Main Content

VIDEO: Pánik pyká za svoj skrat: Príde o časť výplaty

streda, 17. apríl 2024 13:13 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Richard Pánik z HC Dynamo Pardubice dostal pokutu od disciplinárnej komisie českej extraligy vo výške desiatich percent z jeho základného mesačného platu.

Tridsaťtriročný útočník v poslednej minúte prvého zápasu finále play off proti Třincu zahral vysokou hokejkou proti krajanovi Patrikovi Hrehorčákovi a krátko na to zasiahol svojou nohou helmu protihráča. Obhajca titulu zvíťazil v prvom stretnutí 2:1 a Pánik môže nastúpiť v druhom stretnutí, ktoré je na programe v stredu opäť v Pardubiciach. Informoval o tom portál hokej.cz.

"Disciplinárna komisia posúdila kontakt ako akt nešportového správania a vzhľadom na minimálnu intenzitu kontaktu sa rozhodla uložiť finančný trest," uviedol predseda disciplinárnej komisie Viktor Ujčík. Pánikov faul 48 sekúnd pred koncom tretej časti znemožnil Dynamu v závere pokúsiť sa vyrovnať na 2:2. Slovenský útočník pôsobí v českej extralige od tejto sezóny. V úvode ročníka pôsobil práve v drese Třinca, ale v januári ho "Oceláři vymenili za Davida Ciencialu.