Main Content

Slovenky vedeli, čo je v hre: Zvládli aj zápas s Poľskom, postup je hotovou vecou

nedeľa, 7. apríl 2024 10:06 | Autor: TASR

Slovenské hokejistky
Slovenské hokejistky | zdroj: IIHF.com

Slovenské hokejistky postúpili do A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta.

V sobotňajšom stretnutí "béčka" zdolali Poľsko 5:1 a v šesťčlennej skupine obsadili s 12 bodmi prvé miesto pred Lotyšskom. Zverenky trénera Miroslava Mosnára sa vrátili do vyššej výkonnostnej skupiny po vlaňajšom zostupe pod vedením Fína Arta Sieppiho. S

lovenky na turnaji zaznamenali štyri víťazstvá, zdolali ich iba Talianky (2:3). V Rige si postupne poradili s domácimi reprezentantkami (7:1), následne uspeli aj nad Slovinkami (4:0) a Britkami (7:1).

Turnaj B-skupiny I. divízie MS /Riga/:

SLOVENSKO - Poľsko 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Góly: 14. Kúbeková (Drábeková, L. Halušková), 28. Ištocyová (L. Šulíková, L. Halušková), 29. Kúbeková (L. Halušková, Korenková), 35. Ištocyová (Nemčeková, Blichová), 45. Blichová (Fančovičová, Bednáriková) - 21. Sikorská (Zielinská, Onyščenková). Rozhodovali: Orlandiniová (Tal.) - Bowshallová (Austr.), Dzeneová (Lotyš.), vylúčenia: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 116 divákov.

SLOVENSKO: Rišianová - Leskovjanská, Drábeková, L. Šulíková, Gálisová, Klimášová, Bednáriková, Janeková – L. Halušková, Kúbeková, Korenková – Ištocyová, Nemčeková, Dobiašová – Kapičáková, Hlinková, Tóthová – Fančovičová, Beňáková, Blichová

Hlas po zápase /zdroj hockeyslovakia.sk/ Miroslav Mosnár, hlavný tréner SR: "Vedeli sme, o čo hráme. Dievčatá boli trochu nervózne, našťastie sa nám podarilo otvoriť skóre v prvej tretine. Bohužiaľ, vstup do druhej tretiny nebol ideálny. Hneď v desiatej sekunde sme dostali gól, ale ustáli sme to a neskôr sme pridali aj viaceré góly, vďaka čomu sme súperkám odskočili. Hráčky sa upokojili a povedali sme si, že v závere zápasu budeme hrať jednoducho. Nepotrebovali sme tvoriť, postrážili sme si náskok a sme spokojní s konečným výsledkom aj postupom."