakávame opäť nepríjemne publikum, ktoré bude pre Kežmarok ďalším hráčom v poli. Obzvlášť nás – Bratislavčanov nemá v láske. Kvality Kežmarku poznáme, no naším jediným cieľom je postup.“

Marcel Jakubčo(MŠK Kežmarok): „Vieme že play-off je celkom iná súťaž , chceme hrať každý zápas čo najlepšie. Myslím, že sezóna nás pripravila dobre, keď sme zápasy vonku hrali niekedy len na 2 útoky. Teraz už len dať do toho to, čo vieme a ukázať, kde Kežmarok naozaj patrí. Súper z Bratislavy je viac ako dobrý, no to nás musí „vyhecovať“  k lepším výkonom. Ak  budeme hrať disciplinovane ja osobne sa nebojím neúspechu, viem čo naši hráči dokážu a verím im.“

Náše tipy: 55% - 45%