Main Content

Lukáš Haraslín: V hlavách sme dobre nastavení, aby sme sa čo najlepšie pripravili na ME

nedeľa, 24. marec 2024 11:40 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín (vpravo)
Lukáš Haraslín (vpravo) | zdroj: TASR

Domáci futbalisti mali najväčšie príležitosti v druhej polovici prvého polčasu, v niekoľkých sľubných možnostiach však zlyhali vo finálnej fáze a nepodarilo sa im vyrovnať.

Dobrú príležitosť mal aj krídelník Sparty Praha Lukáš Haraslín v 27. minúte, no trafil len do brankára Patricka Pentza.

"Aj ja som tam mal dobrú šancu, keď mi to Suslov krásne nacentroval. Možno som to mohol vyriešiť aj lepšie, ale snažil som sa to čo najrýchlejšie zakončiť a trafil som len do stredu brány. Chcel som to dávať k tyčke," sypal si popol na hlavu. Podľa Haraslína však sobotňajší duel ukázal hráčom a trénerom aj viacero pozitív, na ktorých treba v ďalšej príprave na tohtoročný vrchol stavať.

Slovákov čakajú pred majstrovstvami Európy v Nemecku (24. júna - 24. júla) ešte tri prípravné zápasy. Najbližší už v utorok v nórskom Osle, v júni zverenci trénera Francesca Calzonu bezprostredne pred štartom európskeho šampionátu odohrajú prípravný dvojzápas so San Marínom (5.6., Wiener Neustadt) a Walesom (9.6., Trnava).

"V tomto zápase sme mali aj viaceré dobré veci, ale hrali sme so silným tímom. Pre nás je to ďalšia dobrá previerka pred EURO. Musíme si zobrať všetky pozitíva, ktoré sme tam mali a chyby sa pokúsime odstrániť v ďalších zápasoch. V hlavách sme dobre nastavení, aby sme sa čo najlepšie pripravili na ME. Aj takýto výsledok vás môže posilniť. Ešte máme tri prípravné zápasy, v ktorých si môžeme natrénovať niektoré veci. Pevne verím, že nás to posunie ďalej a dobre sa pripravíme," povedal Haraslín.